cara nak bagi susu ibu tahan lama kat peti ais?

cyclebin10

junior
Joined
Jun 17, 2013
Messages
68
Points
8
ada tak tips nak simpan susu ibu supaya tak cepat basi? atau ada tak suggestion peti ais yang bagus untuk simpan susu ibu?
 

dreschan

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
66
Points
6
ada tak tips nak simpan susu ibu supaya tak cepat basi? atau ada tak suggestion peti ais yang bagus untuk simpan susu ibu?
Usually kena mke sure temperature tu sesuai.. Sbb tkut susu tu klu beku x cukup.. Senang utk basi
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
29
Points
3
Usually kena mke sure temperature tu sesuai.. Sbb tkut susu tu klu beku x cukup.. Senang utk basi
yess. lgi 1 pnting gk utk asingkan.. elakkn cmpur susu dgn brg bsh lain,, klu tk mmg bakteria dtgggg
 

sasatan

freshman
Joined
Feb 11, 2012
Messages
35
Points
6
yess. lgi 1 pnting gk utk asingkan.. elakkn cmpur susu dgn brg bsh lain,, klu tk mmg bakteria dtgggg
Klu ade bjet lebih bleh la bli freezer asing hahahah. Lgi bnyk ruang bleh simpan bnyk hihihi. X gitu?
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
35
Points
6
yess. lgi 1 pnting gk utk asingkan.. elakkn cmpur susu dgn brg bsh lain,, klu tk mmg bakteria dtgggg
Haa kn. Even so dh secure dlm plastik or bekas.. Kdg tu still ade drh and stuff.. So, still kena asing susu and barang basah
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
29
Points
3
Klu ade bjet lebih bleh la bli freezer asing hahahah. Lgi bnyk ruang bleh simpan bnyk hihihi. X gitu?
ini btul. cuma tulaa, x smua org ade bajet lebih kn.. dgn space lgii. plig x pon, pti sjuk bru laa kne angkt kikiki
Post automatically merged:

Haa kn. Even so dh secure dlm plastik or bekas.. Kdg tu still ade drh and stuff.. So, still kena asing susu and barang basah
yaa. lgi kita nk ambik brg beku pun sntuh sana sini.. lgi2 kalau kita ltk plak brg basah baru kan haaa
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
35
Points
6
ini btul. cuma tulaa, x smua org ade bajet lebih kn.. dgn space lgii. plig x pon, pti sjuk bru laa kne angkt kikiki
Post automatically merged:


yaa. lgi kita nk ambik brg beku pun sntuh sana sini.. lgi2 kalau kita ltk plak brg basah baru kan haaa
Stujuu.. Tkkn nk spray sanitizer plak kann hahahah.. Nsib laa skrg ni pti sjuk mmg dh cnggih2
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
83
Points
8
bkn ke nnti lgi bnyk kos nak tggung.. sbb baby plak membesar nnti hahahha.. ape kte korg
btul.. membazir sbrnye.. better dptkn fridge yg lagi besar yg boleh muat banyak.. sbb skrg ni pon ade peti sjuk yg besar.. pling latest bleh tgk model panasonic
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
29
Points
3
Stujuu.. Tkkn nk spray sanitizer plak kann hahahah.. Nsib laa skrg ni pti sjuk mmg dh cnggih2
Hahahahah itula pasal... tpi actually model from panasonic ade yg bleh bntuk utk nyahkuman tau
Post automatically merged:

btul.. membazir sbrnye.. better dptkn fridge yg lagi besar yg boleh muat banyak.. sbb skrg ni pon ade peti sjuk yg besar.. pling latest bleh tgk model panasonic
Awk pun dh tgk jgak ehh. Sy suka la sbb dia pnya function tu mmg bnyk membantu sngt..
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
73
Points
6
btul.. membazir sbrnye.. better dptkn fridge yg lagi besar yg boleh muat banyak.. sbb skrg ni pon ade peti sjuk yg besar.. pling latest bleh tgk model panasonic
kn. sbb klu jenis meniage tu ade la sbb utk beli freezer lgi stu.. klu brg bsh muat 1 pti sjuk.. jdi membazir nnti..
ohh yeke? best tak panasonic tu
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
83
Points
8
Hahahahah itula pasal... tpi actually model from panasonic ade yg bleh bntuk utk nyahkuman tau
Post automatically merged:


Awk pun dh tgk jgak ehh. Sy suka la sbb dia pnya function tu mmg bnyk membantu sngt..
yess. sy pun bru jgak tau snanyaa. design dia cntik.. i think suitable sngt espcially yg suka minimalists. hihih
Post automatically merged:

kn. sbb klu jenis meniage tu ade la sbb utk beli freezer lgi stu.. klu brg bsh muat 1 pti sjuk.. jdi membazir nnti..
ohh yeke? best tak panasonic tu
btul.. bgi sy brg electronic from panasonic, quality nya bgus.. sebab warranty pun lama. tpi mcm fridge dia tu ada nano x. which bleh bantu utk basmi bakteria :)
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
29
Points
3
yess. sy pun bru jgak tau snanyaa. design dia cntik.. i think suitable sngt espcially yg suka minimalists. hihih
Post automatically merged:


btul.. bgi sy brg electronic from panasonic, quality nya bgus.. sebab warranty pun lama. tpi mcm fridge dia tu ada nano x. which bleh bantu utk basmi bakteria :)
Haa kaaan.. I pun fkir yg sama ahahahah. Tpi this fridge mmg bgus la especially for mommies yg selalu mask. Sbb dia ada function utk kekalkan rasa makanan :p
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
73
Points
6
yess. sy pun bru jgak tau snanyaa. design dia cntik.. i think suitable sngt espcially yg suka minimalists. hihih
Post automatically merged:


btul.. bgi sy brg electronic from panasonic, quality nya bgus.. sebab warranty pun lama. tpi mcm fridge dia tu ada nano x. which bleh bantu utk basmi bakteria :)
pehhh srs la ni? model apa ekk. xpernah dgr la plak lgi.. sbb slama ni pun guna sharp je
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
83
Points
8
Haa kaaan.. I pun fkir yg sama ahahahah. Tpi this fridge mmg bgus la especially for mommies yg selalu mask. Sbb dia ada function utk kekalkan rasa makanan :p
yess kn.. sbb dia bleh keep rasa tu and beku dia lgi tahan lama.. so xdela letak ayam 3 hari dh kna masak dh..
Post automatically merged:

pehhh srs la ni? model apa ekk. xpernah dgr la plak lgi.. sbb slama ni pun guna sharp je
ya awk.. sy pun bru tau jgak nii hehe. bleh cri panasonic prime +. ni model tahun ni
 

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
73
Points
6
yess kn.. sbb dia bleh keep rasa tu and beku dia lgi tahan lama.. so xdela letak ayam 3 hari dh kna masak dh..
Post automatically merged:


ya awk.. sy pun bru tau jgak nii hehe. bleh cri panasonic prime +. ni model tahun ni
cunnn, tq eh suggest ni. mlm ni jgk nk share ngn kwn2 skali hiihii
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
29
Points
3
yess kn.. sbb dia bleh keep rasa tu and beku dia lgi tahan lama.. so xdela letak ayam 3 hari dh kna masak dh..
Post automatically merged:


ya awk.. sy pun bru tau jgak nii hehe. bleh cri panasonic prime +. ni model tahun ni
Yep yep. Sng je kann ada fridge ni. Lgi plak dia pnya bahgian bku tu separated.. Best gilaaa
 
Top