Cara Mudah Cari URL Backlink High PR

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Ni tips cara ringkas

1- Install SEO Quake kat browser Firefox atau chrome anda.

2.Masuk laman web http://www.socialbacklinktool.com/linksearch atau laman utama http://www.socialbacklinktool.com

3. Masukkan keyword anda dan pilih jenis blog yang anda ingin di laman search tersebut.

Walah...

Di google carian akan terpapar url2 bersesuai dengan keyword anda seo quake akan memaparkan PR untuk link tersebut.

4- Anda boleh membuat komen secara manual untuk url2 tersebut...

Tips:

Anda boleh download/export list url tersebut ke dalam kompuer anda.

Dan untuk cek PR sesuatu website secara bulk gunakan tool ni>
http://www.socialbacklinktool.com/masspagerankchecker/
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Dalam kotak keyword, x mestinya anda memasukkan keyword seperti insurance”, “health care" dsbg... anda boleh memasukkan keyword yang mana akan memastikan
terdapat komen-komen yang aktif di blog
tersebut untuk anda dapatkan backlink.. Contohnya, anda boleh gunakan frasa blog komen yang lazim seperti “great post”, “i think that”, “in my opinion”” artikel yang bagus” “Dimana”, :Apakah” dsbg...Gunakan kreativiti anda.
 

Tengku Faris

Newbie
Joined
Oct 8, 2009
Messages
2,796
Points
36
Saya dah test... Power seyh! Baru tahu ni.. Haha :D

Tenkiu2.. Sy cari keyword 'kahwin' utk blog WP..
 

UP2U

freshman
Joined
Apr 22, 2011
Messages
48
Points
0
salam..klu nk cari url backlink bleh juga guna software <b>backlinks finder</b>.tp xtau la software ni bgus x. bleh try sebab ia percuma..bleh download kat download.cnet.com..
 

frubo

freshman
Joined
Feb 24, 2010
Messages
98
Points
0
Terbaek, sudah lama mencari..
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Saya Sudah Terbitkan "Teknik Mudah Backlink Advance - Bagaimana Membuat Sendiri Pakej Backlink Dan Jualkannya Untuk Menjana Pendapatan.!" secara PERCUMA. Cek signature saya...
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Pada mulanya saya nak jual panduan ni, tapi saya berbesar hati nak bagi percuma jer...
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Terima kasih, ni panduan full version, bukan separuh2, tiada oto dsbg...TQ
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Sapa2 yang dah baca tu minta tolong bagi review sikit ya :D
 
Top