Cara Menjual Yang Betul di Facebook

Joined
Jul 4, 2011
Messages
29
Likes
0
Points
1
Offline
#1
ebenarnya kalau nak menjual sangat dekat page/profile pun biarlah kena caranya. Jangan terus promote produk/servis/affiliate secara direct sebab rata-rata orang yang masuk Facebook hanya nak relax je.

Ye. Betul. Itulah tujuan orang masuk Facebook = nak relax.

Oleh itu, kalau nak bagi orang senang beli dengan kita = binalah kepercayaan dulu. Jangan terus jual je, sharelah apa-apa benda yang berguna dulu barulah jual produk kita..

Saya cukup suka apa yang Ammar Zahar dan Aqif Azizan buat. Memang best bila baca pasal apa yang dia share (sebab saya pernah jumpa mereka, memang penuh ilmu betul), so kalau mereka jual sesuatu pun saya akan beli sebab saya percaya dengan kepakaran mereka.

Haa nampak tak caranya?

Ramai dah orang yang guna cara ni, tapi ramai lagi yang tak tahu sebenarnya. Saya harap lepas ramailah yang berkongsi ilmu sebelum menjual sebab saya sangat suka baca benda-benda yang bermanfaat ni.

Semoga lepas ni semua orang akan share lebih banyak info yang berguna.. dan jangan spam selalu ye..

ori dari --> http://goo.gl/UKSjLr
 
Last edited:
Joined
Sep 7, 2013
Messages
2
Likes
0
Points
0
Offline
#4
Mmmmm... memanglah nampak mudah tapi tak semudah yang disangka. Kadang-kadang nak pecah kepala fikir apa-apa nak tulis artikel yang berkualiti.
 

AECOSYS

freshman
Joined
Feb 3, 2010
Messages
220
Likes
0
Points
0
Offline
#5
Mmmmm... memanglah nampak mudah tapi tak semudah yang disangka. Kadang-kadang nak pecah kepala fikir apa-apa nak tulis artikel yang berkualiti.
btol tu.. nk pecah kepala tulis artikel ni .. tpi berbaloi sebab minat .. so sya teruskan je usaha tu .. anyway ni web-blog saya .. baru bt jer
aecosys.com
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,367
Likes
0
Points
36
Offline
#6
baru buat blog...saya lom wat lagi..bleh tolong watkan ka
 
Joined
Jan 22, 2015
Messages
146
Likes
15
Points
18
Offline
#9
Kongsikan ilmu, tips bermanfaat.
Tapi kan..kat Facebook ni sekarang ni banyak kongsi
maklumat melalui Live Video di Facebook dan Youtube.

Bab make up..tak payah cakap la.
Lelaki pun nak tunjuk demo make- up. Haihhh

Macam-macam teknik nak menjual di Facebook sekarang nie.

Contoh terbaru untuk pemasaran Facebook macam
kat thread yang saya tulis di sini!
 
Top