Cara menjadi usahawan emas

guidi593

freshman
Joined
Aug 9, 2012
Messages
99
Points
8

Cara mudah menjadi usahawan atau peniaga emas dengan menjadi dealer atau pengedar emas public gold untuk melabur emas dan berniaga emas jongkong, syiling dinar, jongkong perak atau barangan kemas secara online.
PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD atau Public Gold adalah syarikat pelaburan emas pertama malaysia yang menjual dan membeli emas fizikal secara online atau SMS 24 jam sehari.Harga emas fizikal public gold berubah setiap 20 minit mengikut harga emas dunia. Produk emas fizikal public gold terdiri daripada jongkong emas atau gold bar emas 999.9%, syiling dinar emas 916, i-series emas 916,D-series barangan kemas emas 916 dan jongkong perak atau silver bar atau syiling dirham. Jenis produk Emas dan perak fizikal public gold terdiri daripada :
1. Jongkong emas atau gold bar 24K emas 999.9% terdiri dari gold bar 10g,gold bar 20g,gold bar 50g,gold bar 100g,gold bar 250g dan syiling emas atau gold coin 50g.
2. Syiling dinar emas 916 iaitu 22K terdiri daripada emas 1 dinar,emas 2 dinar,emas 5 dinar dan emas 10 dinar.
3. Jongkong emas Bungamas 50g yang bercirikan kesenian melayu
4. Gold bar Tai Fook Series 10g,20g,50g dan 100g yang bercirikan kesenian Cina.
5.Barangan kemas i-series 22K emas 916 terdiri loket emas 5g dan 10g,gelang tangan 10g,rantai leher 20g,50g dan 100g.
6. Barangan kemas perhiasan diri D-series barangan kemas emas 916 pelbagai bentuk. Klik
7. Jongkong perak terdiri daripada 100g,250g,500g dan 1kg
8. Syiling perak 10 dirham.
Klik HARGA EMAS PUBLIC GOLD TERKINI untuk melihat harga emas semasa yang berubah setiap 20 minit mengikut harga emas antarabangsa.
Harga emas juga boleh disemak menggunakan SMS iaitu dengan menaip “PG GOLDPRICE” untuk menyemak harga jongkong emas 999.9 atau menaip “PG DINARPRICE” untuk menyemak harga syiling dinar 916 atau menaip “PG SILVER PRICE” untuk menyemak harga silver/perak atau menaip “PG JEWELPRICE” untuk menyemak harga barang kemas jewellery , hantar ke 36828. Untuk menjadi New Dealer Public Gold anda mestilah membeli emas berjumlah RM20,000 keatas dalam satu resit atau sekaligus.

SATU SYARAT SAHAJA UNTUK MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR SAH PUBLIC GOLD :

Membeli produk public gold sama ada gold bar, syiling dinar, emas i-series, barangan kemas d-series,silver atau bercampur-campur yang berjumlah RM20,000 ke atas sekaligus atau dalam satu resit untuk menjadi New Dealer public gold. Tiada syarat lain, yuran, bayaran tambahan atau kos tersembunyi. Hanya beli emas RM20,000 keatas dapat jadi dealer atau pengedar emas public gold dan dapat berniaga emas serta melabur emas online.
Public gold mempunyai 18 cawangan dalam Malaysia, singapura dan akan berkembang ke negara lain.Cawangan public gold di setiap negeri dalam Malaysia dan singapura akan memudahkan dealer atau pengedar emas dan perak membeli emas secara online melalui kunci harga beli emas atau jual emas dan membayar, mengambil atau mnghantar emas yang dijual di cawangan public gold brdekatan. Klik CAWANGAN PUBLIC GOLD SELURUH NEGERI untuk merujuk cawangan public gold berdekatan anda untuk anda membayar dan mengambil emas yang anda booking/lock harga beli jual emas dan perak.
RINGKASAN LANGKAH MENJADI DEALER/PENGDEAR EMAS PUBLIC GOLD :
1. Pilih satu daripada cara menjadi dealer di bawah dengan beli emas RM20,000 ke atas dalam satu resit.
2. Pihak public gold akan hubungi anda untuk pengesahan pembelian pada waktu pejabat keesokkannya.
3. Semak emel untuk mendapatkan sales order pembelian emas.
4. Bank in jumlah belian emas ke nombor akaun maybank atau public bank bagi PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
5. Kunjungi cawangan public gold terdekat dengan bawa resit bank in, kad pengenalan dan buku bank/pengesahan akaun maybank atau public bank anda ke cawangan public gold untuk dapatkan emas anda.
6. Isi borang new dealer public gold.
7. Aktifkan akaun pelanggan atau dealer.
Saguhati, ilmu, teknik pelaburan emas akan dikongsi dengan customer atau new dealer public gold www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com

Tips pelaburan emas public gold untuk membeli jenis emas yang mempunyai spread yang rendah dan mendapat pulangan yang tinggi dalam masa yang cepat Lihat JENIS PRODUK EMAS TERBAIK UNTUK MELABUR.
LANGKAH-LANGKAH UNTUK MENJADI DEALER PUBLIC GOLD
1.Lima cara menjadi dealer emas atau pengedar emas public gold, pilih SATU :
a) Daftar percuma dan terus kunci harga beli emas RM20,000 pada website Public Gold. klik DISINI DAFTAR PERCUMA. Pastikan pada ruangan Introducer tuliskan : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan pada ruangan No kod Introducer tuliskan : PG001425
Klik login dan register sebagai pelanggan public gold seperti rajah dibawah :

Apabila sudah daftar dan telah mempunyai username dan password, maka anda boleh lock harga beli emas di website public gold.Pilih produk emas yang anda kehendaki dan jumlah belian emas mesti berjumlah RM20,000 keatas untuk menjadi New Dealer Public Gold atau pengedar emas sah public gold.

b). Hubungi / SMS saya, Zaidi 019-9185593 dengan menyertakan nama penuh, i.c, nombor h/p, email, alamat, no.akaun Maybank atau Public Bank (untuk syarikat public gold memasukkan komisen kepada anda) dan CAWANGAN PUBLIC GOLD terdekat anda (untuk anda bayar dan ambil stok emas anda tersebut) untuk tolong “lock harga” emas pada harga rendah dimana pun anda berada.Apabila harga emas rendah dan anda bersetuju dengan harga tersebut saya akan kunci harga beli emas untuk anda Sediakan duit RM20,000 keatas dalam masa 3 hari selepas saya “lock harga” untuk anda.
c). Walk in atau terus ke cawangan Public Gold terdekat anda dan beritahu kakitangan Public Gold anda ingin menjadi dealer Public Gold. Pihak Public Gold akan kunci harga untuk anda menjadi new dealer Public Gold. Beritahu dan Tuliskan Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS ,No kod Introducer PG001425. Anda tak perlu bawa wang kerana pihak public gold akan lock harga beli emas dahulu dan anda dikehendaki bayar selewat-lewatnya 3 hari.
d) Hubungi atau telefon ke cawangan public gold terdekat anda, proses order melalui panggilan telefon pun mudah dan selamat kerana anda mengetahui harga semasa emas yang dikunci dan dapat bertanya maklumat. Anda hanya perlu menelefon pejabat Public Gold yang berhampiran dengan anda dan beritahu mereka yang anda ingin order produk Public Gold dan mahu menjadi dealer public gold. Staff public gold akan memaklumkan harga semasa produk tersebut. Jika anda bersetuju maka anda boleh lock harga tersebut melalui telefon dengan menyertakan nama penuh anda, ic, emel, nombor hp dan introducer iaitu MOHD ZAIDI BIN JUNUS,PG001425.
Selepas itu, anda buka emel anda untuk mendapatkan sales order yang mengandungi no kod public gold anda. Anda boleh hubungi nombor telefon cawangan public gold terdekat anda sekarang :
Cawangan public gold Kedah di Alor Setar : 04-7344916, cawangan public gold Kedah di Sungai Petani : 04-4232999, cawangan public gold Penang di Relau : 04-6449999, cawangan public gold Penang di Bishop : 04-2619999, cawangan public gold Perak di Ipoh : 05-2428999, cawangan public gold Selangor di Petaling Jaya : 03-56348999, cawangan public gold Selangor di Kajang : 03-87349916, cawangan public gold Kuala Lumpur di Ampang : 03-42579916, cawangan public gold Selangor di Klang, 03-33412999, cawangan public gold Negeri Sembilan di Seremban : 06-6782916, cawangan public gold Melaka : 06-3175499, cawangan public gold Johor di Johor Bahru : 07-2358999, cawangan public gold Kelantan di Kota Bahru : 09-7462999,cawangan public gold Terengganu di Kuala Terengganu : 09-6263999, cawangan public gold Pahang di Kuantan : 09-5678916, cawangan public gold Sabah di Kota Kinabalu : 088-447 916, cawangan public gold Sarawak di Kuching : 082-259916.
e) Cara mudah membeli emas menjual emas secara online atau menjadi pengedar emas dengan menggunakan telefon iphone melalui aplikasi android percuma public gold.
2. Apabila anda telah daftar dan beli emas atau saya “lock Harga” beli emas bernilai RM20,000 keatas anda sudahpun menjadi New Dealer Public Gold dan akan mendapat komisen 1% dari belian emas dan 0.5% dari jualan emas anda. Komisen akan dimasukkan oleh syarikat public gold kedalam akaun bank anda.

Lihat emel anda apabila anda telah daftar dan beli emas atau saya telah lock harga emas dan terdapat placed order dari public gold.
Pihak Public Gold akan menghubungi anda pada waktu pejabat untuk pengesahan pembelian emas tersebut dan anda buka email anda sekali lagi untuk mendapat Sales Order (S.O) pembelian emas yang dihantar oleh pihak Public Gold dan tercatat senarai jumlah belian emas, nombor pg kod anda dan nombor akaun Maybank dan Public Bank bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd. Nombor akaun Maybank dan Public Bank bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd adalah Maybank berhad iaitu 5071-3410-4563 dan Public Bank berhad 3167-52-0833.Lihat contoh Sales order (s.o) di atas.
3. Bank in jumlah belian emas yang tertulis pada Sales Order (S.O) anda kedalam Akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan slip bank baik-baik.Slip bank in atau pemindahan wang atau deposit tunai ini adalah pembuktian anda telah memasukkan wang tersebut untuk anda mengambil stok emas tersebut. Pihak public gold memberikan masa selewat-lewatnya 3 hari untuk anda bayar ,bank in atau transfer ke akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd. Anda boleh bank in wang atau pindah wang atau deposit tunai bercampur-campur asalkan berjumlah seperti jumlah belian emas anda. Jangan bimbang untuk bank in wang atau pindah wang ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD kerana anda pasti akan dapat emas yang anda beli.rujukan klik MENGENAI PUBLIC GOLD KELULUSAN BNM PENGIKTIRAFAN ANUGERAH SYARIKAT EMAS FIZIKAL MALAYSIA.
4. Ambil stok emas anda di cawangan Public Gold berdekatan anda dengan menunjukkan slip bank yang telah anda bank in atau masukkan ke dalam bank. Isi borang New Dealer dengan menyertakan satu salinan i.c dan buku bank atau penyata maybank atau public bank anda. Pada borang New Dealer public gold, tuliskan pada ruangan nama introducer, Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no. Pendaftaran introducer : PG001425. Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulenan di setiap cawangan public gold.Anda boleh memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma disini.Jika anda tiada masa atau tidak sempat mengambil emas anda dalam masa 3 hari, sila emelkan slip bank in bayaran ke [email protected] dengan menulis nombor s.o (PM-100????) dan Nombor kod pg anda.
5. Selepas anda sudah menjadi dealer dan mempunyai nombor kod public gold, pg??????. Langkah seterusnya adalah aktifkan akaun anda supaya dapat membeli emas dan silver atau menjual emas perak secara online melalui website,sms atau aplikasi android. Klik CARA AKTIFKAN AKAUN PELANGGAN ATAU DEALER PUBLIC GOLD

Anda juga boleh terus ke cawangan Public Gold untuk mendapat maklumat atau membeli emas atau menjadi dealer public gold. Katakan pada pihak public gold dan tulis borang nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425. Apabila anda telah meletakkan nama saya sebagai introducer, hantar atau SMS nombor akaun maybank anda untuk saya masukkan saguhati kepada anda dan tips pelaburan emas public gold.Sertai rangkaian www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com untuk mendapat pelbagai faedah.
Harga emas adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama INTRODUCER, komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa.TAPI jika beritahu saya sebagai introducer,komisen akan diperolehi bersama dan bersama-sama bertukar fikiran,tips,pengalaman,panduan dalam pelaburan emas. Sekian, terima kasih.
Banyak kelebihan dan keistimewaan atau keuntungan menjadi dealer public gold, Lihat KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD
Untuk maklumat lanjut hubungi / SMS Master Dealer public gold Zaidi 019-9185593
TAWARAN KEPADA BAKAL USAHAWAN EMAS YANG MENJADI DEALER PUBLIC GOLD PADA BULAN OGOS 2013 SEMPENA PERAYAAN akan diberi saguhati wang raya RM100 oleh saya disamping mendapat komisen 1% setiap kali beli emas dan 0.5% setiap kali jual emas dan pelbagai kelebihan bila menjadi pengedar emas public gold.
Rebut peluang keemasan semasa harga emas masih rendah sebelum harga emas melonjak naik akhir tahun 2013. Klik RAMALAN TERBARU HARGA EMAS AKHIR TAHUN 2013

Percuma juga diberi atau diajar teknik pelaburan emas,pengalaman atau ramalan kenaikan atau penurunan harga emas
Keuntungan Menjadi Dealer Pelaburan Emas Public Gold : Untung Berniaga Emas, Untung Komisen Emas, Untung Kenaikan Emas, Untung Kecemasan, Untung Usia Emas…
“ Peluang keemasan adalah berharga seperti emas, rebut peluang keemasan dengan pelaburan emas dan menjadi dealer emas”
 
Last edited:

Meen Nazaree

freshman
Joined
Aug 18, 2013
Messages
0
Points
0
Assalamuailaikum

•Saya menyediakan khidmat mereka bentuk grafik secara ONLINE

•Melakukan pelbagai jenis kerja mereka bentuk grafik dan kerja mencetak

•Kadar caj bagi mereka bentuk grafik bermula serendah RM30

•Untuk keterangan lanjut sila hubungi :
011 23652475 (meen)
 
Top