cara detect influenza

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
Skrang kan influenza A merebak ke seluruh negara.. Mmg ye simptom2 nya demam, selesema and so on.. Tapi possible tak utk kita invent satu teknologi utk membolehkan kita detect sama ada demam atau selesema tu yg biasa atau influenza A?
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
Skrang kan influenza A merebak ke seluruh negara.. Mmg ye simptom2 nya demam, selesema and so on.. Tapi possible tak utk kita invent satu teknologi utk membolehkan kita detect sama ada demam atau selesema tu yg biasa atau influenza A?
Rasanya hanya blh jalankan ujian darah utk detect virus influenza A...
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
tak mustahil. sekarang dunia maju.. silap2 ko belom sakit dah boleh detect bila ko nk sakit +SukaSangat+
 

Nur Liyana

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Points
6
Age
26
tak mustahil. sekarang dunia maju.. silap2 ko belom sakit dah boleh detect bila ko nk sakit +SukaSangat+
ya betul...korang pernah dengar tak robot jururawat kat hospital? robot jururawat blh tolong patient buat scan...
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
uish boleh diharap ke robot tu? mesti tak sama service dengan guna orang
blh jer...kan teknologi dah makin maju skrg ni...tenaga kerja manusia akan makin ganti dgn robot...robot jururawat ni adalah salah satu ciptaan yg blh byk bantu dlm industri perubatan...
 

qwertyuiop

freshman
Joined
May 13, 2019
Messages
56
Points
6
Age
39
blh jer...kan teknologi dah makin maju skrg ni...tenaga kerja manusia akan makin ganti dgn robot...robot jururawat ni adalah salah satu ciptaan yg blh byk bantu dlm industri perubatan...
tapi nanti manusia yang hilang sumber rezeki, smua dah kena bolot dengan robot
 
Top