Cara Dapatkan Idea Untuk Buat Iklan

Joined
Jun 9, 2019
Messages
7
Likes
1
Points
3
Age
22
Offline
#1
Iklan ialah satu platform marketing yg sgt padu dan berkesan!

Tapi salah satu masalah utamanya ialah, kita ni tak ada idea nak run iklan weh

Bkn sng nak run iklan, tmbh2 kalau tak ada pengalaman langsung..

Jdi, tergerak hatilah saya nak share 2 cara utk dptkan idea nak run iklan, walaupun awak newbie

1. Cuba sendiri

Tak cuba tak tahu, betul tak?
Kalau kita rasa mcm kita nk tggu kita betul2 pro baru nak jalankan iklan, alamatnya mmg takkan pernah run iklan lah
Jadi saranan kami, cuba je dulu...Dari situ kita akan dpt pengalaman dan boleh ejas2 kemudian

2. Tiru iklan org lain

Yg ni best, sumpah tak tipu
Tau tak awak boleh usya2 iklan org lain?
Best kan dpt tgk iklan2 dri sifu2 yg dh konfirm padu tu?
So mcm mana nk tgk iklan2 ni?
Awak boleh guna dua website ni, https://www.facebook.com/ads/library dan https://www.bigspy/
Kami di Hit The Market lebih suka bigspy sbb kita boleh cari iklan yg kita nk usya, guna keyword dan boleh tgk engagements yg iklan tu dpt
Jadi tak perlu lah pening2 pikir lgi idea utk iklan yg berkesan

BONUS

Saja lh nk bgi lebih sikit
Tips ni pon best jgk
Kalau kita tak reti buat, apa kita boleh refer? Mestilah refer TEMPLATE!
Just edit2 je dan terus post je....senang!
Salah satu buku template yg saya suka ialah dri Tuan Aqif Azizan dari Write to Wealth, Template Iklan Post FB Profile
Template tuan Aqif mmg dah dibuat research dah tested sblm dia offer dkt org ramai
 
Top