Cara Dapat Kan Visitor Ke Blog Imabiz

trg7ija

Senior
Joined
Sep 26, 2007
Messages
1,844
Points
38
Hehehe.. ranking alexa blog saya dari 1.1 juta ke 711K dalam masa sebulan....
dan blog yang saya baru setup 5 hari lepas, dari 6 juta ke 3 juta dah sekarang... dan saya target lagi 2 minggu akan jatuh ranking bawah 1 juta..
 

Duit Internet !

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
854
Points
0
gne wordpresss
 

Zuathles

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
29
Points
1
thread yg bagus..
tgk blog imabiz tu;

theme; cun!
content; sama ngan blog lain-pasal ebook free + bisnes je..xde ke pendapat/pengalaman pasal bisnes? @ ulasan terhadap ape2 isu dalam perniagaan internet ni?

(tercabar gak tengok theme blog imabiz..nak cari gak theme lg melecun!)
___________________________

Try tengok blog aku pulak? Inthulcavero
Watch anime online
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,752
Points
36
thread yg bagus..
tgk blog imabiz tu;

theme; cun!
content; sama ngan blog lain-pasal ebook free + bisnes je..xde ke pendapat/pengalaman pasal bisnes? @ ulasan terhadap ape2 isu dalam perniagaan internet ni?

(tercabar gak tengok theme blog imabiz..nak cari gak theme lg melecun!)
___________________________

Try tengok blog aku pulak? Inthulcavero
Watch anime online
aku sokong! hihi.. kalau bleh jgn pilih theme yg suram ye..
 

UsahawanCyber

Senior
Joined
Jul 16, 2009
Messages
891
Points
18
Imabiz kena blajar ngan bro Ijad...Blog dia la satu-satunya blog yang x boring saya lawati walaupun dah beratus-ratus kali..Alexa Rangking blog dia pun tinggi...

www.rohaizad.com
 

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
Hehehe.. ranking alexa blog saya dari 1.1 juta ke 711K dalam masa sebulan....
dan blog yang saya baru setup 5 hari lepas, dari 6 juta ke 3 juta dah sekarang... dan saya target lagi 2 minggu akan jatuh ranking bawah 1 juta..
pakai bot ko ke tuh....mantap....

p/s wah imabiz dah ade domain co.cc tahnniah
 

freeview

freshman
Joined
Dec 19, 2009
Messages
3
Points
0
baru nak start projek online <<---almaklum la bru jumpe internet. haha.
banyak sgt yg tak tau, so far ade join program klik n affliate.

Tapi hasil xdpt2.. kadang cam frust lak, rasa kene tipu. itu la sape suruhkan xminta pandangan orang. tp taula, EXCITED! sampai xle tido nak wat sume ni.. tertanya gak, ye ker boleh dpt byk wang online?? mmm
 

tenteraangin

Senior
Joined
Oct 10, 2009
Messages
1,264
Points
38
imabiz... ni x taw la ye ke x.. tapi teknik ni teknik kotor (ye kot) hehhe... kak imabiz join traffic exchange... kalo free kena rajin la... kalo bayar senang la.. dapat 2500 kredit... better free la... sbnarnya teknik ni valid untuk blog international... tapi x pe... saya kaji balik... effect gak blog 2 len... kalo akak imabiz surf dpat 300 kredit.. maknanya, ari tu akak akan dapat 300 visitor yang confirm punya la... walaupun diorang x paham apa akak tulis.. tapi akak dapat naikkan PR akak...


Jangan marah ye kalo saya punya komen ni x berapa bijak....:(
 

imamkhalid

freshman
Joined
Jul 23, 2007
Messages
211
Points
18
Age
37
Cara dapatkan visitor yang sebetulnya ialah menjuruskan artikel ke arah yang bersifat mesra SEO Malaysia.

Dalam pemerhatian saya, terdapat beberapa do's and don'ts yang perlu diterapkan dalam blog anda, supaya menjadi mesra SEO Malaysia, antaranya:

1. Elakkan pengulangan frasa. Contoh: Ucapan salam sejahtera tidak perlu diulang setiap permulaan post. Amalan ini akan menyebabkan Google menurunkan ranking carian ke atas blog anda.

2. Elakkan penggunaan kategori "Buat Duit Make Money", kerana sekiranya tag "Buat Duit" mendapat ranking tinggi, ia tetap akan dijatuhkan dengan adanya frasa "Make Money". Satu lagi, mana ada orang taip "Buat Duit Make Money" semasa membuat carian.

3. Selaraskan kategori, biar khusus tetapi meluas. Contoh: Anda mengelaskan kebanyakan post mengikut kategori Buat Duit Make Money, Pakej Dan Tips Perniagaan, Panduan, Review Produk, Teknik Pemasaran, Teknik Promosi, Web Traffik SEO, dsb.

Sedangkan semua kategori tersebut adalah perkara yang sama. Memperbanyakkan benda yang sama akan membosankan orang untuk melihatnya, dan juga membosankan Google untuk crawl, lantas menurunkan lagi ranking carian blog anda.

Blog anda sudah pun menulis tentang buat duit internet, usah ditambah lagi kategori Buat Duit, Make Money, Tips, Panduan, Teknik, SEO dsb. Kebanyakan entri anda pula lebih menjurus kepada tips, panduan dan teknik. Oleh itu usah disimpan kategori2 tersebut lagi.

Sebaliknya khususkan kepada keywords yang lebih menjurus seperti kategori Program, Produk, dan Promosi.

Saya faham, ramai yang suka menulis ayat panjang berbunga, kerana difikirkan menarik dan sebab kita ni orang Melayu yang terkenal dengan bahasa.

Akan tetapi dalam SEO, dah nama pun search engine optimization, semua aspek mesti di-optimize-kan. Dengan kata lain, Keep It Stupid Simple (KISS). Lagi pendek lagi bagus, lagi mudah lagi best!

Oleh itu, buang semua yang tak perlu. Cuba guna satu perkataan hanya sekali. Saya sendiri pun dah buat untuk blog saya, dan oleh kerana SEOnya mantap, tidak kira berapa bulan pun saya tinggal, ia tetap menjana pendapatan pasif yang amat baik bagi diri saya dan keluarga.

Sekian, wallahu a'lam.
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
Cara dapatkan visitor yang sebetulnya ialah menjuruskan artikel ke arah yang bersifat mesra SEO Malaysia.

Dalam pemerhatian saya, terdapat beberapa do's and don'ts yang perlu diterapkan dalam blog anda, supaya menjadi mesra SEO Malaysia, antaranya:

1. Elakkan pengulangan frasa. Contoh: Ucapan salam sejahtera tidak perlu diulang setiap permulaan post. Amalan ini akan menyebabkan Google menurunkan ranking carian ke atas blog anda.

2. Elakkan penggunaan kategori "Buat Duit Make Money", kerana sekiranya tag "Buat Duit" mendapat ranking tinggi, ia tetap akan dijatuhkan dengan adanya frasa "Make Money". Satu lagi, mana ada orang taip "Buat Duit Make Money" semasa membuat carian.

3. Selaraskan kategori, biar khusus tetapi meluas. Contoh: Anda mengelaskan kebanyakan post mengikut kategori Buat Duit Make Money, Pakej Dan Tips Perniagaan, Panduan, Review Produk, Teknik Pemasaran, Teknik Promosi, Web Traffik SEO, dsb.

Sedangkan semua kategori tersebut adalah perkara yang sama. Memperbanyakkan benda yang sama akan membosankan orang untuk melihatnya, dan juga membosankan Google untuk crawl, lantas menurunkan lagi ranking carian blog anda.

Blog anda sudah pun menulis tentang buat duit internet, usah ditambah lagi kategori Buat Duit, Make Money, Tips, Panduan, Teknik, SEO dsb. Kebanyakan entri anda pula lebih menjurus kepada tips, panduan dan teknik. Oleh itu usah disimpan kategori2 tersebut lagi.

Sebaliknya khususkan kepada keywords yang lebih menjurus seperti kategori Program, Produk, dan Promosi.

Saya faham, ramai yang suka menulis ayat panjang berbunga, kerana difikirkan menarik dan sebab kita ni orang Melayu yang terkenal dengan bahasa.

Akan tetapi dalam SEO, dah nama pun search engine optimization, semua aspek mesti di-optimize-kan. Dengan kata lain, Keep It Stupid Simple (KISS). Lagi pendek lagi bagus, lagi mudah lagi best!

Oleh itu, buang semua yang tak perlu. Cuba guna satu perkataan hanya sekali. Saya sendiri pun dah buat untuk blog saya, dan oleh kerana SEOnya mantap, tidak kira berapa bulan pun saya tinggal, ia tetap menjana pendapatan pasif yang amat baik bagi diri saya dan keluarga.

Sekian, wallahu a'lam.
Wah, berguna ni. Thanks. Sy pun seboleh-bolehnya nk keluarkan entry yg berguna setiap masa. Maknanya memberi info yg sah pada ketika itu dan juga sah untuk 1-2 tahun berikutnya supaya org masih berminat membaca artikel tu walau dh lama.
 

HarimauMalaya

freshman
Joined
Oct 26, 2009
Messages
199
Points
18
Cara dapatkan visitor yang sebetulnya ialah menjuruskan artikel ke arah yang bersifat mesra SEO Malaysia.

Dalam pemerhatian saya, terdapat beberapa do's and don'ts yang perlu diterapkan dalam blog anda, supaya menjadi mesra SEO Malaysia, antaranya:

1. Elakkan pengulangan frasa. Contoh: Ucapan salam sejahtera tidak perlu diulang setiap permulaan post. Amalan ini akan menyebabkan Google menurunkan ranking carian ke atas blog anda.

2. Elakkan penggunaan kategori "Buat Duit Make Money", kerana sekiranya tag "Buat Duit" mendapat ranking tinggi, ia tetap akan dijatuhkan dengan adanya frasa "Make Money". Satu lagi, mana ada orang taip "Buat Duit Make Money" semasa membuat carian.

3. Selaraskan kategori, biar khusus tetapi meluas. Contoh: Anda mengelaskan kebanyakan post mengikut kategori Buat Duit Make Money, Pakej Dan Tips Perniagaan, Panduan, Review Produk, Teknik Pemasaran, Teknik Promosi, Web Traffik SEO, dsb.

Sedangkan semua kategori tersebut adalah perkara yang sama. Memperbanyakkan benda yang sama akan membosankan orang untuk melihatnya, dan juga membosankan Google untuk crawl, lantas menurunkan lagi ranking carian blog anda.

Blog anda sudah pun menulis tentang buat duit internet, usah ditambah lagi kategori Buat Duit, Make Money, Tips, Panduan, Teknik, SEO dsb. Kebanyakan entri anda pula lebih menjurus kepada tips, panduan dan teknik. Oleh itu usah disimpan kategori2 tersebut lagi.

Sebaliknya khususkan kepada keywords yang lebih menjurus seperti kategori Program, Produk, dan Promosi.

Saya faham, ramai yang suka menulis ayat panjang berbunga, kerana difikirkan menarik dan sebab kita ni orang Melayu yang terkenal dengan bahasa.

Akan tetapi dalam SEO, dah nama pun search engine optimization, semua aspek mesti di-optimize-kan. Dengan kata lain, Keep It Stupid Simple (KISS). Lagi pendek lagi bagus, lagi mudah lagi best!

Oleh itu, buang semua yang tak perlu. Cuba guna satu perkataan hanya sekali. Saya sendiri pun dah buat untuk blog saya, dan oleh kerana SEOnya mantap, tidak kira berapa bulan pun saya tinggal, ia tetap menjana pendapatan pasif yang amat baik bagi diri saya dan keluarga.

Sekian, wallahu a'lam.
info yang best nie..thanks bro for sharing
 

Hakim Najili

Senior
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,813
Points
0
Cara dapatkan visitor yang sebetulnya ialah menjuruskan artikel ke arah yang bersifat mesra SEO Malaysia.

Dalam pemerhatian saya, terdapat beberapa do's and don'ts yang perlu diterapkan dalam blog anda, supaya menjadi mesra SEO Malaysia, antaranya:

1. Elakkan pengulangan frasa. Contoh: Ucapan salam sejahtera tidak perlu diulang setiap permulaan post. Amalan ini akan menyebabkan Google menurunkan ranking carian ke atas blog anda.

2. Elakkan penggunaan kategori "Buat Duit Make Money", kerana sekiranya tag "Buat Duit" mendapat ranking tinggi, ia tetap akan dijatuhkan dengan adanya frasa "Make Money". Satu lagi, mana ada orang taip "Buat Duit Make Money" semasa membuat carian.

3. Selaraskan kategori, biar khusus tetapi meluas. Contoh: Anda mengelaskan kebanyakan post mengikut kategori Buat Duit Make Money, Pakej Dan Tips Perniagaan, Panduan, Review Produk, Teknik Pemasaran, Teknik Promosi, Web Traffik SEO, dsb.

Sedangkan semua kategori tersebut adalah perkara yang sama. Memperbanyakkan benda yang sama akan membosankan orang untuk melihatnya, dan juga membosankan Google untuk crawl, lantas menurunkan lagi ranking carian blog anda.

Blog anda sudah pun menulis tentang buat duit internet, usah ditambah lagi kategori Buat Duit, Make Money, Tips, Panduan, Teknik, SEO dsb. Kebanyakan entri anda pula lebih menjurus kepada tips, panduan dan teknik. Oleh itu usah disimpan kategori2 tersebut lagi.

Sebaliknya khususkan kepada keywords yang lebih menjurus seperti kategori Program, Produk, dan Promosi.

Saya faham, ramai yang suka menulis ayat panjang berbunga, kerana difikirkan menarik dan sebab kita ni orang Melayu yang terkenal dengan bahasa.

Akan tetapi dalam SEO, dah nama pun search engine optimization, semua aspek mesti di-optimize-kan. Dengan kata lain, Keep It Stupid Simple (KISS). Lagi pendek lagi bagus, lagi mudah lagi best!

Oleh itu, buang semua yang tak perlu. Cuba guna satu perkataan hanya sekali. Saya sendiri pun dah buat untuk blog saya, dan oleh kerana SEOnya mantap, tidak kira berapa bulan pun saya tinggal, ia tetap menjana pendapatan pasif yang amat baik bagi diri saya dan keluarga.

Sekian, wallahu a'lam.
tankiu bro, info yg sgt berguna...

P/S : bro imam khalid nie dulu pengasas tokeikedaionline.net kaa? tgk font blog mcm sama jerr
 
Last edited:

imamkhalid

freshman
Joined
Jul 23, 2007
Messages
211
Points
18
Age
37
tankiu bro, info yg sgt berguna...

P/S : bro imam khalid nie dulu pengasas tokeikedaionline.net kaa? tgk font blog mcm sama jerr
Uiks, wrong number lah bro. Bukan saya tu, kebetulan kot.

P/s: Berapa sangatlah font yang sesuai dengan blog. Sebab tu ramai yang ada persamaan dari segi font.
 

kartun

Senior
Joined
Oct 6, 2008
Messages
418
Points
18
Age
32
Cara dapatkan visitor yang sebetulnya ialah menjuruskan artikel ke arah yang bersifat mesra SEO Malaysia.

Dalam pemerhatian saya, terdapat beberapa do's and don'ts yang perlu diterapkan dalam blog anda, supaya menjadi mesra SEO Malaysia, antaranya:

1. Elakkan pengulangan frasa. Contoh: Ucapan salam sejahtera tidak perlu diulang setiap permulaan post. Amalan ini akan menyebabkan Google menurunkan ranking carian ke atas blog anda.

2. Elakkan penggunaan kategori "Buat Duit Make Money", kerana sekiranya tag "Buat Duit" mendapat ranking tinggi, ia tetap akan dijatuhkan dengan adanya frasa "Make Money". Satu lagi, mana ada orang taip "Buat Duit Make Money" semasa membuat carian.

3. Selaraskan kategori, biar khusus tetapi meluas. Contoh: Anda mengelaskan kebanyakan post mengikut kategori Buat Duit Make Money, Pakej Dan Tips Perniagaan, Panduan, Review Produk, Teknik Pemasaran, Teknik Promosi, Web Traffik SEO, dsb.

Sedangkan semua kategori tersebut adalah perkara yang sama. Memperbanyakkan benda yang sama akan membosankan orang untuk melihatnya, dan juga membosankan Google untuk crawl, lantas menurunkan lagi ranking carian blog anda.

Blog anda sudah pun menulis tentang buat duit internet, usah ditambah lagi kategori Buat Duit, Make Money, Tips, Panduan, Teknik, SEO dsb. Kebanyakan entri anda pula lebih menjurus kepada tips, panduan dan teknik. Oleh itu usah disimpan kategori2 tersebut lagi.

Sebaliknya khususkan kepada keywords yang lebih menjurus seperti kategori Program, Produk, dan Promosi.


Saya faham, ramai yang suka menulis ayat panjang berbunga, kerana difikirkan menarik dan sebab kita ni orang Melayu yang terkenal dengan bahasa.

Akan tetapi dalam SEO, dah nama pun search engine optimization, semua aspek mesti di-optimize-kan. Dengan kata lain, Keep It Stupid Simple (KISS). Lagi pendek lagi bagus, lagi mudah lagi best!

Oleh itu, buang semua yang tak perlu. Cuba guna satu perkataan hanya sekali. Saya sendiri pun dah buat untuk blog saya, dan oleh kerana SEOnya mantap, tidak kira berapa bulan pun saya tinggal, ia tetap menjana pendapatan pasif yang amat baik bagi diri saya dan keluarga.

Sekian, wallahu a'lam.
xpaham part tu la bro..leh terang skit?
 

kartun

Senior
Joined
Oct 6, 2008
Messages
418
Points
18
Age
32
cadangan saya, jangan terlalu tekankan kepada produk, promosi dan buat duit sahaja..mungkin pelawat baru je minat nak baca tapi pelawat yang dah biasa, mungkin dah boring..masukkan juga berita atau teknik2 something yang bagus untuk dikongsikan :)
saya setuju dengan wanmus..walau imabiz da wat review, it shud be limited. it sumthing yang u pentingkan..bkn nk bagi info kat pengunjung. same kes cam iklan kat blog based on trafik. kenapa dorg limitkan? sedangkan dorg leh kumpul byk duit kt ctu..sebab xnk org dtg blog tgk iklan..bknnye tgk produk..

juz my two cents..;)
 
Top