Cara Beli Tiket AirAsia Termurah

Pfiza2

freshman
Joined
Apr 28, 2014
Messages
454
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Dapat beli tiket AirAsia online murah makna ada penjimatan dan untunglah lebih. Jom baca cara beli tiket murah AirAsia terbaik sebab nak dapat tiket percuma AirAsia bukannya senang.

1. Beli Tiket sendiri secara online
Perlu diketahui, jika beli tiket AirAsia dari mana-mana travel agensi ia akan lebih mahal dari beli sendiri jika ada promosi. Ini kerana AirAsia tidak beri harga promosi kepada pihak travel agensi. Bahkan jika anda beli tiket AirAsia dari travel agensi, selain kena bayar duit tiket anda juga perlu bayar upah khidmat sebanyak RM20-RM30 kepada syarikat travel tersebut. Nasihat pertama saya ialah urus sendiri pembelian adalah cara terbaik beli tiket murah AirAsia. RM20-RM30 yang dibelanjakan tu belum termasuk duit minyak, masa dan tenaga yang diguna untuk ke tempat pembelian tersebut.

2. Bayar menggunakan bank online
Jika tiket berjaya ditempah sendiri melalui internet, cubalah bayar dengan menggunakan sistem debit iaitu transfer cash dari mana-mana bank terpilih bukan menggunakan kad kredit kerana AirAsia akan mengenakan cas tambahan bagi transaksi yang menggunakan kad kredit kecuali mengguna kredit kad yang dikeluarkan oleh AirAsia. Elok-elok nak dapat murah jadi mahal pulak. Menggunakan kad kredit dalam pembelian tiket AirAsia bukanlah cara terbaik beli tiket murah AirAsia. Cas yang dikenakan bukan pertransaksi tapi mengikut jumlah kepala atau penumpang yang anda belikan tiket untuk mereka.


3. Waktu membeli tiket paling murah
Ilmu yang saya dapat dari seorang kawan katanya AirAsia biasanya akan buka harga promosi yang paling murah pada waktu tengah malam antara jam 1 – 5 pagi. Setakat ni saya rasa macam betul jer petua yang kawan tu ajarkan tapi bukanlah setiap malam harga promosi tu ada. Ramai yang kata kalau beli awal berbulan-bulan sebelum tarikh penerbangan adalah cara terbaik beli tiket murah AirAsia, sebenarnya tidak juga begitu. Pernah sekali saya beli awal 2 bulan tapi kawan yang beli 5 hari sebelum terbang lebih murah dari harga saya beli.


4. Tips lain untuk tiket mural AirAsia
Ada beberapa lagi petua cara terbaik beli tiket murah AirAsia. Saya sebut secara ringkas jer.


Tidak perlu beli insuran yang ditawarkan.
Tidak perlu tempah makanan jika penerbangan singkat. Makan siap-siap sebelum terbang atau makanlah selepas sampai ke destinasi.
Pastikan timbangan yang dibayar sekadarnya sahaja, AirAsia siap meletakkan 20kg kalau anda tidak tukar kepada 15kg bermakna anda perlu bayar apa yang anda tidak perlukan.
Tidak perlu memilih tempat duduk.

Promosi Air Asia Terkini Boleh Lihat Disini
 
Last edited:
Joined
Jan 16, 2009
Messages
1,448
Likes
1
Points
38
Offline
#4
tt Pfiza2, macam mana pula dengan kad BIG tu ye, saya ada tengok banyak iklan kad tu, ada bagi effet utk murah tiket jgk ke?
 
Joined
Jun 14, 2009
Messages
18
Likes
0
Points
0
Offline
#5
Kalau nak yg free pun ada juga....top up henfon macam biasa...tiap kali topup dapat point...kumpulkan..boleh tukar dengan tiket air asia..
klik aja bawah tu kat siggy
 

Pfiza2

freshman
Joined
Apr 28, 2014
Messages
454
Likes
0
Points
0
Offline
#6
Cuti Sekolah x lama dah, moh beli tiket awal awal . Promosi Air Asia Terkini Boleh Lihat Disini
 

Pfiza2

freshman
Joined
Apr 28, 2014
Messages
454
Likes
0
Points
0
Offline
#7
Kalau nak murah kena lah pandai amek kesempatan nya.. ada timenya
 
Top