Cara Bagi Video Popular Di Youtube

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
Salam,

Nak tanya je ada sape² tahu x atau pernah dengar tentang cara atau teknik untuk meningkatkan rating view dkt youtube?

Pasal aku pernah dengar cita mat salleh dkt luar negara tu menggunakan teknik² tertentu untuk pendapat rating view tertinggi agar video mereka sentiasa berada di first page atau yang popular...

klu sape² yang tahu atau ada teknik² tertentu jom la kita kongsi bersama-sama agar semua didlm WC dpt faedahnya.
 

mamatpenang

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
2,551
Points
38
kalau betul nak buat youtube marketing guna la teknik lisa helmi
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
kalau betul nak buat youtube marketing guna la teknik lisa helmi

Teknik Lisa Helmi? betul ke?
saya pernah dapatkan ebook www.youtubemasyuk.com tp kurang memberangsangkan.... tp still gunakan teknik tersebut untuk tujuan promosi

Cita la lebih lanjut ckit mamatpenang....
penang area mana?
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0

syuxx

Senior
Joined
Jul 31, 2008
Messages
3,361
Points
38
artificial traffics dah tak berkesan untuk youtube semejak update diorang yg baru.

cuma kalau nak video besar yang dekat profile kita tu appear kat 1st page google kita kasi SEO dia dengan dapatkan backlink dari profile youtube user lain. guna tag ni search dalam google:

"keyword yang anda nak rank" site:youtube.com/user

guna plugin seoQuake untuk check PR-PR user profile tu.
Lepas tu komen2 lah dekat user profile tu sebab link untuk username kita dekat bahagian komen tu dofollow.

Dalam youtube profile, cuma video besar kat atas dan ruangan komen je dofollow. Jadi manfaat-kan lah ye ;)
 

7FiguresGuy

Newbie
Joined
Jan 29, 2008
Messages
724
Points
16
tubeincreaser berkesan lagi ker?aku pakai harituh macam tak jadi jer....
 
Top