Camne cara nak check baki DALI unit trust

Joined
Dec 3, 2012
Messages
13
Likes
0
Points
0
Offline
#1
As-salam para warga WC,

saya ada satu kemusykilan, saya ada invest dlm DALI unit trust ngn agen mereka.Then last june, sy ada mntk utk WD-dia bagi borang ,saya dah sign.

tapi smpai skrg sy hanya dpt 1/3 dari duit yg saya request utk WD..bila tnya..mcm2 dalih..

cmne nk check ek?kot2 dia dah soglap duit saya.
 
Joined
Aug 21, 2008
Messages
4
Likes
0
Points
1
Offline
#2
As-salam para warga WC,

saya ada satu kemusykilan, saya ada invest dlm DALI unit trust ngn agen mereka.Then last june, sy ada mntk utk WD-dia bagi borang ,saya dah sign.

tapi smpai skrg sy hanya dpt 1/3 dari duit yg saya request utk WD..bila tnya..mcm2 dalih..

cmne nk check ek?kot2 dia dah soglap duit saya.
Cara paling cepat nak check sebenarnya boleh call pada CWA HQ terus: 03-77183000 pada hari bekerja, dari pukul 8.30 hingga 5.30. Bagi no IC, nanti boleh check ada berapa akaun and kat fund mana yang dah invest etc2. Rasanya agen tak songlap tu, tapi dia keluarkan sikit je pasal taknak redemption rate dia jatuh.

Tapi kena ingat, kalau buat guna KWSP, bila keluarkan nanti dia masuk balik dalam KWSP. Kalau buat cash, boleh keluarkan semua yang ada.

Harap membantu :)
 
Joined
Dec 3, 2012
Messages
13
Likes
0
Points
0
Offline
#3
terima kasih,

sy dah call-mmg sah-agen tu tk pernah buka acc pon atas nama saya-6k tu-skrg dok push soh agen tu bagi balik duit-dari bln 7 dok push,

dia baru byr rm1.5k.mcm2 alasan...

geram btol....dugaan besar betol ni....astagfirullah..kena byk sabar..

thanks again
 
Joined
Apr 23, 2008
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
40
Offline
#4
Bro bagi cash ke?

Sebab apa yang saya diajar, tak boleh ambik cash daripada pelabur. Kena isu cek atas nama CWA Berhad For Mohd Azmi(Nama Penuh) camtu.

Even kalau bro bagi cash pun saya tak boleh isu cek saya untuk investment bro, kena kaw tim dengan agen lain untuk isu cek atas nama macam kat atas tadi.

Tak pe la bro. Kita hidup memang untuk buat silap, baru boleh maju.
 
Top