cammana nk naikkan traffic ranking website/blog?

aad_lfcfn

freshman
Joined
Jul 31, 2006
Messages
48
Points
6
leh share idea tk cammana korang tarik traffic gi website ataupun blog .? tak kisahla traffic tu berkualiti ataupun tidak. asalkan tk langgar google tos mahupun mana2 program....lagi bagus kalau ada strategi untuk dapatkan unique visitor.. ;)

btw, aku nk kongsi 5 cara utama aku dulu:
1) join topsite besar2..
2) Viral marketing trough e-book
3) letak link dalam signature, e-mail, anyakkan berforum
4) exchange link ngan website byk visitor..
5) social bookmarking site.. (digg,furl,reddit,etc)

korang pulak..? sorila kalau topik ni ulangan....
 

krizalzul

freshman
Joined
Aug 21, 2006
Messages
89
Points
6
leh share idea tk cammana korang tarik traffic gi website ataupun blog .? tak kisahla traffic tu berkualiti ataupun tidak. asalkan tk langgar google tos mahupun mana2 program....lagi bagus kalau ada strategi untuk dapatkan unique visitor.. ;)

btw, aku nk kongsi 5 cara utama aku dulu:
1) join topsite besar2..
2) Viral marketing trough e-book
3) letak link dalam signature, e-mail, anyakkan berforum
4) exchange link ngan website byk visitor..
5) social bookmarking site.. (digg,furl,reddit,etc)

korang pulak..? sorila kalau topik ni ulangan....
bole tanya ..."social bookmarking site.. (digg,furl,reddit,etc" maksudnya apa ya?
 

bat_infomalaya

freshman
Joined
Nov 27, 2006
Messages
64
Points
6
bole tanya ..."social bookmarking site.. (digg,furl,reddit,etc" maksudnya apa ya?
Petikan dari wikipedia:

Social bookmarking is an activity performed over a computer network that allows users to save and categorize (see folksonomy) a personal collection of bookmarks and share them with others. Users may also take bookmarks saved by others and add them to their own collection, as well as to subscribe to the lists of others. - a personal knowledge management tool .​
manakala..

Social bookmarking sites are a popular way to store, classify, share and search links through the practice of folksonomy techniques on the Internet or Intranet.
Other than web page bookmarks, we can find services specialized to a specific subject or format (feeds, books, videos, music, shopping items, map locations, wineries ...). Social bookmarking is also part of Social News Sites like Digg.com.​

Dalam bahasa mudah, kita boleh menanda/bookmark mana2 post/artikel dalam blog sesiapa dan berkongsi dan digunakan dengan orang lain(maksud di sini ialah blog/url yang ditanda tu) di dalam website social bookmarking tu..

Kalau ada yg salah tolong betulkan :)
 

affuone

freshman
Joined
Oct 9, 2006
Messages
397
Points
16
Saya ada membaca tulisan hsegal untuk menarik pelawat. Dia ajar macam ni:

laman web/ blog < free ebook < free articles

free articles > free ebook > laman web/ blog

Maksudnya, membuat ebook percuma, lepas tu tulis sedikit review (report) tentang ebook tersebut dan tulis ''jika ingin dapatkan ebook percuma tersebut, boleh donlot percuma di laman web saya: tut tut dan tut tut..''

Dalam omputih, dier kata gini: Free report PREsells Free ebook direct to your site.

Hope that helps.

p/s: agak2 kalau saya tulis tajuk ni dalam BM, boleh laku ke? hehe
 

krizalzul

freshman
Joined
Aug 21, 2006
Messages
89
Points
6
Saya ada membaca tulisan hsegal untuk menarik pelawat. Dia ajar macam ni:

laman web/ blog < free ebook < free articles

free articles > free ebook > laman web/ blog

Maksudnya, membuat ebook percuma, lepas tu tulis sedikit review (report) tentang ebook tersebut dan tulis ''jika ingin dapatkan ebook percuma tersebut, boleh donlot percuma di laman web saya: tut tut dan tut tut..''

Dalam omputih, dier kata gini: Free report PREsells Free ebook direct to your site.

Hope that helps.

p/s: agak2 kalau saya tulis tajuk ni dalam BM, boleh laku ke? hehe

saya dah paham ... ok TQ
 

Kak Nik

freshman
Joined
Jul 18, 2011
Messages
39
Points
0
Mungkin saya ni ketinggalan zaman baru saja habis baca buku Rahsia blogger oleh Shuth dan saya dapat banyak info yang saya boleh buat panduan. Terima kasih Shuth and now here i am to be involved in a forum! how advance i am..sorry to congratulate myself for being successful in exploring how to get money from blogging..now google adsense baru dpt berapa sen..bila agaknya nak kaya ye?
 

amrsyam

freshman
Joined
Jul 27, 2011
Messages
20
Points
0
salam,...nk cpat kaya yee Kak nik,..

mngkin saya bleh tnjuk ajar skit,..yang ni bkn dpt sen2 tp dapat la 20,30 50 pn bleh,..hehehe
 
Top