Camane nak bayar ebay fees??

neoshida

freshman
Joined
Aug 16, 2009
Messages
2
Points
0
hai kawan2 yang budiman... bleh tak kongsi dgn saya camane sebenarnya cara standard nak buat pembayaran ebay fees - saya dah pun terima invoice drpd ebay tp sampai skang pun masih blank tentang cara nak bayar ebay fees ni. Staff dari global ape ntah dah call dah tanye bile nak settle kan payment... So please anybody elaborate me the step...
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
ada debitcard x?
 

antu84

freshman
Joined
Jul 30, 2008
Messages
69
Points
6
Age
38
Ko nie bro.. Tau ler..

Terdapat cara 2 cara...

Bayaq guna..
1- Debit card..
2- Kredit kad...


Tapi bro prefer.. Cara PERTAMA... Mudah Murah Jimat Tak Lupa Diri... :D

CARA2 nya macam mana??? tak cite pun bro..
 

antu84

freshman
Joined
Jul 30, 2008
Messages
69
Points
6
Age
38
You must pay your eBay fees immediately. Please follow the 4 steps below:

1. Log on to http://www.ebay.com.my
2. Click ' Site Map' at the top of the page
3. In the ' Selling' section, click 'Make a Payment to Your Account'. Sign in if requested
4. Select a method to pay your eBay fees and follow the online instructions on page

thanks bro..
tapi "Pay with your credit card" tak jadi tanya..dah berjaya..hihi..
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
bole juga bayar guna paypal tp kena register salah satu ebay negara kat bawah.

You cannot sign up for automatic PayPal payments at this time.

In order to sign up you must:
* Have an eBay seller's account. If you are trying to pay for an item, learn how to pay your seller.

* Be registered on eBay's Australia, Belgium, Canada, France, Italy, Netherlands, Spain, Switzerland, Ireland, Austria, US or UK Sites.

* Pay your eBay seller's fees in Australian, Canadian or US dollars, Euro, Great British Pounds or Yen
 

sharmhassan

freshman
Joined
Dec 14, 2009
Messages
6
Points
0
no akaun debit kad sama dengan no atas kad tu ke?..try nak masuk duit dlm debit kad tapi tak boleh..
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
no akaun debit kad sama dengan no atas kad tu ke?..try nak masuk duit dlm debit kad tapi tak boleh..

Yup..betol dah tu. Debit card PB ke?

Ms nak mskkan duit dr mesin cash in tu, pilih la "pembayaran cradit card" sure boleh punye..:rolleyes::rolleyes:
 

bokbong

freshman
Joined
Aug 18, 2009
Messages
38
Points
0
lagu mano kalu kito nok bayar guno VCC jah? fee pertama guna vcc lain pastu fee untuk bulan kedua, kita guna vcc lain pulok. ok ko?

satu lagi... kalu kito bayar guno debit kad nama ore lain boleh ko?

sorry tanyo soalan noob sikit. :D
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
lagu mano kalu kito nok bayar guno VCC jah? fee pertama guna vcc lain pastu fee untuk bulan kedua, kita guna vcc lain pulok. ok ko?

satu lagi... kalu kito bayar guno debit kad nama ore lain boleh ko?

sorry tanyo soalan noob sikit. :D

Byr fees gn VCC - tak pernah buat lg.

Aku biasa buat mcm ni - Pinjam Credit Card membe2 jap utk buat byr eBay fees tu (then byr cash la kat mmbe tu). Tp kn ingat, 1 acc utk 1 credit card saja. Jgn plak ko hentam 1 card tu utk semua 10 acc eBay. Tp kalo nak try apa salahnye. Nnt kongsi la pengalam kat sini apa jd..Ok ke Tak..:rolleyes::rolleyes:

p/s Pastikan yg mmbe2 tu tak layan eBay..huhuhuhu
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
739
Points
18
Byr fees gn VCC - tak pernah buat lg.

Aku biasa buat mcm ni - Pinjam Credit Card membe2 jap utk buat byr eBay fees tu (then byr cash la kat mmbe tu). Tp kn ingat, 1 acc utk 1 credit card saja. Jgn plak ko hentam 1 card tu utk semua 10 acc eBay. Tp kalo nak try apa salahnye. Nnt kongsi la pengalam kat sini apa jd..Ok ke Tak..

p/s Pastikan yg mmbe2 tu tak layan eBay..huhuhuhu

boleh je kalau nk byr fee gne kad yg sama utk akaun yg berlainan... :rolleyes: lagipn 1 akaun premier paypal leh gune utk 8 akaun ebay :) 8 akaun ebay = 1 kad, xde mslh, janji setiap akaun jgn ade product yg berkait. lebit lanjut, baca terms ebay :D
 

ashrah

freshman
Joined
Jul 20, 2010
Messages
12
Points
0
assalamualaikum,semua...nk tny skit...sy nak listing brang xboleh lar...asyk error jer sebab debit card maybank tak diterima oleh ebay..mcmane ek?ada sapa2 kat sni boleh tolong x??sy newbie bru nak belajar.thanks....
 
Top