Cadangan pasaran makanan kecil-kecilan

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Apps tu tolong kita jimat masa utk beratur, kan covid 19 ni menyebabkan government kita ikat masa dlm 40 minit kat luar je, so guna apps ni terus bayar tak payah queue lagi
betul ka bagi 40 minit . tk dgr lagi . alamak kalau lebih mcm mana nanti kena tahan . sbb beratur la kat kaunter bayar brg la minyak nk isi .
 

Katakuri

freshman
Joined
Feb 10, 2018
Messages
15
Points
1
Age
22
kalau dapatkan kiosk kecil ,mcm kena bayar dulu sebelum buka niaga, mungkin blh cuba facebook ,atau jual online.
maksud saya letak situ bukan buka sendiri. kalau ikutkan kalau nak buka sendiri perlukan modal banyak sewa apa. lebih baik psarkan guna oline marketing dan guna perkidmatan pos dan cod. kira guna minyak sikit la tapi takpa nanti kenakan caj cod.
 

SeniWan

freshman
Joined
Feb 6, 2018
Messages
14
Points
1
Age
30
petrol station tempat aq x ade byk org beratur, so x ade big impact kat situ
bagus kat situ dah boleh kurang risiko jangkitan..harap meluas lagi lah pengunaan apps tu ya jadi ramai la boleh kurang penularan ni..harap yg terbaik utk malaysia!!
 

HarimauHitam

freshman
Joined
Feb 7, 2018
Messages
15
Points
1
Age
30
Sekarang marketing byk pattern, nak tarik perhatian customer, byk theory, bagi aku, ada jalan janji dpt jual bagi customer,
ya mcm cara2 boleh nak marketing kan barang tapi untuk start permulaan ni elok la cari yg modal tak banyak. boleh pelan2 dan bila banyak permintaan besarkan lagi iklan.
 

Frieski

freshman
Joined
Feb 14, 2018
Messages
6
Points
1
Age
27
ni susah untung byk , lebih baik iklan di FB , tapi kena transport fee lo , kena fikir baik mana satu lebih banyak rebate or senang di buat
boleh iklan kat group2. free je takyah modal pun. boleh buat cod untuk kawasan dekat. mesti lagi laku tmbahan pkp ni suma org tak boleh keluar so kena guna perkhidmatan cod sampai rumah. minyak pun murah.
 

jeansarang

freshman
Joined
Mar 19, 2020
Messages
8
Points
1
Age
36
sebenar , ada apps ni , SETEL pakai di minyak Petronas je , ia ada rebate , masa kini , kena cari apa apa yg blh jimat wang dengan jaga kebersihan, SETEl apps ni blh bagi elak pergoi beratur bayar wang minyak .
ha ni abg2 foodpanda boleh guna sbb dorang duk delivery apa..concern jugak kat dorang hadap mcam2..
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
Ada la awak.. apps setel.. install laaa. tak payah nak beratur dah.. bayar melalui aplikasi tu je.. ni tengah musim covid19 ni takde la risau nk p kaunter org ramai.. lepas pam teros basoh tangan dulu.
saya order delivery ja mknn apa. brg dapur guna runner ja. tapi ada jugak masa kena keluar kena beli brg keperluan. ada apps ni boleh berani sikit nak keluar.
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
ha ni abg2 foodpanda boleh guna sbb dorang duk delivery apa..concern jugak kat dorang hadap mcam2..
ya mudahan semua rider yg duk hantar makanan dilindungi dari covid dan bahaya. risau duk tgok kemalangan makin menjadi dekat rider foodpanda ni.
 

supermariojj

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
23
Points
3
Setel ni, utk isi minyak ke?? atau ni utk apa ya??
Utk isi minyak laaaa wei petronas punya app kan. Masa2 pandemik ni boleh la guna, nak elak contact terus dgn org lain sbb bayor dlm app je tak de pi kaunter nye.
 

supermariojj

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
23
Points
3
bagus kat situ dah boleh kurang risiko jangkitan..harap meluas lagi lah pengunaan apps tu ya jadi ramai la boleh kurang penularan ni..harap yg terbaik utk malaysia!!
Haa betul tu. Jgn lupa gak la lepas isi minyak, sanitize tangan. Stesen pun ada sediakan hand sanitizer, tak pun guna sendiri punye je la hehe.
 
Top