Cadangan pasaran makanan kecil-kecilan

Token 123

freshman
Joined
Mar 25, 2020
Messages
3
Points
1
Age
27
x boleh makan kat luar, paling best buat lah business on9, aq pun x berani nak pergi luar bungkus
asal pakai mask ,janji jarak 1 meter . .apabila sampai rumah , kena cuci tangan selepas bungkus . masa kini ,pun takut pump petrol , banyak virus
 

Token 123

freshman
Joined
Mar 25, 2020
Messages
3
Points
1
Age
27
Sebenarnya, jual apa apa kuih muih kat online, transport fees mesti tak dpt dielakkan, kena bayar petrol lagi dan kos maintenance kereta, jika ada apps utk jimat masa kat beratur kan best
sekarang dah ada SETEL apps ni bagi isi minyak , ni apps blh bayar terus , tak payah susah susah beratur , lagi pun blh keep track .
 

Frieski

freshman
Joined
Feb 14, 2018
Messages
6
Points
1
Age
27
kini covid-19 pun x sesuai dgn buka perniagaan, blh try business dgn cara yg selamat
rasa okay lah pkai runner tu bukannya buka kedai. takpun boleh ja cod sendiri. utk peniaga still kena cari makan tidak mcm mana nak survive.
 

jeansarang

freshman
Joined
Mar 19, 2020
Messages
8
Points
1
Age
36
Saya ada perniagaan kuih muih baru nak meningkat naik. Lgi2 nak bulan puasa ni mmg kami selalu dpt order. Tapi utk hari2 biasa bukan pada waktu2 puncak mcm hari raya atau lain2, kami juga ingat nak pasarkan produk kami utk dijual di kedai2 mahupun stesen minyak yg ada. Sesiapa boleh bagi cadangan di mana boleh saya pasarkan?
guna instagram punya ads tu ja..boleh pegi jauh kalau awak jual online ja..sebab kalau awak letak tempat lain mesti dikenakan caj..awak cuba buat cod sendiri tambah2 minyak murah sekarang tapi cuma tu dah minyak murah ni mesti kena beratur pnjg nk bayar kat kaunter..
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
25
sekarang dah ada SETEL apps ni bagi isi minyak , ni apps blh bayar terus , tak payah susah susah beratur , lagi pun blh keep track .
Betul.. lepas tu dah tak payah nak pakai resit- resit dah.. dah boleh kurangkan penggunaan kertas.
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
asal pakai mask ,janji jarak 1 meter . .apabila sampai rumah , kena cuci tangan selepas bungkus . masa kini ,pun takut pump petrol , banyak virus
Pakai aplikasi Setel awak.. tak payah nak p beratur dekat kaunter.. cepat sikit takde dekat dgn org.. cuma sblom dn selepas pam minyak tu kena cuci tangan dulu..
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
Betul.. lepas tu dah tak payah nak pakai resit- resit dah.. dah boleh kurangkan penggunaan kertas.
Nak semak perbelanjaan minyak pon senang hanya refer apps tu je kan.. bukan itu shja. semak mesra point hanya refer situ juga tak prlu nak bawak kad mesra lagi.
 

watery

freshman
Joined
Mar 26, 2020
Messages
4
Points
1
Age
27
Sebenarnya, jual apa apa kuih muih kat online, transport fees mesti tak dpt dielakkan, kena bayar petrol lagi dan kos maintenance kereta, jika ada apps utk jimat masa kat beratur kan best
sebenar , ada apps ni , SETEL pakai di minyak Petronas je , ia ada rebate , masa kini , kena cari apa apa yg blh jimat wang dengan jaga kebersihan, SETEl apps ni blh bagi elak pergoi beratur bayar wang minyak .
 

watery

freshman
Joined
Mar 26, 2020
Messages
4
Points
1
Age
27
atau try di FB ,mungkin ada pelangggan , sebelum tu kena tangkap gamabt bagi org tengok supaya menarik
rasa masa kini akan laku , due to Covid-19 . Tapi kena buat delivery . nasihat try la SETEL apps guna di Petronas sahaja
 

watery

freshman
Joined
Mar 26, 2020
Messages
4
Points
1
Age
27
cuba bincang dengan sesiapa yg jual nasi lemak je , kirim jual . rasa tak payah kena ada apa apa modal
ni susah untung byk , lebih baik iklan di FB , tapi kena transport fee lo , kena fikir baik mana satu lebih banyak rebate or senang di buat
 

watery

freshman
Joined
Mar 26, 2020
Messages
4
Points
1
Age
27
Ada la awak.. apps setel.. install laaa. tak payah nak beratur dah.. bayar melalui aplikasi tu je.. ni tengah musim covid19 ni takde la risau nk p kaunter org ramai.. lepas pam teros basoh tangan dulu.
pakai sarung tangan juga blh , kan sekarang virus sangat aktif , mana mana pun ada , bagi selamat , guna SETEL apps la , kurang 1 risiko di minyak station
 

love king

freshman
Joined
Feb 19, 2020
Messages
3
Points
1
Age
24
Ada la awak.. apps setel.. install laaa. tak payah nak beratur dah.. bayar melalui aplikasi tu je.. ni tengah musim covid19 ni takde la risau nk p kaunter org ramai.. lepas pam teros basoh tangan dulu.
Aduh... bukan masalah nak download lah, masalah nya nak pergi isi minyak pun takut, nak mcm mana buat, setel ni mcm mana dpt tolong kan ??
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
Aduh... bukan masalah nak download lah, masalah nya nak pergi isi minyak pun takut, nak mcm mana buat, setel ni mcm mana dpt tolong kan ??
Apps tu tolong kita jimat masa utk beratur, kan covid 19 ni menyebabkan government kita ikat masa dlm 40 minit kat luar je, so guna apps ni terus bayar tak payah queue lagi
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
pakai sarung tangan juga blh , kan sekarang virus sangat aktif , mana mana pun ada , bagi selamat , guna SETEL apps la , kurang 1 risiko di minyak station
pakai sarung tangan dan ingat guna hand sanitize tu kat sarung tangan... guna seperti biasa, risau tu byk virus tau
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
Sekarang deliver services hot sgt, semua orang order kat apps je lepas tu dpt makanan, aku pernah jumpa tealive penuh dgn grab dan food panda driver tau, mereka tunggu order ...
ye la org takut nak keluar sebab covid ni. pastu save minyak save masa kalau order online pakai apps ja. sambil baring pun boleh order hahha.
 

Hilmii88

freshman
Joined
Dec 6, 2016
Messages
15
Points
1
Age
25
sebenar , ada apps ni , SETEL pakai di minyak Petronas je , ia ada rebate , masa kini , kena cari apa apa yg blh jimat wang dengan jaga kebersihan, SETEl apps ni blh bagi elak pergoi beratur bayar wang minyak .
adik aku keje grabfood risau la kalau duk singgah pi buh minyak. nak elak tak boleh sbb kena isi minyak tdak nk deliver makanan mcm mana. kalau ko ckp setel ni tak payah pegi berator aku nak rekomen kat adik aku la. sekurang2nya jarak safe gak antara org ramai.
 

Monsteres

freshman
Joined
May 30, 2017
Messages
72
Points
8
Age
27
jarakkan dgn org lain 1 meter ade dilaksanakan, tapi waktu bayar kat kaunter x dpt jarakkan
guna e-wallet bayar blh elakkan sentuh kertas duit, bawa wet tissue, lepas tekan fon lap je screen
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
29
guna e-wallet bayar blh elakkan sentuh kertas duit, bawa wet tissue, lepas tekan fon lap je screen
kedai jual barangan ade e-wallet macam boost, petrol station blh pakai e-wallet?
 
Top