Cadangan dan komen untuk wangcyber yang baru

Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
22
Points
18
Offline
#1
Sebelum aku tulis komen atau cadangan, baik aku pasang insurans dulu. Segala cadangan dan komen adalah pendapat peribadi berdasarkan pembacaan dan perasaan. Serta pengalaman yang amat sedikit. Jadi kalau cadangan ini diambil kira, dan ditakdirkan tidak berjaya, aku tak bertanggungjawab.

### Komen

1. Design baru sungguh kemas, nampak moden. Warna silver nampak macam gaya Apple, bermutu. Typeface, warna tulisan (kuning keorenan, oren kegelapan untuk visited link), editor dengan fungsi boleh panggil orang guna @username dan fungsi chat ini semua menampakkan kemodenan WangCyber. Tidak ketinggalan zaman.
+Terbaik+tErbAIk !!!. Dan tak lupa emotikon yang macam sticker LINE @ wechat.
Jadi WC tak payah risau lagi pasal design.

Satu je aku tak suka pasal design ni, Navigation Bar sampai tiga lapis, stickey pulak tu. Jadi ruang untuk isi sempit.

wc.jpg


2. Banyak sangat post pasal artis. Aku dah tulis panjang kenapa aku tak suka kebanyakan forum2 bhs Malaysia di forum CakapCakap aku, malas nk cakap lagi. WangCyber asalnya adalah sebuah forum untuk orang berbincang pasal perniagaan internet. Jadi, tiap-tiap hari 5-6 thread pasal artis tu agak tak sesuailah kot.

Katakan tuan WC nak tukar haluan, aku takleh kata ape, tapi, ke arah cerita pasal artis. Pilih lain lah kot. Populariti mungkin ada, tapi ... mungkin aku je tak suka kot.

### Cadangan

1. WangCyber dah ramai ahli. Hidupkan balik ahli lama. Emel semua ahli lama, bagitahu pasal redesign ni. Beritahu pasal pertukaran tangan. Perkenalkan diri Tokey dan apa matlamat Tokey untuk masa depan WC.

Ada juga ahli premium yang bayar sebelum ini, tapi dah tak jadi ahli premium lagi, sebab buka buku baru kan? Sekurang-kurangnya, bagi penghargaan untuk bekas-bekas ahli premium dengan iklan percuma selama 2 minggu etc.

2. Aku tak jumpa artikel dari blog2 pasal perubahan baru WC ini. Orang kena tahu. Kumpulkan blogger yang merupakan ahli WC minta tolong diaorang tulis artikel pasal WC bertukar tangan dan bertukar design.

Ini cadangan lebih sistematik dari aku,

bayangkan pada suatu hari pada tarikh yang sama, ada banyak (>=30) blog tulis pasal WC yang baru ini. Agak2 lah, googlebot detect sebagai berita trending tak?

Tak de bukti saintifik pun, tapi macam eksperimen yang seronok untuk dibuat.

Kalau @Tokey berminat dengan cadangan ini, dan nk cari blogger, fajarhac.com sebuah blog yg tak popular bersedia menulis =D
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
513
Likes
88
Points
28
Offline
#2
Wasalam n terima kasih sb bg cadangan yg baik.Jadi aku cuba menjawap beberapa komen disini.

1. +Terbaik+.. navigation panel aku dh set unsticky. Pasal 3 layer panel tu akn difikirkan.

2. Aku cuba penuhkan post/thread terbaru untuk semua section. Cuma setakat nie thread pasal IM agak kurang.Still cari jalan untuk memenuhkan thread2 disection yang ada.
Langkah2 yang mugkin aku ambik maybe:
  • Buat contest
  • Pay per thread/per post
Aku menjawap cadangan lak

1. Yup mmg ahli premium sudah tidak ada premium lagi. Sebenarnya tiada yang istimewa untuk premium or tidak disini sb keistimewaan tu aku dah bagi sama rata. Semua ahli boleh beriklan secara percuma sekarang..x de yang lebih n x de yang kurang.Cuma sedikit demi sedikit aku nk bina kelebihan untuk senioriti dan kepada user active.

2. Akan dipertimbangkan.

Plan aku yang seterusnya

1. Insyallah aku akan tambah lebih banyak function
2. Satu lagi system jual/beli akn aku wujudkan seperti mudah.my dalam forum WC.
3. Still berfikir... +Peace+
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
22
Points
18
Offline
#3
navigation panel aku dh set unsticky
YES, dah besar ruang nk tengok isi. =)

sudah tidak ada premium lagi
Oh, dah tak de premiumkah. Tak pelah. Bukan ahli premium dulu bayarkah? Pastu sebab diorang bayar, jadi thread diorang boleh pin, jadi atas selalu, tak payah _bump, bump, bump_
Tak pe lah, takde pun. Aku bukan ahli premium, cuma pernah terbaca ada orang tanya apa akan jadi dengan ahli premium. Tu yang tulis sikit tu.

Satu lagi system jual/beli akn aku wujudkan seperti mudah.my dalam forum WC
Macam best je ...

Apa-apa pun gud luck =)
 
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,757
Likes
0
Points
36
Offline
#9
aku lebih suka design ala forum cam carigold...nampak thread2 baru or post...sejak wc tukar jenis nampak format artikel or blog...cam kureng menarik
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
513
Likes
88
Points
28
Offline
#10
aku lebih suka design ala forum cam carigold...nampak thread2 baru or post...sejak wc tukar jenis nampak format artikel or blog...cam kureng menarik
Terima kasih..sy akn letak dlm consideration saya +Terbaik+
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#14
Sebab nak CHANGES kan..ini Cadangan tak seberapa saya :

1) Buat 1 atau 2 perkara yang diajar step by step dalam WC baru punya ini dan konsisten dapat sampai bila2. Cth? Awak OWNER lagi terer dari kami... :)

2) Buat amal jariah dalam nie...BACK TO BASIC 2005-2007 (BANYAK MEMBERI DARI MENJUAL). cth: kalo sekrang orang nak beriklan..BAGI jek PERCUMA...kenapa? Awak kan OWNER pasti awak lagi tahu KENAPA... :) - Salah 1 sebab saya daftar dan jadi premium 2008 adalah sebab saya dapat BANYAK ILMU...2010 dan keatas zaman kegemilangan para penjual bawak karung guni dari WC..Dulu dah puas WC jadi BANK RAKYAT...Skrg cuba jadi PUSAT ZAKAT - orang susah kita tolong...takdapat ribu riban pon..saham akhirat confirm dapat...gurau2 jek owner... :)

3) WangCyber dah ramai ahli. Hidupkan balik ahli lama. Emel semua ahli lama, bagitahu pasal redesign ni -->> Ahli LAMA yang dah TERKENAL BELAKA rasa2 sempat nak datang sini...kalo datang pon jengah bagi salam dari jauh jer...kalo dapat ONLINE, bleh buat kenduri beb! Yang LAMA2 sudi nak datang yang suam2 kuku jek..yang kena kelentong dengan AHLI LAMA yang terer2 tue...ops! gurau2 jek OWNER.. :)

4) Ada juga ahli premium yang bayar sebelum ini, tapi dah tak jadi ahli premium lagi, sebab buka buku baru kan? Sekurang-kurangnya, bagi penghargaan untuk bekas-bekas ahli premium dengan iklan percuma selama 2 minggu etc. (APA ISTIMEWA PREMIUM)
--> Bagi iklan percuma 2 minggu? Macam tak masuk akal bro...AHLI2 PREMIUM dari dulu sampai skrg tertanya2 apa yang dier dapat dari jadi PREMIUM selain dapat BENEFIT yang besar dari bab IKLAN... So fair ker bro? Awak kan OWNER awak pasti tahu kan.. :)

Kesimpulan : BACK TO BASIC bro...tak mungkin berjaya 100% tapi pasti akan ada yang hargai dan rindui kembali.. :)

Selamat maju jaya buat TOKEY baru... :)

p/s: Cuba aa test buat contest : WC berwajah baru - HADIAH WANG TUNAI 5K UNTUK DIMENANGI...tengok ramai tak turun padang... :D
 
Last edited:
Top