CABARAN: Hakcipta Tak Terpelihara! Jom diskus..

Joined
Apr 25, 2014
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
Hormatilah hak pengarang....
Bukan senang nk tulis buku
Yup, betul tu, kena hormat pengarang,
dulu pernah jugak berangan nak tulis buku.. tapi baru satu page dah surrender.. hahaha

tapi, bagi saya orang ada beberapa faktor sebenarnya orang sebarkan produk2 ebook ni secara percuma dan terlarang..
Salah satu sebab adalah sebab nak "balas dendam" atau "geram".. yela, mana taknya si pembeli geram, dekat mini site cerita pum pang boleh collect lima angka sebulan. Sekali tengok content menangis beb..

Maafkan saya, bukan nak salahkan semua pengarang atau pembuat ebook. tapi kepada mereka yang buat produk dengan hanya melepaskan batuk di tangga ditambah dengan harga yang tak masuk akal.. Support yang hanya untuk promosi produk akan datang. Mereka berasa tertipu dan "boom" tersebarlah ebook2 tersebut..

Ni sebenarnya adalah dari pengalaman saya sendiri sebagai pembeli tegar ebook dan software dalam dan luar negara.
-Tapi saya tak buat okay kerja2 terkutuk ni- heheh..
saya selalu minta refund je...
kalau murah sangat saya halalkan terus... malas nak panjang cerita..
 
Joined
Oct 29, 2012
Messages
93
Likes
0
Points
0
Offline
pernah dulu ada org cakap.. kalau nak bat ebook mcm mn nak jadikan hak milik kita. print ebook tu, then pos laju ke alamat kita sendiri, then jangan buka sampul tersebut. biarkan aje.. jadikan ia bukti. Boleh ke macam tu?
 
Top