Business online tanpa kos tinggi

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
Hi uoll, nk tahu ada sesiapa tahu tak jenis business yg tak perlukan start up cost yg tinggi...sbb sekarang ni byk org bukak business tgh pandemic ni, tp nk bukak business ni biasanya kena ada modal yg besar..
 

batkoo88

freshman
Joined
Mar 28, 2013
Messages
38
Points
6
Kalau untuk starting, selalu ramai buat dropship. So takde modal keluar just perlu rajin promote jela
 

jaredmagica

junior
Joined
May 20, 2013
Messages
51
Points
8
Kalau ada modal sikit boleh set up gerak2 makan ke. Sebab sekarang ramai kena buang kerja, so nak harapkan company lain offer job macam kurang sikit lah
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
Kalau untuk starting, selalu ramai buat dropship. So takde modal keluar just perlu rajin promote jela
Banyak kali dah cuba dropship ni, tapi saingan tinggi sangat tu yang macam dah taknak join dropship
Post automatically merged:

Kalau ada modal sikit boleh set up gerak2 makan ke. Sebab sekarang ramai kena buang kerja, so nak harapkan company lain offer job macam kurang sikit lah
Idea yang bagus jugak tu, ramai jugak bukak gerai depan rumah masing2 sebabkan dah susah nak cari kerja. tapi saingan pun tinggi la sbb ramai org jual makanan...kalau saingan tinggi pun susah nk buat duit
 
Last edited:

batkoo88

freshman
Joined
Mar 28, 2013
Messages
38
Points
6
Kalau ada modal sikit boleh set up gerak2 makan ke. Sebab sekarang ramai kena buang kerja, so nak harapkan company lain offer job macam kurang sikit lah
Ramai yang berniaga, makanan terutamanya paling banyak. Tapi boleh je bisnes dari rumah. Tak perlu pun keluar rumah panas2 semua. Yang penting rajin jela. Kalau malas memang tak dapatlah
Post automatically merged:

Banyak kali dah cuba dropship ni, tapi saingan tinggi sangat tu yang macam dah taknak join dropship
Dropship pun boleh juga untuk starter...Tapi memang kena setiap masa promote sebab saingan tinggi. Ramai jugak join dropship ni, ada yg berjaya ada yg tak…untung tak byk sgt pun sbnarnya, sbb portion untung tu owner lagi byk dpt
 
Last edited:

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
10
Points
1
Age
28
Hi uoll, nk tahu ada sesiapa tahu tak jenis business yg tak perlukan start up cost yg tinggi...sbb sekarang ni byk org bukak business tgh pandemic ni, tp nk bukak business ni biasanya kena ada modal yg besar..
itulah kalau sapa ada idea bisnes yg modal kecil aku nk buat jgk..cari duit kawin weh..
Post automatically merged:

Kalau untuk starting, selalu ramai buat dropship. So takde modal keluar just perlu rajin promote jela
pernah bt dropship baju dan seluar boleh la tpi tak bnyk sngt untung sbb dropship kan..
 

clubfight

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
8
Points
1
Age
31
Hi uoll, nk tahu ada sesiapa tahu tak jenis business yg tak perlukan start up cost yg tinggi...sbb sekarang ni byk org bukak business tgh pandemic ni, tp nk bukak business ni biasanya kena ada modal yg besar..
buat bisnes makanan la contoh cod dulu..tak pyh buka kedai lagi..aku tgok cupcake aisyah yg influncer tu buat tapau nasi ayam area kl bnyak gak laku..
Post automatically merged:

Kalau untuk starting, selalu ramai buat dropship. So takde modal keluar just perlu rajin promote jela
ni pun ok gak..apa mknn viral skrg yg cookies celup coklat tu..sekurang2 ko tk yah keluar modal.. cuma kena rajin buat sale la bru komisyen tu ada..
 

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
10
Points
1
Age
28
buat bisnes makanan la contoh cod dulu..tak pyh buka kedai lagi..aku tgok cupcake aisyah yg influncer tu buat tapau nasi ayam area kl bnyak gak laku..
Post automatically merged:


ni pun ok gak..apa mknn viral skrg yg cookies celup coklat tu..sekurang2 ko tk yah keluar modal.. cuma kena rajin buat sale la bru komisyen tu ada..
nak juga bisnes masakan ni tak pndai masak pulak hahahah..makan pandai la
 

reinerbrown

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
30
saya dlm situasi yg sama siang kerja mlm kerja. ni pun nak cri lg kerja yg bleh buat utk bela anak bini. ptg balik ofis mlm smbung jd rider grabfood.
 

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
10
Points
1
Age
28
saya dlm situasi yg sama siang kerja mlm kerja. ni pun nak cri lg kerja yg bleh buat utk bela anak bini. ptg balik ofis mlm smbung jd rider grabfood.
sama lah weh aku ni bedal ja apa yg boleh asal rezeki yg halal..nak halalkan hubungan kna cri duit walau apa pun kna bt..
 

reinerbrown

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
9
Points
1
Age
30
sama lah weh aku ni bedal ja apa yg boleh asal rezeki yg halal..nak halalkan hubungan kna cri duit walau apa pun kna bt..
saya nak niaga juga cuma sshlah nk kena pinjam bank lah untuk modal. yg duit skrg cukup mkn bt perbelanjaan harian ja.
 

batkoo88

freshman
Joined
Mar 28, 2013
Messages
38
Points
6
saya nak niaga juga cuma sshlah nk kena pinjam bank lah untuk modal. yg duit skrg cukup mkn bt perbelanjaan harian ja.
Tak perlu pun sampai nak pinjam bank. Ada je bisnes yang tak perlu modal besar ni...cuba check Celcom BeBoZz, abang aku buat dia ckp so far masyuk je, kerja ikut time sendiri..rasanya better dari dropship la sbb dropship byk jenis produk saingan, yg ni baru lagi program dia
 
Last edited:

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
jd dropship makanan la mcm tu bro..modal pun tak bnyak..
Kalau jadi dropship Tak perlu modal pun. Maybe just kena bayar yuran ahli selalu dorang caj rm10 macam tu. Tapi nk untung byk susah la sbb byk saingan, n biasanya portion untung yg u dpt dari sales tu sikit je...
 
Last edited:

jaredmagica

junior
Joined
May 20, 2013
Messages
51
Points
8
sama lah weh aku ni bedal ja apa yg boleh asal rezeki yg halal..nak halalkan hubungan kna cri duit walau apa pun kna bt..
Betul, yang penting hasil yang Kita dapat tu halal jadi Tak kisahlah jenis pekerjaan yang dibuat
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
nak juga bisnes masakan ni tak pndai masak pulak hahahah..makan pandai la
Boleh cuba bisnes yang lain. Tak delah wajib jual makanan, tudung ke pakaian ke. Mana2 yang rasa sesuai dengan Kita la
 

batkoo88

freshman
Joined
Mar 28, 2013
Messages
38
Points
6
Banyak kali dah cuba dropship ni, tapi saingan tinggi sangat tu yang macam dah taknak join dropship
Kalau ada modal sikit boleh cuba tengok website celcom, yg program Celcom BeBoZz tu. Mereka ada offer side job macam ni n i rasa lagi berbaloi dari dropship
 
Last edited:

jaredmagica

junior
Joined
May 20, 2013
Messages
51
Points
8
Kalau ada modal sikit boleh cuba tengok website celcom, yg program Celcom BeBoZz tu. Mereka ada offer side job macam ni n i rasa lagi berbaloi dari dropship
Nama program tu bebozz kan? ada nampak haritu psl job ni...ada consider nk join sbb plan telco ni org mmg akan sentiasa beli, dikira mcm keperluan asas skarang en..lagipun mcm santai je kerja, boleh promote prepaid and prepaid ikut keselesaan kita nak promote bila2 masa je..
Post automatically merged:

saya dlm situasi yg sama siang kerja mlm kerja. ni pun nak cri lg kerja yg bleh buat utk bela anak bini. ptg balik ofis mlm smbung jd rider grabfood.
Kalau macam tu boleh try kot yg Celcom BeBoZz tu..u buat dari rumah je, so takyah nk keluar sambung kerja jadi rider..sbb nak jadi rider grabfood ni u dh nk kena guna energy lagi nk travel bagai, dh penat pergi ofis pagi sampai petang balik tu nk kena keluar lagi aduh...penat sgt tu mcm takde life
 
Last edited:

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
Nama program tu bebozz kan? ada nampak haritu psl job ni...ada consider nk join sbb plan telco ni org mmg akan sentiasa beli, dikira mcm keperluan asas skarang en..lagipun mcm santai je kerja, boleh promote prepaid and prepaid ikut keselesaan kita nak promote bila2 masa je..
ye eh, ni mcm ok je...btol gak, mmg semua org perlukan plan telco ni jadi dari segi risk tak tinggi sgt, takde la kena bukak business baru dari bawah...nk kerah idea tu pun bukan senang haha.
berapa eh celcom BeBoZz ni punya modal? sbb sy mmg nk cari yg tak besar sgt modal dia...susah la kalau tinggi2 sgt cos
 
Last edited:

batkoo88

freshman
Joined
Mar 28, 2013
Messages
38
Points
6
ye eh, ni mcm ok je...btol gak, mmg semua org perlukan plan telco ni jadi dari segi risk tak tinggi sgt, takde la kena bukak business baru dari bawah...nk kerah idea tu pun bukan senang haha.
berapa eh celcom BeBoZz ni punya modal? sbb sy mmg nk cari yg tak besar sgt modal dia...susah la kalau tinggi2 sgt cos
Celcom bebozz program ni dia ada byk pakej, ada yg serendah RM20...semua ada tulis dalam website dia tu. Senang boleh buat kerja ni bila2 masa je, and Tak ganggu kerja yang sedia ada

boleh check dkt link ni, abang saya buat so far dia ckp mmg okay sbb kerja santai je buat sales..takda kerah otak nk fikir business baru
https://www.celcom.com.my/support/bebozz-by-celcom
 
Last edited:
Top