buku virtual and physical

Joined
Nov 22, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#1
aku memang suka baca buku online.. lagi2 buku yg susah nk dpt kt sini sbb mostly buku2 tu kt luar negara ada la tapi takkan semata2 pegi oversea nak baca buku en haha.. ada tak cara baru utk baca buku like it is a physical book?
 
Joined
Jan 14, 2019
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#2
maksud kau..... kau nak baca buku virtual yang bergambau ke? mcm kanak2 punya buku ke?
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#3
Alat virtual reality dgn augmented reality skrg dh makin popular sebagai medium smpaikan ilmu. kalau nak buku virtual pn dh ada skrg kat oversea. semuanya sbb 5G. haha
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#4
hologram pnya book aa. ada audio dn visual book. tu macam u beli buku kat kedai boleh tgok buku tebal mane, isi dia apa. negara lain dh pakai dh ni
 
Joined
Oct 8, 2011
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#5
Alat virtual reality dgn augmented reality skrg dh makin popular sebagai medium smpaikan ilmu. kalau nak buku virtual pn dh ada skrg kat oversea. semuanya sbb 5G. haha
Kt mlysia mcm takde lg je teknologi mcm ni. Rasanya kena pakai teknologi 5G lg canggih mcm ko ckp..
 
Joined
Mar 20, 2012
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#6
hologram pnya book aa. ada audio dn visual book. tu macam u beli buku kat kedai boleh tgok buku tebal mane, isi dia apa. negara lain dh pakai dh ni
Kite baru nk start tumbuh 5G.. sabau sikit je ag pasni ada la tu virtual book kt tmpt kite.. Spesis hologram pun confirm ade..
 
Joined
Mar 20, 2012
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#7
Kt mlysia mcm takde lg je teknologi mcm ni. Rasanya kena pakai teknologi 5G lg canggih mcm ko ckp..
Skrg TM da bangunkan bdr digital kat subang. Test 5g punya line kat sana. Tak lama ag ada la tu beberapa bdr lain yg dpt coverage tu. Jgn kate buku virtual je wujud, sesilap mcm2 lg ko boleh buat.
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#8
Kite baru nk start tumbuh 5G.. sabau sikit je ag pasni ada la tu virtual book kt tmpt kite.. Spesis hologram pun confirm ade..
yeaah, tak sabar nak tggu cmtu sampai kat kita. its still new tapi ni sgt laa mmbantu semua org. mcm org yg tk dt melihat kan, mana tahu nnti kot dia boleh bacakan utk kita. boleh buat bedtime story. hahha
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#9
Kt mlysia mcm takde lg je teknologi mcm ni. Rasanya kena pakai teknologi 5G lg canggih mcm ko ckp..
kalau kita ada pn yg biasa je. mcm boleh tgok benda haiwan bergerak tu kan bila kita scanning buku. nnati TM improve lah skit skit pastu kuar hologram terus. hahah
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#11
aah malaysia pn masih dlm fasa percubaan utk 5g ni. baru je buat tahun ni. mgkin kalau nak betul pakai pn 2021. mgkin aaa
i cuma tak sabar nk tggu technology baru je. hehe. yelah amazing gila kan kalau kita n dh boleh start pakai yg mcm hologram. im pretty sure mesti banyak sgt dia kluar nnti astu banyak juga ituu advantage. 4g dlu n dh rasa kagum, ni lagi maa 5g
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#12
kalau kita ada pn yg biasa je. mcm boleh tgok benda haiwan bergerak tu kan bila kita scanning buku. nnati TM improve lah skit skit pastu kuar hologram terus. hahah
aa. i rasa better kalau anak anak kita nnti pn diajar tntg technology 5g ni. yelah dunia makin canggih kan. mcm mcm diorg boleh fikir. more creative laa
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#13
aa. i rasa better kalau anak anak kita nnti pn diajar tntg technology 5g ni. yelah dunia makin canggih kan. mcm mcm diorg boleh fikir. more creative laa
aah kdg i pikir pn diorg mesti cepat bljar cuma as parents kena pantau lh skit. ye lah kalau betul ada hologra tu nnti mesti buku tu akan buat mcm cerita. bergerak and boleh imagine.
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#14
aku memang suka baca buku online.. lagi2 buku yg susah nk dpt kt sini sbb mostly buku2 tu kt luar negara ada la tapi takkan semata2 pegi oversea nak baca buku en haha.. ada tak cara baru utk baca buku like it is a physical book?
ni baru dpt tahu nak guna yg Vr pnya kene pkai latency yg rendah. so sbb tu lah 5g boleh buat
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#15
aah kdg i pikir pn diorg mesti cepat bljar cuma as parents kena pantau lh skit. ye lah kalau betul ada hologra tu nnti mesti buku tu akan buat mcm cerita. bergerak and boleh imagine.
mcm mcm u skrg boleh buat. sbb kita ni ketinggalan skit jaa. Antara punca kurangnya keberkesanan Internet untuk segalanya (IoT) smpai skrg adalah sistem rangkaian yang belum laju untuk mengoperasikannya.
 
Joined
Dec 2, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#16
Kt mlysia mcm takde lg je teknologi mcm ni. Rasanya kena pakai teknologi 5G lg canggih mcm ko ckp..
time latency untuk 4G sekarang adalah 15 milisaat tapi kita nk lebih pantas untuk laksanakan IoT yang hubungkan mesin ke mesin tanpa bawa sebarang masalah. sbb tu kita try nak guna 5g pulak.
 
Joined
Nov 22, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#17
yg aku tahu pun skrg mcm kad raya pos Malaysia tu, keluar augmented reality en.. mcm tu ke? atau ni memang nak buku fizikal kira mcm kita betul2 epgang n baca real book mcm tu, kena tunggu 5g ada sini la baru boleh buat hehe
 
Joined
Nov 22, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#18
Kite baru nk start tumbuh 5G.. sabau sikit je ag pasni ada la tu virtual book kt tmpt kite.. Spesis hologram pun confirm ade..
itulah.. bukan takat buku je, mcm2 boleh buat, nak beli baju online pun guna hologram je, terus boleh tgk sesuai ke tak dgn kita apa semua, syok betul tu aku pun nak hahahaha
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#20
Skrg TM da bangunkan bdr digital kat subang. Test 5g punya line kat sana. Tak lama ag ada la tu beberapa bdr lain yg dpt coverage tu. Jgn kate buku virtual je wujud, sesilap mcm2 lg ko boleh buat.
haah lagi satu diorg pun tgh nak bangunkan kt Langkawi. utk jadi provider 5g stand alone yg first. yelah yg lain semua team up tapi tak de khabar berita pun pasal dah cuba implement ke belum. ini confirm tm punya 5g lagi best dpd yg lain
 
Top