Buka Cyber Cafe

takatoo

junior
Joined
Apr 17, 2006
Messages
161
Points
18
Age
21
xde orang nak bukak cc linux? :?:
 

mdpai

Senior
Joined
Jan 19, 2006
Messages
422
Points
18
Age
34
ade ke org bukak cc pakai linux..??. :shock: :shock: :shock:
 

metana21

Senior
Joined
Mar 31, 2006
Messages
430
Points
18
kalau buka cc pakai linux... nangis oo bebudak .. satu jam nak study linux jak .. hehehe
 

takatoo

junior
Joined
Apr 17, 2006
Messages
161
Points
18
Age
21
8) mana tahu ada yang lain dari yang lain
Itu namanya kreatif.
Lagipun lebih murah.
 

zakhwan

freshman
Joined
Mar 8, 2006
Messages
100
Points
0
ade Cyber Cafe Management Software yang free,.
www.handycafe.com

setakat nak keep track payment .. bende simple2.... elok gune handycafe... free sbb simple .. elok utk org2 yang baru nak bukak cybercafe....

kat seremban,lesen cybercafe dah dibekukan... ade org tawar beli lesen aku sampai rm20k.... nasib baik aku ade satu je lesen.. kalau tak, dah buat duit dah dgn jual lesen je.... heheheh
 

zakhwan

freshman
Joined
Mar 8, 2006
Messages
100
Points
0
bukak cybercafe amat menguntungkan terutama yg ade lesen cybercafe.rata2 yg datang ke cybercafe merupakan golongan remaja yg juga adalah golongan yang paling ramai mengikut piramid penduduk malaysia.

kat seremban,ade satu cybercafe dilengkapi dgn 2 ADSL line dilengkapi dgn 60 bijik komputer berjaya mengutip rm2k sehari!....

bermodalkan lebih kurang rm150k,dgn keuntungan yang sedemikian,mampu membayar balik ******** dalam lebih kurang masa 3 bulan.

2,000 X 30 = 60,000
60,000 X 3 = 180,000

yang penting,cari lokasi strategik terutama di dalam bandar,di laluan utama.

bulan 4 ke atas hanya keuntungan bersih... tak sampai 2 tahun,anda mampu bergelar jutawan....

duit beranak begitu cepat...
 

Laptop

freshman
Joined
Feb 24, 2006
Messages
208
Points
18
zakhwan said:
ade Cyber Cafe Management Software yang free,.
www.handycafe.com

setakat nak keep track payment .. bende simple2.... elok gune handycafe... free sbb simple .. elok utk org2 yang baru nak bukak cybercafe....

kat seremban,lesen cybercafe dah dibekukan... ade org tawar beli lesen aku sampai rm20k.... nasib baik aku ade satu je lesen.. kalau tak, dah buat duit dah dgn jual lesen je.... heheheh
Ooo..lesen beku yer...susah gak klu camtu....

anyway, thanks zakhwan for sharing CC Mgt software tu... :p

tapi sedih gak tadi try access address tu tapi takleh.. :cry:
"Forbidden You don't have permission to access / on this server."
 

mdpai

Senior
Joined
Jan 19, 2006
Messages
422
Points
18
Age
34
tapi sedih gak tadi try access address tu tapi takleh..
"Forbidden You don't have permission to access / on this server."
eh sy try masuk ok je :D
 

Laptop

freshman
Joined
Feb 24, 2006
Messages
208
Points
18
hmmm....still takleh lagi...ofis block kot...

juga ada ditulis camni kat error page tu...

"Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.34 Server at www.handycafe.com Port 80"

Tapi takpe la...esok try lagi.. :)
 

zakhwan

freshman
Joined
Mar 8, 2006
Messages
100
Points
0
try bukak kat cybercafe atau kat pc umah sendiri..... mungkin IP address ofis dah kene blacklist kot...
 

zakhwan

freshman
Joined
Mar 8, 2006
Messages
100
Points
0
control sistem dia simple je.. kalau nak info lebih,masuk kat forum dia...
 

mantero

freshman
Joined
Jan 4, 2006
Messages
151
Points
18
nak tanyer skit...

camane ngn lesen utk beroperasi 24jam?maksudnyer kalo nak bukak cc 24jam la..senang ke nak dpt?sbb setau aku x semua bisnes dibenarkan beroperasi 24 jam...
 

zakhwan

freshman
Joined
Mar 8, 2006
Messages
100
Points
0
kalau macam kat seremban, ade bbrp cc dapat kebenaran bukak 24 jam... semuanya kene mintak kelulusan PBT... kalau nak operate 24 jam gak,..tutup je pintu depan,bukak pintu belakang... hehehe
 

mantero

freshman
Joined
Jan 4, 2006
Messages
151
Points
18
abis kalo pintu blakang tu kat lorong blakang cane?susah la customer nak masuk..huhu
 

zakhwan

freshman
Joined
Mar 8, 2006
Messages
100
Points
0
mmg akan lalu lorong blkng.... selaluny customer paham situasi cc ... dieorg tak kisah sgt lalu pintu blkng....
 

zolkifle

freshman
Joined
Mar 20, 2006
Messages
37
Points
6
Ada orang nak jual semua alatan CC (complete untuk buat satu CC). Kalau berminat cepat hubungi beliau nordin.idris(at)wdc.com
Gantikan (at) tu dengan @ ... saja tak nak email dia kena spam

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Terima kasih kerana berminat,

1. Berapa harga ubtuk semua yang di bawah tu?
- Harga untuk semua tu RM30K masih dirunding jika benar2 berminat.

2. Boleh tak beli sekali dengan kedai sekarang dengan customer2 dia sekalilah ... ramai ke customer sekarang, berapa untung sebulan
- Tak boleh sebab kedai tu orang lain dah beli untuk buat hotel/hostel

3. Di mana lokasi CC tu sekarang?
- CC tu di belakang sunway pyramid berdekatan dengan sunway kolej......

4. Software dia ada lesen tak?
- Software dia ada satu lesen je, iaitu untuk server yg lain without lesen share lesen(x tau la boleh ke tak?).

Jika saudara berminat sila hubungi seberapa segera sebelum dia lelong kat apek2.......

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Minta laluan,saya ada seorang kawan yang nak jual semua peralatan cc pada harga yang berpatutan kerana dia bertukar bidang perniagaan (selain masalah rakan kongsi).....peralatan itu diantaranya termasuklah....

1.PC 25pcs - (monitor 19",P4 n AMD with AGP card, RAM 256MB/512MB).
2.Speaker Altic Lansing(ada subwoofer) 25pcs
3.Hub
4.Printer(3 in 1scanner,copy n printer).
5.Aircond 3pcs (2hp each one).
6.Peti sejuk(bercermin).

Kira kalau dia beli semua ni dah boleh buka satu cc(semua cukup).....x payah pening2 kepala.....sekiranya sesiapa berminat sila hubungi saya melalui email/hphone seberapa segera.....sekian.
 

Zack

freshman
Joined
Jun 29, 2006
Messages
61
Points
8
Age
37
Baru-baru ni, saya ada ke PWTC... dengar talk (secara tak sengaja) pasal ********** untuk usahawan yg nak buat perniagaan... dari beberapa istitusi kewangan yg ada dalam negara ni. Mulanya saya buat-buat tak dengar sebab tujuan saya masuk awal dalam dewan tu untuk dengar talk berikutnya sebetul-betulnya... Jadi, dalam dengar tak dengar tu, saya terdengar jugak yg mana ada ********** ******** untuk usahawan yg buka CC, tak dapat bayar balik ******** diorang... kebanyakannya... Ada jugak yg bungkus terus!

Jadi, saya nak tanya pada korang semua, yg ada pengalaman bukak cyber cafe ni (kalau tak silap Hasrul bukak cc jugak kan?)... perniagaan CC ni menguntungkan ke?

Sebab dari pemerhatian saya sendiri... kalau yg okey, okeylah... Ada jugak yg hidup segan, mati tak mampus!!! Mostly, yg hidup pun bergantung pada sumbangan budak-budak sekolah, yg sanggup tak beli makanan duit belanja sekolah, hanya guna duit untuk melabur pada game-game yg ada kat CC dan boleh main beramai-ramai...

Selain tu, nak tau jugak... modal nak bukak CC ni besar sangat ke (taulah ribu-ribuan jugak)? Guna software ori ke tak? Kalau ori lagi banyak pakai modal... Pakai Streamyx yg power-power ke? Dan perkhidmatan yg sering ditawarkan... takkan nak harap budak-budak sekolah datang main game je kot?!!!
 
Top