Buat income pasif macam Siakap Keli

FrogStone

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
20
Points
3
BAGAIMANA SIAKAP KELI BUAT INCOME PASIF

Dari dulu selalu dengar orang cakap boleh buat income pasif dengan blog, tapi macam mana sebenarnya yang dikira pasif tu?

Income Pasif ni ialah income yang dapat apabila anda tak buat apa-apa pun. Duduk diam, tidur makan di rumah, duit masuk berduyun-duyun.

Tu baru income pasif :D

Tapi boleh ke buat macam tu?

Boleh!

1) Anda setup blog niche ( pasal haiwan ke, pasal hiburan ke, pasal agama ke, apa-apa je yang bermain di fikiran anda )

2) Letakkan iklan produk ( affiliate atau produk sendiri )

3) Letakkan kod adsense (affiliate)

4) Setup auto publish content

Kemudian orang yang masuk web, akan baca artikel. Sambil baca, nampak iklan, terus beli produk. Dapat la income atau komisyen dari situ.

Itulah salah satu income stream blog-blog viral seperti Siakap Veli, Pen Merah, The Vocket, BeautifulNara dan lain-lain. ( Itu salah satu, sebenarnya ada banyak lagi income stream mereka )

Tetapi, masalah utama dalam senarai tu yang selalu usahawan kita pada hari ini nak kena hadap ialah no 4, iaitu nak buat auto publish content yang sesuai untuk blog anda.

Sebab itu Rashvin ( rakan IM kami ), hari ni beliau lancarkan satu plugin khas untuk pengguna Wordpress iaitu plugin BlogXpress

Apa BlogXpress nih? BlogXpress ni adalah satu software yang membantu wordpress buat AUTO PUBLISH CONTENT

Anda boleh AUTO publish content mengikut keyword yang anda nak pakai dalam blog menggunakan plugin Blogxpress.

Anda hanya perlu set keyword yang anda nak guna, sistem ni akan cari artikel berkaitan keyword dan publish dalam blog anda.

Kalau anda jual produk kurus, anda boleh set keyword kurus.

Atau anda jual produk kucing, anda set je keyword kucing!

Baru setiap traffic yang masuk dalam blog anda adalah traffic yang memang nak kurus atau minat kucing. Traffic yang targetted dan berkualiti.

Oh ya, blogXpress ini juag terdapat dalam pelbagai bahasa termasuk English,Bahasa Melayu, Mandarin, Tamil, Arab, Urdu dan dan banyak lagi.

Menarik kan?

Baca info lanjut kat sini

Terima kasih
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Auto blog ni...ads x ban ker?klu adsense x lepas ni..
 
Top