Buat Duit Internet - Susah ke Mudah?

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Tahukah anda kalau kita ikut satu2 method2 tertentu, sure kita kan buat duit melalui internet. Tapi method2 tersebut memerlukan kita spend waktu dan tenaga untuk beberapa jangka waktu sebelum mendapat hasilnya.
Tapi ramai yang keliru dengan "Buat Duit Internet Cara Mudah"
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Betul tu TT...Nak berjaya bukan secara terus...Tapi perlukan masa :)
 

swordion

freshman
Joined
Feb 9, 2008
Messages
215
Points
18
Untuk buat duit, dengan jelas kita memerlukan usaha dan kegigihan yang amat jitu. Semua orang perlu bekerja untuk mendapat hasilnya sama ada orang itu bekerja atau tidak. Adalah sesuatu yang amat malang apabila seseorang mahu menjadi kaya tanpa berusaha.

Ia umpama seorang petani yang mahu mengambil buah tanpa menanam biji benihnya.

Belajarlah daripada seorang petani. Mereka memberi jasa kepada tanah terlebih dahulu sebelum mereka mendapat hasilnya.

Lalu Allah SWT dengan rahmatnya ke atas alam ini menjadikan usaha petani yang begitu kecil itu mendapat hasil yang lumayan.

Tapi berapa lama masa diambil petani itu sebelum menikmati hasilnya.

Adakala 3bulan, adakala 6bulan dan adakala setahun. Belajarlah dari petani. Anda pasti akan berjaya.
 

jiheccc

Senior
Joined
Dec 13, 2009
Messages
252
Points
18
boleh jadi mudah dan boleh jadi payah. saya ada suis saya sendiri iaitu mailing list saya sendiri. kalau anda tiada suis kat mana anda nak petik. kalau tabur guna bom macam amerika pun orang takkan beli. fikir-fikirkan
 

asasindino

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
1,393
Points
38
fokus tue penting, selalunya aku banyak korbankan masa tidur :(
 

NasirBP

freshman
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,186
Points
0
kalau ada minat yg mendalam, confident, fokus & hati kering ... perkara yg susah bole jadi senang;)
 

izjat

freshman
Joined
Sep 26, 2009
Messages
318
Points
0
kalau da ada kreadibiliti, da ada list potensial buyer.. perh.. memang da best
 

FirdausManaf

freshman
Joined
Nov 24, 2010
Messages
46
Points
0
ermmm tak semudah yang dikatakan... tak semudah iklan yang disiarkan.. bukan senang nak senang...
 

hafee

freshman
Joined
Jan 30, 2012
Messages
17
Points
0
kena usaha yang lebih... baru boleh berjaya. kita yang mencorakkannya.
 

naimhalel

Newbie
Joined
Feb 15, 2011
Messages
240
Points
16
buat duit ni bkn mudah yg di sangka. mesti ada kesungguhan untuk cpai kejayaan..x de dalam dunia ni sesuatu yg mudah diperolehi...bah kata pepatah usaha tangga kejayaan...
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
komen dlm ni semuanya positif.. bagus2, mengingatkan diri sendiri juga.

lagi satu yg penting jika anda seorang yg beragama islam,
jgn largar hukum hakam agama islam.

Yg haram tetap haram, ya halal itulah yg perlu dicari. :)
 
Top