Buat Duit Dengan URL Pendek - ADf.ly

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
salam semua. hi. :D

biasanya kita guna tinyurl.com untuk pendekkan url panjang2. ni ada 1 site yang camtu juga. buka link ni: http://adf.ly/

ada komen? ada siapa-siapa yang dah cuba? dan ada tak siapa-siapa yang dah dapat earnings?

p/s: tahu ni daripada siggy ijamidayu. :D

p/p/s: cuba buang huruf 'f' di link tu. jadi ni >>> AD.ly (cam nama Labanon FlareBiz) :D
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,075
Points
38
Age
37
Hehehehehe.. Nie tgh try semua dlm membuat duit.. Dpt melalui Titan.. Heheeheh.. Sesama la kita share.. Apa pun, semoga setiap peluang yg memberi peluang make income... :D
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
Aku pun tgh mencuba. harap boleh kekal lama, takut satu hari nnti link kita jd broken link pula.
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
dah agak dah... mesti ijamidayu datang dulu... :D

owh... dapat dari titan. mesti dia dah buat edisi siasat tv7 versi bahasa mandarin kan? ahaks! :D bro titan, harap dapat share apa-apa kay. :)
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
Aku pun tgh mencuba. harap boleh kekal lama, takut satu hari nnti link kita jd broken link pula.
yap. bab nilah yang taknak sekali. katakan taknak pada broken link! (kempen ni) :D

tapi, camna kita boleh tahu samada satu2 site tu akan boleh kekal lama ke tak ek? ada apa-apa kajian or referrence ke?
 

danish6363

freshman
Joined
Mar 28, 2008
Messages
100
Points
6
kalau cam nie..macam nak kena jadi org yang terawal jer...:)
yap. bab nilah yang taknak sekali. katakan taknak pada broken link! (kempen ni) :D

tapi, camna kita boleh tahu samada satu2 site tu akan boleh kekal lama ke tak ek? ada apa-apa kajian or referrence ke?
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
pergh... tak sangka! pinurl.com pun dah tutup! buka ni: http://pinurl.com/default.htm. mujurlah tak try hari tu... sebab ada juga otai yang cadangkan pinurl.com tu. sebab dia ada kelainan sikit kot... tapi... dah shut down daaa...

tinyurl.com juga yang kekal steady kan...

p/s: rasanya, malaysian pun dah ada buat site2 macam ni kan. antaranya: http://via.my/. ada lagi yang lain rasanya... tapi tak ingat dah. tapi, yang via ni, tak adalah komisen2nya... hahaha...
 
Top