Buat Duit dengan TLA

richzuan

Newbie
Joined
Apr 13, 2008
Messages
824
Points
18
Age
32
salam semua...

ada tak sesiap dekat sini pernah join TextLinkAds @ TLA ?
kalau ade jom kongsi tips dan pengalaman korang :)
Harap boleh bantu kawan-kawan yang lain..
Sebab aku nampak ramai yang dah berjaya dengan TLA..
 

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
951
Points
28
Age
37
Elok tuh. Saya pun nak belajar gak. Sebelum ni dok tengok orang lain jer buat. Richie, ko bukan dah buat ker benda alah ni. Mesti ada jugak pengalaman kan.
 

richzuan

Newbie
Joined
Apr 13, 2008
Messages
824
Points
18
Age
32
belum lg :(
aku nak dgar tips daripada titan n hanep ni..
mane la diorang berdua ni..
 

richzuan

Newbie
Joined
Apr 13, 2008
Messages
824
Points
18
Age
32
takpe-takpe..sediakan satu blog khas untuk TLA ni nanti bila kita dah nak start buat.. ade sape2 boleh g jemput titan ke sini? :p
 

titaniumhijau

Senior
Joined
Aug 19, 2006
Messages
2,595
Points
38
Age
36
kalau nak buat duit dengan TLA. Korang bagi alexa rank biarlah bawah 1juta dan jika ada pagerank. Itu lagi bagus. Simply cite. Buat blog khas untuk TLA. Itu aje yang aku tau. Lepas alexa rank korang dalam 200-900k. Korang submit blog kat TLA. kalau approved. bermulalah era korang buat duit dengan TLA. kalau tak approved. cubala sampai diorang approved..

lagi satu. kaji keyword2 panas yang korang rasa mungkin advertiser suka beli dan buat juga kajian apa2 yg patut..

dan cuba download ebook percuma yang pihak TLA bagi. korang ada download tak ebook tu? Dari situ aje, macam2 benda ada..dari situ gak aku tau macam2..

itu aje yg aku wat. lepas korang rasa macam dah buat semua. Bergantunglah pada nasib korang. Harap2 ada advertiser beli link korang tiap2 bulan.

Ps: Ini hanya pendapat aku. Mungkin gak berguna, mungkin juga tak berguna langsung. Jadi, try aje. Kalau dgn TLA tak lepas, leh letak adsense ke, nuffnang ke kat blog tu. Takde hal punya..
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Pada pendapat saya, tak perlulah nak buat blog khas untuk TLA.
Just follow the rule orang kata.

Asas buat duit dengan blog ialah..
1) Create good content
2) Get lot of traffic
3) Make money... tak kisahlah nak guna apa pun, nuffnang ke, adsense ke, tla ke, .. kalau kita ikut rule asas nie. insyallah apa2 program pun yang kita letak kat blog kita.. insyallah duit mahsyuk je.. :)
 
Top