Buat duit dengan photoshop

Fauzi Success

freshman
Joined
Feb 10, 2015
Messages
4
Points
1
teringin juga nak pakai photoshop tapi mcm seram seram je nak pakai software power ni
 

sri345

freshman
Joined
Mar 18, 2014
Messages
18
Points
0
Ane punya teman yang sekarang uda sukses gara-gara photoshop. Dia memang jago sih. Belajar otodidak. Salut ane sama dia ckck belajar 1 tahun sekarang uda kerja di perusahaan yang oke. Hebat deh
 

kuchalana

Senior
Joined
Nov 3, 2009
Messages
532
Points
18
aku pun ada buat duit dengan ambil tempahan design kecil-kecilan...macam2 orang dah jumapa ada yang cerewet dan ada yang apa aku buat dia terus setuju..hu3
 

demmx

freshman
Joined
Feb 11, 2016
Messages
1
Points
1
Age
31
baru tau function healing brush, selama ni pakai clone stamp ja. aiyaaa
 

rusydi07

freshman
Joined
Jul 14, 2021
Messages
9
Points
1
Age
25
BAGAIMANA ILMU PHOTOSHOP BOLEH BUAT DUIT ?

1) Dengan Ilmu Photoshop kite dapat buat grafik pengiklanan. Cuba tengok sekeliling kita. Baju, buku , gambar, perhiasan, kenderaan, semua tu kan ada seni grafik tersendiri. Kenapa kita taknak rebut peluang untuk buat design sendiri atau ambil tempahan design dengan mempelajari ilmu photoshop? Ya! Lepas beli DVD ni, kita dah takperlu ambil tempahan design. Ya! Dengan memiliki DVD ini, dah Boleh ambil tempahan untuk buat design dan akan dapat duit lebih.

2) Sebut je gambar kahwin. Semua orang tahu yang sekarang dah ramai orang buat duit kalo ada sedara mara kahwin. Dulu masa saya mula mula buat design gambar kahwin saya letakkan harga RM350 untuk 1 album. Tapi bila tengok pada hasil kerja orang lain, mereka boleh letak RM1000 lebih untuk album kahwin dia. KENAPA? Pasal dia edit lagi LAWA, dia edit lagi POWER, dan dia buat Castom Album. Saya pergi bangkel buat castom Album kahwin, saya ikut kelas edit gambar kahwin, dan dari situ saya dah mampu Upkan harga album kahwin saya kepada RM1000. Kerja yang sama, Cuma yang membezakan harga adalah Rahsia edit gambar menggunakan photoshop. Bukankah itu Lebih UNTUNG.

3) Kepada mereka yang terlibat dengan fotografi, sememangnya tak boleh lari dari menguasai photoshop. Terlalu banyak rezeki yang boleh diperolehi jika kita pandai edit gambar. Kalau dulu lepas snap gambar pastu cuci simpan. Sekarang lepas snap gambar, edit dan manipulasi. Gambar anda boleh masuk majalah dan boleh di jual keseluruh dunia. Bukankah Itu lebih menguntungkan?

VIDEO PERCUMA DARI MAHEEZ

http://www.youtube.com/user/Photoshopmalaya?feature=mhee


semoga ianya membantu ada..

maheez
Menarik, sejujurnya ilmu design memang agak diperlukan. Namun lambakan designer telah menjatuhkan harga dan berlaku proses buang harga. Saya cadangkan pair skills kamu dengan digital marketing. Boleh belajar di ensoftcontent.com
 
Top