Buat duit dengan photoshop

Maheez

freshman
Joined
Mar 2, 2011
Messages
48
Points
0
BAGAIMANA ILMU PHOTOSHOP BOLEH BUAT DUIT ?

1) Dengan Ilmu Photoshop kite dapat buat grafik pengiklanan. Cuba tengok sekeliling kita. Baju, buku , gambar, perhiasan, kenderaan, semua tu kan ada seni grafik tersendiri. Kenapa kita taknak rebut peluang untuk buat design sendiri atau ambil tempahan design dengan mempelajari ilmu photoshop? Ya! Lepas beli DVD ni, kita dah takperlu ambil tempahan design. Ya! Dengan memiliki DVD ini, dah Boleh ambil tempahan untuk buat design dan akan dapat duit lebih.

2) Sebut je gambar kahwin. Semua orang tahu yang sekarang dah ramai orang buat duit kalo ada sedara mara kahwin. Dulu masa saya mula mula buat design gambar kahwin saya letakkan harga RM350 untuk 1 album. Tapi bila tengok pada hasil kerja orang lain, mereka boleh letak RM1000 lebih untuk album kahwin dia. KENAPA? Pasal dia edit lagi LAWA, dia edit lagi POWER, dan dia buat Castom Album. Saya pergi bangkel buat castom Album kahwin, saya ikut kelas edit gambar kahwin, dan dari situ saya dah mampu Upkan harga album kahwin saya kepada RM1000. Kerja yang sama, Cuma yang membezakan harga adalah Rahsia edit gambar menggunakan photoshop. Bukankah itu Lebih UNTUNG.

3) Kepada mereka yang terlibat dengan fotografi, sememangnya tak boleh lari dari menguasai photoshop. Terlalu banyak rezeki yang boleh diperolehi jika kita pandai edit gambar. Kalau dulu lepas snap gambar pastu cuci simpan. Sekarang lepas snap gambar, edit dan manipulasi. Gambar anda boleh masuk majalah dan boleh di jual keseluruh dunia. Bukankah Itu lebih menguntungkan?

VIDEO PERCUMA DARI MAHEEZ

http://www.youtube.com/user/Photoshopmalaya?feature=mhee


semoga ianya membantu ada..

*maheez*
 

Kasimo Aloi

Senior
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,352
Points
38
aku sokong.... tapi nak beli yang ori mahal siot.....
ilmu didada tak cukup lagi nak buat riban-riban dgn photoshop
 
Joined
May 2, 2011
Messages
745
Points
0
field ni is evergreen field......
sesaper yang ada bakat cam aku... eh! bro Irfan Khairi (antaranya)...
takleh dipersia2kan bakat..... coz bakat takleh beli... bakat mai dari dalam maaaaaaaaaa.... :)
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
aku minat sungguh ngan edit mengedit ni..

tapi tak kreatif n tak pandai aar

tq atas info ni
 

reezluv

Senior
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,115
Points
38
yup..kalau kena caranya memang masyukk..tapi pastikan anda tidak terlalu taksub nk dapatkan job sampai abaikan nilai market sedia ada...if you kill the market, u will know what is gonna happen..:D

p/s:banner owner thread terlebih sudah..hehehe...kena belajar programming plak kot?hehhe
 
Last edited:

Hisham Yusof

Newbie
Joined
Sep 4, 2010
Messages
752
Points
16
memang dah lama sedar pasal potensi buat duit sebagai designer ni. sekarang slow2 belajaq photoshop. Alhamdulillah boleh la kalau nak design untuk diri sendiri n kawan2. Nanti dah power cket baru nak pikir bukak servis design.hehe
 

akulelaki

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
228
Points
0
ini sudah bagus..thanks tt
 

MDHAFiZ

freshman
Joined
Jan 26, 2010
Messages
388
Points
16
siapa x mau barang free?? syukur sangat ada Hamba Allah yg baik hati :)
terima kasih daun keladi..kalau ada saya nak lagi..eheh..
 

golet2007

freshman
Joined
Jun 23, 2011
Messages
16
Points
0
Bagi yang ingin buat bisnes daripada photoshop, teruskan jika anda benar-benar minat, tekun dan memiliki daya kreativiti.

Biasanya, pelanggan lebih menyukai hasil grafik yang berkualiti, jelas mesejnya, kreatif dan kelihatan unik. Fikirkan agar sesuatu grafik itu berlainan daripada grafik orang lain. Maksudnya, ciptalah kelainan.

Bila bisnes tu dah benar-benar berkembang maju, belilah software yang original. Manalah tau bisnes anda menembusi pasaran antarabangsa. Taklah juga disaman jika guna software tak ori.

Apa-apa pun teruskan minat anda untuk terus berjaya dalam bidang grafik. Never give up!
 

Maheez

freshman
Joined
Mar 2, 2011
Messages
48
Points
0
tak rugi kalo kite melaburkan sejumlah wang untuk sesuatu ilmu yang bermanfaat... :)
 

syedas

freshman
Joined
Mar 28, 2009
Messages
75
Points
0
tak rugi kalo kite melaburkan sejumlah wang untuk sesuatu ilmu yang bermanfaat... :)
Betul tu..Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud: “Siapa merintis jalan mencari ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan ke syurga.” (Hadis riwayat Muslim)
 

Kasimo Aloi

Senior
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,352
Points
38
bro ada tak sumber nak dapatkan photoshop ori....
harga murah2... pakej student
 

AlimAriff

Newbie
Joined
Jul 2, 2011
Messages
124
Points
0
thumbs up!
 
Top