Buat duit dengan Clickbank di Malaysia

Joined
Nov 27, 2007
Messages
23
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#1
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Baru beberapa hari sy dpt tau yg rakyat Malaysia sekarang dah boleh bukak akaun Clickbank kan...

Jadi sy bukak thread baru ni agar sesiapa saja yang mempunyai pengalaman atau ape saja mengenai Clickbank ni bolehlah kongsi-kongsikan bersama....tak gitu? :)
 
Joined
Apr 8, 2008
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#2
that is good news bro..thanks for reminding everybody.

So member member kat sini, pegi bukak clickbank account dan start buat duit..
 

budin

freshman
Joined
Apr 27, 2007
Messages
345
Likes
0
Points
16
Age
32
Offline
#3
yup..nak jgk tau pengalaman-pengalaman ngan teknik2 yang digunakan :)
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
23
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#4
tu la...sape2 yg dah kaya dengan clickbank ni jgn la kedekut sgt nak kongsi pengalaman...

sy baru je bukak akaun ni, tak tau sgt pasal clickbank...

dari ape yg sy baca, cllickbank bagai lubuk emas yg mana ramai usahawan Internet luar menjadi jutawan dengan clickbank ni! Komisyen yang ditawarkan untuk anda mempromosi affiliate yang ada dalam clickbank adalah 30%-70%! Bayangkan jika harga produk $100 dan anda berjaya menjual satu kepada para pelanggan maka anda akan mendapat komisyennya! Jika 50% maka anda akan mendapat $50!

Bagi mereka yang masih tidak tahu apa itu clickbank..

"Clickbank.com adalah merupakan sebuah laman web yang menyediakan sistem pemasaran affiliate bagi penjualan produk-produk digital yang terbesar di dunia."

tu saja yg boleh sy kongsi mengenai clickbank...byk lagi yg blom sy tau, sy harap sgt ada yg boleh bantu dan kongsi pengalaman dlm perbincangan ini... :)
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
155
Likes
0
Points
16
Offline
#5
Takde sape yg buat ebook pasal ClickBank.com???

Kalo dalam bahasa melayu lg bagusss....
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
23
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#6
Ebook Clickbank yang percuma untuk anda...

ebook ni sy jumpe kat search engine yg boleh dijadikan panduan utk semua...

Download --> Ebook Clickbank

Klik pada link diatas utk download ebook tersebut.

Untuk register Clickbank --> Register
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#7
since CB dh buka pintu kpd Malaysian, rasanya baik anda rebut sekarang. cuma jgn terlalu mengharap CB bole buat duit cepat/bole kaya 1 malam.

Paling penting adalah sistem atau teknik. Asasnya sama saja macam affiliate marketing yg lain.

Maybe, utk yg belum pernah gunakan CB, cuma yg penting camner nak buat hoplink dgn tracking guna subID kalo anda seorg yg serius dgn conversion.

Ya, test and track penting. itu rahsia saya x pernah rugi promote produk CB.
 
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,619
Likes
2
Points
38
Age
29
Offline
#8
off topic:

tuahemas, lama x nampak bayang. hope you will update your blog dengan
post2 terkini. really x10 miss your writting. ^^P
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#9
off topic:

tuahemas, lama x nampak bayang. hope you will update your blog dengan
post2 terkini. really x10 miss your writting. ^^P
ramzy, tq sbb bertanya...

a ah, xde masa la pula nak update :p

nak buat camner saya bukan full time blogger. Tapi since Khir Toyo pun dah start blogging, saya pun kena aktif balik ni. mengikuti arus semasa kata org :D
 
Joined
Apr 8, 2008
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#10
semuanye sama aje, clikbank ke, paydotcom ke, click2sell ke..semuanye affiliate network..promote produk orang lain..so the basic of affiliate marketing still applies.
 
Joined
Jul 10, 2006
Messages
880
Likes
2
Points
18
Offline
#11
aku rasa start jual barang yg kita familiar je...

cam kalo kita ada web ttg software jual le software...

jgn main balun nak jual produk health pulak ..


tapi apa2 pun ikut kepakaran masing2 la....
 
Joined
Jul 10, 2006
Messages
880
Likes
2
Points
18
Offline
#12
dalam tempoh terdekat ni aku nak try cara promotion yg lebih selective...

dapat jual 1 produk pun jadi la :) buat pemula cam aku nih :)...
 
Joined
Sep 22, 2006
Messages
1,028
Likes
3
Points
38
Offline
#13
nak tahu.. slalu kalau korang promosi satu2 produk dari clickbank ni guna satu domain khas ke atau buat sub2 domain... nak tau juga keberkesanan guna satu domain khas dengan guna subdomain ni...

harap rakan yg ada pengalaman dapat membantu...
 
Joined
Apr 8, 2008
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#15
Pegi cari atau browse marketplace nye..ambik product yang kau nak promote dan create hoplink nye..

jangan pegi promote hoplink tu begitu aje..kena lah cloak..lagi bagus jangan la pakai tinyurl..semua orang pun tahu tu affiliate product yang kau promote..


hi bro, aku baru je join...... ape yg perlu aku buat?
 
Joined
Apr 8, 2008
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#16
Terpulang pada kau..kalau nak beli satu domain khas, selalunye produk yang kau nak promote berpanjangan..dan yang boleh buat duit..kalau tak, pakai cloak dan sub folder pun boleh jugak...

macam aku mention dalam post earlier, cubalah jangan pakai tinyurl..satu dunia pun tahu kau ni jual affiliate produck..kadang kadang, orang tak nak beli dari kau..kerana tak nak kasi kau komisen..hahah..so lagi baik cloak dan taruk dalam subfolder

nak tahu.. slalu kalau korang promosi satu2 produk dari clickbank ni guna satu domain khas ke atau buat sub2 domain... nak tau juga keberkesanan guna satu domain khas dengan guna subdomain ni...

harap rakan yg ada pengalaman dapat membantu...
 
Joined
May 3, 2006
Messages
939
Likes
2
Points
18
Offline
#19
hi bro, aku baru je join...... ape yg perlu aku buat?
Ko perlu buat macam ni:
1)- Memula login guna username & password
2)- Pegi menu "Marketplace" kat sebelah atas sekali
3)- Pilih produk apa yg ko nak jual kat " Search the ClickBank Marketplace"
4)- Bila dah dapat produk, klik kat "Create Hoplink"
5)- Pada ruang "Clickbank Nickname" masukkan username clickbank ko pastu tekan butang create di bawahnya
6)- Copy link affiliate yg dah dicipta/created
7)- Promosi link affiliate tu

Selesai...
 

naruts

freshman
Joined
Feb 6, 2008
Messages
58
Likes
0
Points
6
Offline
#20
Ko perlu buat macam ni:
1)- Memula login guna username & password
2)- Pegi menu "Marketplace" kat sebelah atas sekali
3)- Pilih produk apa yg ko nak jual kat " Search the ClickBank Marketplace"
4)- Bila dah dapat produk, klik kat "Create Hoplink"
5)- Pada ruang "Clickbank Nickname" masukkan username clickbank ko pastu tekan butang create di bawahnya
6)- Copy link affiliate yg dah dicipta/created
7)- Promosi link affiliate tu
Tengkiu atas info yg berguna..:rolleyes:
________________
Clickbank Free Ebook..download here
EbookPanduanDownloadVideoDari TV3..download here
EbookPanduanDownloadVideoDari TV8..download here
TiadaYgTerbaikSelainBux.To
 
Top