Buat Duit Dengan Backlinks.com

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Salam...

Website backlink.com nie dah lama..
tapi mungkin ada yang masih tak tahu lagi..
especially bagi orang baru.

jadi, saya just nak share satu peluang genuine
untuk anda buat duit dengan website anda.
Iaitu menerusi website www.backlinks.com

Konsep
-----------

Konsep website ini mudah sahaja..
Iaitu menjual link di website anda kepada pihak lain yang ingin membeli.
Pihak backlinks.com jadi orang tengah untuk menjualkan link anda.

Sama je macam adsense, cuma beza dengan adsense ialah,
adsene paparkan iklan, tapi backlink nie, dia cuma buat letak link je kat website anda.

Syarat
----------

Syarat untuk buat duit dengan backlinks ini mudah sahaja..
iaitu, websiet anda mestilah mempunyai sekurang-kurangnya PR1.

Camner nak check PR?
Boleh check di web ini... http://prchecker.info/

Kena juga ada akaun paypal, sebab bayaran akan dibayar terus
ke akaun paypal anda setiap bulan

Motivasi
------------


Ini sedikit screenshoot saya buat duit dengan backlink.
Saya dah terima bayaran dari backlink nie sejak Nov 2008 lagi..
tak ler banyak sangat.. tapi bolehlah untuk benda yang saya dah tak buat
apa2.. just renew domain & hosting je..

Backlink nie pun saya cuma letak kat website-website saya yang tak berapa
nak update.. oklah.. dari takde apa2 hasil.. dapatlah sikit2 dari backilnk..
oklah tu.. dah 3 tahun lebih dah.. sebab tu saya katakan ianya genuine..

paymentfrombacklink.jpg

Adios! Selamat mencuba....
kalau ada apa2 tambahan info/tips dari rakan2 lain.. amat-amat dialukan...
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Meningkatkan PR sama seperti membuat SEO...
tiada siapa yang tahu dengan tepat bagaimana melakukannya..
dan ianya.. memang sebuah misteri yang disimpan rapi oleh pihak google..

Walaubagaimanapun, ada beberapa pendapat/tips dari pakar-pakar bagaimana untuk meningkatkan PR..
berkesan atau tidak? tidak dapat dipastikan.. tetapi.. bolehlah dicuba... :)

1. Bina inbound link sebanyak mungkin, especially dari web2 authoriti dan yang berkaitan seperti twitter, facebook,
blog-blog popular, forum WC dan sebagainya..

2. Submit sitemap ke google menggunakan "google webmaster tool"..

3. Check internal link dan pastikan tiada yang broken..

4. Hasilkan content yang original dan terbaik..
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
guna blogspot boleh x?

Blogspot tak boleh, sebab...
1. Ia kena install code php pada fail website, kat blogspot rasanay takleh paste kod php.
2. PR blogspot adalah google punya.. bukan blog anda punya.. :)
 
Last edited:

aqifdg

Senior
Joined
May 3, 2008
Messages
704
Points
18
Ini merupakan sumber pendapatan saya pada tahun 2009 hingga Julai 2010. Memang berbaloi-baloi. :)

Lebih banyak blog kita mempunyai PR, lebih banyak sumber pendapatan kita. Bayangkan kalau 1 blog boleh jual 10 link. Kalau kita ada 10 blog?

Terima kasih Tuan Shuth atas perkongsian ini.
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48

JackyJacky7034

freshman
Joined
Aug 15, 2011
Messages
204
Points
16
sekurang-kurangnya PR1.

PR1 bermakna ranking yang paling rendah sekali ke? (Baru index?)

sory ya, saya pure newbie dalam seo. :p
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
salam saudara shuth
kenapa saya submit dah lama tapi tak approve2 ye
ke kena ada syarat macam2 ke
kena buat apa2 ke
pening ???

Cuba check semula website tu.. berapa PR dia..
Kalau website PR0 memang dia takkan apparove

sekurang-kurangnya PR1.

PR1 bermakna ranking yang paling rendah sekali ke? (Baru index?)

sory ya, saya pure newbie dalam seo. :p

Ia bukan baru index..
PR ini dikeluarkan oleh pihak google..
ianya adalah petanda bagi kualiti website anda.
boleh check PR anda di website ini..
http://prchecker.info/
 
Joined
Jan 16, 2009
Messages
1,457
Points
38
Cuba check semula website tu.. berapa PR dia..
Kalau website PR0 memang dia takkan apparove

Salam apa daa saudara Shuth
saya tau la blog PR0 dia tak approve

saya dah check PR blog saya
bukan PR0
bukan PR1
bukan PR2

tapi blog saya PR3 tu saudara shuth....

hihihi saje je nak bagi saspen ni
saya dah tau dah kenapa tak approve

tadi dah dapat approve
sebelum ni saya silap letak kod dia :p :p :p
tadi dah letak kod betul betul

yahooo berjaya jugak akhirnya :D
 
Top