theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
34
Salam..

Ok..saya tahu sebelum ini dah ada orang bukak cerita pasal buat duit dengan aplikasi android..tapi nampaknya perbincangan tu tak kemana..

Ok..kenapa saya buat cerita baru..

Sebab saya nak ceritakan pengalaman saya buat duit dengan android dan aplikasi apa yang saya guna..

Aplikasi yang saya guna:


Whaff Reward

Whaff Reward sebenarnya adalah medan pengiklan untuk mengiklankan aplikasi atau permainan terbaru yang dikeluarkan oleh pembangun aplikasi dan permainan android. Aplikasi Whaff Reward kemudiannya akan memaparkannya di dalam senarai aplikasi dan jika anda memasang dan bermain aplikasi yang diiklankan, anda akan diberikan ganjaran kerana mencuba aplikasi atau permainan tersebut. Setiap ganjaran adalah bergantung kepada pengiklan.


Bagaimana guna Whaff Reward?
  1. Pasang dan bermain permainan / aplikasi baru
  2. Attendance
  3. Referral

Pasang dan bermain permainan / aplikasi baru



Ini adalah contoh paparan permainan yang dipromosikan di Whaff Reward.

Bagi permainan ini, sekiranya anda install pada telefon anda, anda akan diberikan ganjaran $0.05. Dan jika anda bermain selama 4 minit, anda akan diberikan lagi ganjaran sebanyak $0.05. Promosi ini berlangsung untuk 3 hari. Jika anda lengkapkan promosi ini, anda akan diberikan ganjaran $0.10. Jadi jumlah yang akan anda perolehi adalah $0.33 kerana mencuba aplikasi ini.


Attendance

Setiap hari kita akan diberikan USD0.01 sebagai ganjaran menggunakan aplikasi Whaff Reward.


Referral

Setiap peserta akan diberikan satu kod jemputan. Sebagai contoh kod jemputan saya adalah BH10803. Kod jemputan ini perlu digunakan semasa kawan yang anda recommend hendak mendaftar menggunakan Whaff Reward.



Pendaftaran adalah melalui akaun Facebok. Semasa pendaftaran mereka akan ditanyakan kod jemputan ke Whaff Reward. Anda dan kawan anda akan sama-sama menerima USD0.30 ;-)

(Jika anda masukkan kod jemputan BH10803, anda dan saya akan diberikan ganjaran $0.30. Ianya merupakan situasi menang-menang kerana anda mengetahui Whaff dari saya dan anda pun boleh bermula menggunakan Whaff Reward dengan $0.30 hehe)


Jika anda tidak mahu masukkan kod jemputan pun tiada masalah.

Tetapi anda akan bermula dengan $0.00 dan anda tidak boleh memasukkan kod jemputan selain semasa pendaftaran kali pertama.


Boleh percaya ke Whaff Reward ni?

Saya percaya kerana dah 2 3 kali saya cashout dari aplikasi ni hehe.

Syarat nak guna Whaff Reward?

Takde syarat. Asalkan jangan guna VPN, jangan buat akaun banyak-banyak dah la..lain-lain kne baca kat Terms Whaff Rewards. Secara ringkasnya, jujur la guna aplikasi ni..Dalam Whaff Reward ada bahagian Premium Picks dan Whaff Picks.

Premium Picks : Walaupun pernah guna aplikasi tersebut tetap dapat ganjaran
Whaff Picks : Untuk first time pasang je dapat ganjaran. Kalau sebelum ni phone anda pernah pasang aplikasi tersebut, tiada ganjaran diberikan.


Bayaran di buat macam mana?

Bayaran dibuat melalui Paypal dan giftcard. Saya biasa pilih Paypal je :) Untuk paypal, tebusan boleh dibuat apabila cukup USD10.50.



Ok?

Download Whaff Reward percuma daripada Google Play je..

Kalau ade pape boleh tanye..saya cube jawap..

Kredit kepada : wikicara - Kompilasi Pelbagai Cara
 
Top