Buat Blog untuk bisnes anda

bantingpro

freshman
Joined
Jan 10, 2013
Messages
50
Points
0
Bisnes perlukan penerangan dan traffic, blog salah satu cara terbaik untuk anda terang tentang bisnes anda dan anda juga akan diajar bagaimana untuk tarik traffic.. cepat, jangan terlambat. http://adf.ly/s33Op
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Banyak cara untuk boost traffic. The most fastest way guna PPC Advertising mcm Adwords. Bagi saya Paid traffic adalah penting bagi blog2 baru nak mula. Sebab SEO take time, and Time is Priceless and kiralah..time tue bukan percuma. Agak berbaloi use PPC bagi saya
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
bro, bagi saya masa lagi penting. Dan Kita boleh control berape kita nak spend kat FB ads or adwords. Sila letak budget rendah macam rm10 sehari, ikut kemampuan bro. Kalu bro bandingkan dengan masa bro spent utk buat SEO, hasilnya belum tentu.. so masa lagi penting.. bro akan kebelakang dan competitor bro dah kaut banyak untung baru blog kite nak naik. Nasihat saya,plan betul2.. modal tetap ada, tak kira org kata percuma atau tak. Sebab ape ramai guna fb ads? sebab benda tue buat hasil..tue lah kita perlu spent utk lebih improve. Pentingnya bro kena ada pelan tindakan and budget. Guna SEO + PPC. hasilnya akan lebih baik
 

bubuchong312

freshman
Joined
Nov 5, 2014
Messages
25
Points
1
bro, bagi saya masa lagi penting. Dan Kita boleh control berape kita nak spend kat FB ads or adwords. Sila letak budget rendah macam rm10 sehari, ikut kemampuan bro. Kalu bro bandingkan dengan masa bro spent utk buat SEO, hasilnya belum tentu.. so masa lagi penting.. bro akan kebelakang dan competitor bro dah kaut banyak untung baru blog kite nak naik. Nasihat saya,plan betul2.. modal tetap ada, tak kira org kata percuma atau tak. Sebab ape ramai guna fb ads? sebab benda tue buat hasil..tue lah kita perlu spent utk lebih improve. Pentingnya bro kena ada pelan tindakan and budget. Guna SEO + PPC. hasilnya akan lebih baik
PPC perlu money also right?
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
PPC stand for Pay Per Click. Kalu visitor click ads link tue baru bayar. benda ni depend dgn niche bro. niche competitive kebiasaanya akan lebih mahal. Tapi kena ingat, semua ada risk. PPC kena pandai wat iklan, tapi keperluannya bergantung kepada objektif bro. Saya kalu leh, PPC untuk permulaan sebagai promosi. once traffic dah bagus, masa tue SEO yg dah implement mula2 start akan beri hasil, PPC boleh stop atau dikurangkan. Powernya PPC ni untuk dapat hasil segera.. maksudnya traffic.
 

bubuchong312

freshman
Joined
Nov 5, 2014
Messages
25
Points
1
PPC stand for Pay Per Click. Kalu visitor click ads link tue baru bayar. benda ni depend dgn niche bro. niche competitive kebiasaanya akan lebih mahal. Tapi kena ingat, semua ada risk. PPC kena pandai wat iklan, tapi keperluannya bergantung kepada objektif bro. Saya kalu leh, PPC untuk permulaan sebagai promosi. once traffic dah bagus, masa tue SEO yg dah implement mula2 start akan beri hasil, PPC boleh stop atau dikurangkan. Powernya PPC ni untuk dapat hasil segera.. maksudnya traffic.
Aduhhh. ini confusing laaaaaaaaaaaaaaaa
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Hahaha... Senang cita.. kalu org klik ads..kita bayar.. tue namanya PPC..

saya jenis tak favour sangat seo kalu dari mula2..sebab mmg banyak kerja. Sebab tue company besar2..dieorg byk habis buat promosi bebayar sebab benda ni effective. Maklumat cepat sampai ke pengguna so traffic pun naik.
 

kuchalana

Senior
Joined
Nov 3, 2009
Messages
532
Points
18
kalau nak cepat naik memang kena bayar macam Adword dan FB ads..main SEO makan masa panjang
 

ismailn

freshman
Joined
Jan 29, 2015
Messages
81
Points
0
Bisnes perlukan penerangan dan traffic, blog salah satu cara terbaik untuk anda terang tentang bisnes anda dan anda juga akan diajar bagaimana untuk tarik traffic.. cepat, jangan terlambat. http://adf.ly/s33Op
Saya klik link tersebut tapi dia sangkut kat adf.ly. Berhenti di situ.
Broken link kot?

Apa-apa pun boleh beri info lebih lanjut di sini? Adakah ianya e-book, kursus, webinar, etc?
 
Top