Bro, tolong bro, problem ngan netkl rasanyew nie.....

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
Nape autoblog aq jadi camnie, keluar ayat nie:

Your connection to this server has been blocked in this server's firewall.

You need to contact the server owner for further information.

Your blocked IP address is 115.133.155.66

This server's hostname is ww7.netkl.org

Lau x silap, lau wat autoblog baru jd camnie....
Tp, nie pakai host lain, pakai 000webhost, tp kenape ade kaitan ngan netkl plak???? Padahal domain ambik kat godaddy, sepatutnya x kait pon dengan NetKL. Habis semua site2 aq tuh kena block....

Any solution????
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
aku tak berapa faham lah "lau", "aq" tu apa?

yang aku faham, bro buat autoblog kat 000webhost..so aku boleh bagi jawapan, akaun 000webhost bro dah kene banned dan deleted..
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
camnie bro...hosting 000webhost aq tuh x kena banned pown, ok jew, yg di blocknyew adalah akaun netkl aq.....Netkl memang x boleh pakai autoblog.Tp 000webhost bleh rasanyew.

Masalahnyew, benda nie x de kaitan dgn netkl pon. autoblog tuh domain dia pakai godaddy, pernah di point ke server netkl. Then, aq wat akaun 000webhost, aq tukar nameserver dia ke 000webshot. So, netkl sepatutnya x de kaitan pown kan. Tp kenape tetiba netkl block access ke autoblog tuh? malah sume akaun aq di block.

Aq try check masuk ikut ftp lalu kut ip address server, masuk ke hosting 000webhost, ok jew, problem skrg nie dgn domain name.

Jadi, ape patut aq wat skrg nie???? Tolong aq!!!!

Ps:Lau tuh kalau, aq pulak aku.... He3
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
camnie bro...hosting 000webhost aq tuh x kena banned pown, ok jew, yg di blocknyew adalah akaun netkl aq.....Netkl memang x boleh pakai autoblog.Tp 000webhost bleh rasanyew.

Masalahnyew, benda nie x de kaitan dgn netkl pon. autoblog tuh domain dia pakai godaddy, pernah di point ke server netkl. Then, aq wat akaun 000webhost, aq tukar nameserver dia ke 000webshot. So, netkl sepatutnya x de kaitan pown kan. Tp kenape tetiba netkl block access ke autoblog tuh? malah sume akaun aq di block.

Aq try check masuk ikut ftp lalu kut ip address server, masuk ke hosting 000webhost, ok jew, problem skrg nie dgn domain name.

Jadi, ape patut aq wat skrg nie???? Tolong aq!!!!

Ps:Lau tuh kalau, aq pulak aku.... He3
sebenarnya 000webhost tak benarkan pemindahan hosting..dah try dah sebelum ni..walaupun dah tukar DNS, tapi still akan point kat hosting lama yang domain tu pernah parking..so kalau bukan akaun 000webhost yang kene banned, maka akaun netkl la yang dah kene suspended..hehe
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
sebenarnya 000webhost tak benarkan pemindahan hosting..dah try dah sebelum ni..walaupun dah tukar DNS, tapi still akan point kat hosting lama yang domain tu pernah parking..so kalau bukan akaun 000webhost yang kene banned, maka akaun netkl la yang dah kene suspended..hehe

Bleh terangkan flow dia x.....

k. Nie yg aq fikirkan:

Dulu: Domain godaddy, point ke netkl, so bila org klik domain name, trus ke hosting, paparkan...

So, sepatutnya, lepas tukar nameserver jd camnie: Domain name> hosting 000webhost......x gitu????
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
biasanya dia ambik masa sehingga 72jam untuk resolve dns.

Oh...that's mean, domain tuh x fully appoint kat webhost la....lau camtuh ok la...Thanks sume............
 

NazSobju

freshman
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,074
Points
38
Nape autoblog aq jadi camnie, keluar ayat nie:



Lau x silap, lau wat autoblog baru jd camnie....
Tp, nie pakai host lain, pakai 000webhost, tp kenape ade kaitan ngan netkl plak???? Padahal domain ambik kat godaddy, sepatutnya x kait pon dengan NetKL. Habis semua site2 aq tuh kena block....

Any solution????

salam..saya pelanggan setia netkl.saya pernah dapat problem ni dulu2.
cara terbaik ialah tuan tersu contact netkl.sebab mereka yang oegang akaun tuan.
jika tuan mengadu kat sini ahli di sini hanay mampu bagi nasihat,tapi pihak'netkl
yang tahu dan boleh access server tuan.

kalau ada masalah dengan website lepas kita masukkan mana2 plug in
dan menyebabkan masalah berlaku,netkl akan bgtahu semula kenapa boleh jd mcm tu
dan apa yang perlu dilakukan supaya akan datang tak jadi lagi masalah berkaitan.
 
Top