Boleh Tolong Saya???

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,074
Points
38
Age
38
Tak kisah PERCUMA or berbayar.. Janji permulaan untuk memulakan.. Itu yang penting...

Nanti dah ada modal dah leh beli.. Pelan2 kayuh.. Takyah kalut2.. Janji terus bertahan...

Sabaq la.. Baru sgt bro...
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
boleh komen website saya??

Kejap lagi saya mai lawat.

Saya bagi tips sikit r.:

Bro dapatkan Add on Share A Holis di http://www.shareaholic.com dah install guna share a holic tu untuk kirim laman bro itu ke sosial bookmarking yang disediakan. Ada banyak. Kalau rajin buat semua (Kena register each)
Social bookmarking yang ada delicous.com, digg,

2. Join twitter & bertwitt letak laman web.

3. G r mana2x web yang ada Page Rank 3-5. Istall Google toolbar tuk lihat Page Rank sesuatu website. Kalau ada tempat leh boh komen, bro boh komen2x letak web bro.

Lagi banyak bro buat Insyallah dalam 24Jam-48 bro nya web leh dapat senarai di Google.

P/S: Kat Namsahaz.com leh boh komen. buat2x jer cam diernya customer bagi komen menyokong servis web 2.. Nanti dia kan letak web bro. Boleh bertahan kat 2 minggu. Dianya PR 4. So akan cepat r web bro leh dpat di google.

Selamat mencuba.. :D
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
Web Ok, Speed pun ok saya dah analisis. Result:

#
Domain name Size Load Time Average Speed per KB
1 www.jomportal.com 38.25 KB 2.48 seconds 0.06 seconds
2 www.shadowabc.webs.com/ 23.97 KB 2.26 seconds 0.09 seconds

Kira ok r bro guna CSS (Cascading style sheet) - bagus2x :D

Cuma rekemen saya ada beberapa:
1. CSS nak guna masuk dalam 1 fail.css & attach link ke dlm web.
2. javascript pun masuk dlm 1 fail.js & attach link ke dlm web
3. Javascript cam google analytics boh sebelum </body>

Insyallah nanti bro kan dapat lihat web bro kan lebih pantas load dpd sebelum ni & mungkin lebih pantas dari web testing saya di http://www.jomportal.com



Good Job. :)
 
Top