Boleh ke linkkan lebih dari 1 akaun ebay ke 1 akaun paypal?

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
34
salam dan selamat sejahtera,

pertama sekali, kepada admin, sekiranya sudah ada thread seperti ini, tolong bgtahu kepada saya,

kepada semua warga wc, saya ingin meminta pandangan dan nasihat dari otai2 semua,

pernah otai2 buat atau cuba link lebih dari 1 akaun ebay hanya kepada 1 akaun paypal sahaja?

jika boleh, bagaimana caranya?
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
34
yg sy bace..bese org buat..1 ekaun ebay = 1 ekaun paypal..

itu yg bese org buat...bukan apa bro...if byk sgt akaun paypal nie, nnti susah, kan akaun paypal nie if akaun baru, dorg ada limited...lg2 akaun baru if duit masuk byk je...dorg akan syak wasangka dgn akaun baru nie...
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
itu yg bese org buat...bukan apa bro...if byk sgt akaun paypal nie, nnti susah, kan akaun paypal nie if akaun baru, dorg ada limited...lg2 akaun baru if duit masuk byk je...dorg akan syak wasangka dgn akaun baru nie...

ade lg satu yg sy bace..since paypal boleh sumbat emel yg lain2..diorg letak emel diorg ke paypal tu..mkne nye different emel tp paypal same..

p/s - sy newbie ebay..huhu
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
739
Points
18
Last edited:

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
34
Boleh. setiap 1 akaun paypal boleh ada 8 akaun ebay. sebab 1 akaun paypal boleh ada 8 email.
cuma kat setiap akaun ebay tu kena ada 8 kad yang berlainan untuk verify.
dan setiap akaun ebay dengan akaun ebay yang lain jangan ada link/kaitan.

sumber:

https://www.paypal-community.com/t5...-i-use-one-paypal-account-for-both/td-p/43690

http://pages.ebay.com/help/policies/multiple-accounts.html

akuan ebay dengan akaun ebay tu, mcm mane nak xde link, sedangkan di link kan pada satu akaun paypal yg sama?

ada sesiap pernah buat linkkan 8 akaun ebay pada 1 akaun paypal?
 

zulshah06

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
168
Points
0
Boleh. setiap 1 akaun paypal boleh ada 8 akaun ebay. sebab 1 akaun paypal boleh ada 8 email.
cuma kat setiap akaun ebay tu kena ada 8 kad yang berlainan untuk verify.
dan setiap akaun ebay dengan akaun ebay yang lain jangan ada link/kaitan.

sumber:

https://www.paypal-community.com/t5...-i-use-one-paypal-account-for-both/td-p/43690

http://pages.ebay.com/help/policies/multiple-accounts.html

link 2 da mati..tp mmg boleh...tp kna suspend atau pp limit..tentu bermasalah..
 
Last edited:

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
739
Points
18
akuan ebay dengan akaun ebay tu, mcm mane nak xde link, sedangkan di link kan pada satu akaun paypal yg sama?

ada sesiap pernah buat linkkan 8 akaun ebay pada 1 akaun paypal?

setakat ni tak pernah la buat sampai 8... sebab mcm saudara zulshah06 ckp, kalau kena pp limit, pasti bermasalah, sebab kelapan2 akaun tak boleh guna.. hehe..lagi satu kat mana nak cari smpai 8 kad utk verify setiap akaun paypal tu.. maksud link tersebut, dari akaun ebay ke akaun ebay, bukannya ebay ke paypal. dan memang digalakkan setiap akaun tu jual benda yang berlainan. contoh 1 jual baju, 1 jual pendrive.. dan jangan pula promot akaun dari akaun yang satu lagi.. hope paham :D

link 2 da mati..tp mmg boleh...tp kna suspend atau pp limit..tentu bermasalah..

aik.. ok je dua2 link tu bro...
actually ada terms dr ebay sendiri pasal multiple account n email ni saya pernah baca dlu n lebih lengkap..
cuma dah tak jumpa plak link dia... mungkinkah dah banyak update?
 

zulshah06

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
168
Points
0
setakat ni tak pernah la buat sampai 8... sebab mcm saudara zulshah06 ckp, kalau kena pp limit, pasti bermasalah, sebab kelapan2 akaun tak boleh guna.. hehe..lagi satu kat mana nak cari smpai 8 kad utk verify setiap akaun paypal tu.. maksud link tersebut, dari akaun ebay ke akaun ebay, bukannya ebay ke paypal. dan memang digalakkan setiap akaun tu jual benda yang berlainan. contoh 1 jual baju, 1 jual pendrive.. dan jangan pula promot akaun dari akaun yang satu lagi.. hope paham :D





aik.. ok je dua2 link tu bro...
actually ada terms dr ebay sendiri pasal multiple account n email ni saya pernah baca dlu n lebih lengkap..
cuma dah tak jumpa plak link dia... mungkinkah dah banyak update?

hehe..mf bro,line sy xbtoi td..dah blh bkak da link 2..keke...senang cerita..jgn cari penyakit link byk2 ac ..
 

senorita

freshman
Joined
Sep 1, 2012
Messages
15
Points
0
katakan la 3 akaun ebay - 1 akaun paypal-1 kad..kalau ada selling limit..dia akan bahagi 3..
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
saya sudah link kan akaun ebay dengan akaun paypal...saya link kan akaun ebay saya....mksudnya,saya link kan 3 akaun ebay saya dengan 1 akaun paypal...

hasilnya,
akaun ebay saya kene suspend, lepas hal suspended selesai, x blh nak listing...

erk..takleh listing ek..

sy buat 1 emel, 1 pp, 1 ebay & 1 nombor phone..takde prob lg stakat ni..:)

ade je tu..sy dok bior ke die..huhu
 
Top