Boleh ke guna akaun lain lepas ebay akaun suspended?

a6rahman

freshman
Joined
Aug 8, 2008
Messages
99
Points
6
Dear members, sy ada 4 akaun ebay. Saya guna akaun berbeza untuk niches berbeza.

Salah satu akaun telah di suspended, ada VeRo report sebab guna logo dioarang.

Soalan saya adalah, kalau salah satu akaun di suspend boleh ke login and guna akaun yang lain?

Saya tak register akaun lepas kena suspend tapi hanya ingin guna 3 akaun lain tu.

Dalam policy ebay mereka kata mereka berhak untuk suspend akaun-akaun yang lain juga. Semua akaun saya guna akaun paypal yang sama.

Memang takut nak login takut kena suspend. Member2 kat sini ada ke apa2 tip untuk saya manage akaun2 tg lain tanpa masalah?

Seperti guna pc lain, clear cookies dan sebagainya..?

Terima kasih.
Rahman
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
Semua akaun saya guna akaun paypal yang sama.
klu yg ni mmng kena suspend la...
tak payah clear cookies..create ac windows..setiap ac windows satu acc.. pastikan IP x di duplicated
pakai unifi ke broadband?
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
paypal dan ebay
Tak, saya pakai maxis wireless broadband. So kalau saya tukar paypal untuk akaun2 ebay yang takde masalah ke?
Tq
paypal dan ebay ni dah macam pasangan suami isteri tn..
tn kena bt utk setiap stu ebay satu paypal
 

a6rahman

freshman
Joined
Aug 8, 2008
Messages
99
Points
6
paypal dan ebay

paypal dan ebay ni dah macam pasangan suami isteri tn..
tn kena bt utk setiap stu ebay satu paypal
Terima kasih bro scudmissile, sy guna 1 paypal akaun utk 4 akaun ebay. So far takde masalah.. Cuma risau 3 akaun yang aktif juga disuspend ebay kerana guna akaun paypal yg sama. So I ada satu lagi akaun paypal in standby, apa pandangan scudmissile kalau I tukar paypal utk 3 akaun ebay sy skarang? Harap2 takde masalah.
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
Terima kasih bro scudmissile, sy guna 1 paypal akaun utk 4 akaun ebay. So far takde masalah.. Cuma risau 3 akaun yang aktif juga disuspend ebay kerana guna akaun paypal yg sama. So I ada satu lagi akaun paypal in standby, apa pandangan scudmissile kalau I tukar paypal utk 3 akaun ebay sy skarang? Harap2 takde masalah.
try la tn... biasa 1pp utk 1ac klu link kesmua acc stu suspend semua kena
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
perghh..1 akaun paypol pi link ke akaun ebai lain2 ke?
biar betul.

link 1 paypol ke 2 akaun ebi same2 pun mmg ibarat letak kepala
dalam mulut jerung dah HAHA.

ape2 pun cm Tuan scudmissile scudmissile ckp tu.
1 akaun ebai kene link paypol lain kalau boleh, gune windows lain,
gune ip lain..kalu gune stmyx lagi best,on/of modem je tuk tukar ip.

P/s: errkk..da lama dah tak main ebai.. +Kecewa+
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
perghh..1 akaun paypol pi link ke akaun ebai lain2 ke?
biar betul.

link 1 paypol ke 2 akaun ebi same2 pun mmg ibarat letak kepala
dalam mulut jerung dah HAHA.

ape2 pun cm Tuan scudmissile scudmissile ckp tu.
1 akaun ebai kene link paypol lain kalau boleh, gune windows lain,
gune ip lain..kalu gune stmyx lagi best,on/of modem je tuk tukar ip.

P/s: errkk..da lama dah tak main ebai.. +Kecewa+
jom2 main ebay balik... nk start slow2 ni.... huhu main whitehat jer dah malaih nk main blackhat huhu
 

nuwa

Newbie
Joined
May 20, 2006
Messages
213
Points
16
better buat 1 akaun pp utk 1 ebay. lbh selamat.. :D
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
jom2 main ebay balik... nk start slow2 ni.... huhu main whitehat jer dah malaih nk main blackhat huhu
per citer eh ebai skg?
org ckp makin ketat dah nak main multiple akaun.
sifu najib pun dlu ajar ebai skg dah x ajar ka bos?
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
per citer eh ebai skg?
org ckp makin ketat dah nak main multiple akaun.
sifu najib pun dlu ajar ebai skg dah x ajar ka bos?
dulu2 boleh la tn sebb diorng belasah fake dgan vero item... klu tengok dlam grop bukan main eksen lagi
untg 50usd la 100usd la.. skrg nie senyap dah yg tau masih main ebai cip nas cip ariel collection dan lelain
yg dulu duk ajar ebay dan jual ebook senyap jer
hehhehee...
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
dulu2 boleh la tn sebb diorng belasah fake dgan vero item... klu tengok dlam grop bukan main eksen lagi
untg 50usd la 100usd la.. skrg nie senyap dah yg tau masih main ebai cip nas cip ariel collection dan lelain
yg dulu duk ajar ebay dan jual ebook senyap jer
hehhehee...
kiranya yang dlu ajar ebay skg dah x ajar eh.
hmm..adoi..cm tu lak ke..
 

mambang

junior
Joined
Apr 9, 2009
Messages
122
Points
18
Aah saya pernah kena mula2 dulu.
Guna nama yang sama utk acc ebay yg berbeza. 1 kena suspend abis semua acc.
Nak selamat better buat 1 acc entiti yang berbeza semuanya.
Ip cookies jaga insyaallah takde masalah
 
Top