Boleh ke? - Develope domain > website > jual domain

Joined
Apr 2, 2012
Messages
231
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Assalamua'laikum dan salam sejahtera, semua.

Boleh ke macam ni?

Beli domain. Develope domain kepada website. Sambil-sambil develope, add domain untuk dijual di beberapa marketplace domain. Bila ada buyer, bagi pilihan samada dia nak domain sahaja, atau sekali dengan content website. Boleh ke macam tu?

Harap, ada yang dapat beri pandangan, pengetahuan dan pengalaman.

Terima kasih saya dahulukan.

:)
 
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#7
saya bukan otai boss,,, :D
kebetulan bro pinguspy ada disini, nak tny ni.. bro penah tak invest dlm domain .com.my?
maksud sy, mcm mn nak jual nye tu.. adakah se agresif mcm .com ..atau beli dan simpan je..
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#8
kebetulan bro pinguspy ada disini, nak tny ni.. bro penah tak invest dlm domain .com.my?
maksud sy, mcm mn nak jual nye tu.. adakah se agresif mcm .com ..atau beli dan simpan je..
beli dan simpan or build ke.. :D ..
belum sampai masa lg kot.. try PM company2 pun boleh.
 
Joined
Feb 28, 2012
Messages
230
Likes
0
Points
0
Offline
#10
Tiada masalah utk nak jual domain only, or with content...

Kalau nak jual domain only, domain tu mesti premium, if possible single english word.

If domain tak bagus, tapi if content sangat bagus dan unik, harga boleh jadi tinggi..

If domain tak bagus, content sikit, tapi ranking tinggi dan byk visitor, harga boleh jadi tinggi jugak...

Tapi if domain premium, content byk, content bagus, ranking tinggi, visitor banyak..boleh jual puluhan ribu...;)

Alhamdulillah, saya penah jual ***i****e.my for almost RM5k.

Tapi tak dapat lawan ada yg penah jual domain for ~ RM50k, domain tu---> domain.my ;)
 
Last edited:
Joined
Apr 2, 2012
Messages
231
Likes
0
Points
0
Offline
#11
Tiada masalah utk nak jual domain only, or with content...

Kalau nak jual domain only, domain tu mesti premium, if possible single english word.

If domain tak bagus, tapi if content sangat bagus dan unik, harga boleh jadi tinggi..

If domain tak bagus, content sikit, tapi ranking tinggi dan byk visitor, harga boleh jadi tinggi jugak...

Tapi if domain premium, content byk, content bagus, ranking tinggi, visitor banyak..boleh jual puluhan ribu...;)

Alhamdulillah, saya penah jual ***i****e.my for almost RM5k.

Tapi tak dapat lawan ada yg penah jual domain for ~ RM50k, domain tu---> domain.my ;)
Thanks for the sharing. Wah... ni mesti ada teknik rahsia ni. Harap, Tuan boleh kongsi nanti... ;)
 
Top