boleh bg info apa itu e-francais

amirah_husna79

freshman
Joined
May 8, 2009
Messages
83
Points
0
salam.. baru2 ni saya ada terbaca mengenai e-francais di dalam majalah mingguan wanita...seorang pemuda ni dia mampu menjana pendapatan sehingga RM100,000 setahun dan tahun kedua mencecah RM300,000. saya terfikir la apa yg dimaksudkan E-FRANCAIS tu? sapa ada info mengenai bis ni..
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
mcm2 nama skrg ni.....

rasanya la.. konsep francais tu lebih kurang sama mcm konsep RR dalam Internet Bisness.
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
mamat tu buat bisnes mcm ND lala buat....lupa bisnes apa...

ND lala ?

Uptrend ?

Rasanya dah panjang lebar dibincangkan pasal uptrend ni di mana2 forum termasuk WC.

Dan yang kelakarnya agen uptrend ni tak sebut pun 'uptrend'. biasanya mereka akan sebut dengan nama2 lain seperti e-commerce. ni jadi e-franchise pulak ?
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
berjaya gak dia org ni, smpi masuk majalah. Tp dia org still x dpt gerak dgn nama uptrend. Pastu reka mcm2 istilah plak, mengelirukan org ramai.
 

amirah_husna79

freshman
Joined
May 8, 2009
Messages
83
Points
0
ooo ye ke...baru la tahu apa tu e-francais..he he..mesti ramai yg bg feedback..ingatkan benda baru....tima kasih sbb bg informasi....
 

amirah_husna79

freshman
Joined
May 8, 2009
Messages
83
Points
0
bagus gak forum mcm ni...kalau ada org invite join apa2 leh survey n kongsi ilmu ngan kawan wc..tak la tertipu...
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
bagus gak forum mcm ni...kalau ada org invite join apa2 leh survey n kongsi ilmu ngan kawan wc..tak la tertipu...

yeah..WC mmg bagus... di kalangan forumer terdapat pelbagai pandangan pelbagai mazhab.. So, kita akan dapat gambaran daripada pelbagai sudut.

Setakat ni baru je pendangan dari satu hala... lom dengar lagi pandangan daripada pro uptrend atau pro e-franchais
 

amirah_husna79

freshman
Joined
May 8, 2009
Messages
83
Points
0
tapi tu la...takde lak yg dari e-franchais memberi pandangan atau pendapat...mungki tajuk ni kurang menarik kot..
 

bestari

Senior
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,905
Points
0
salam, adakah e-commerce/franchies/dagang itu perkara yg sme?

+

e-commerce nie mksdnya cm jual brg cm amazon tu ke?
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
salam, adakah e-commerce/franchies/dagang itu perkara yg sme?

+

e-commerce nie mksdnya cm jual brg cm amazon tu ke?

e-commerce dan e-dagang adalah perkara yang sama.... cuma bezanya BI dan BM

e-franchaise...mmmm......
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
aku tau serba sedikit pasal e-francais ni..so aku terangkan ape yang aku tau..

contoh e-francais adalah kedai 7-eleven, starbucks, coffee bean, dan lain-lain kedai yang sewaktu dengannya..nak join e-francais ni mudah je..tak perlukan modal..kalau tak perlu modal, jadi apa yang korang perlu untuk buat e-francais ni??

korang hanya perlu:
1. pilih jenis e-francais yang korang nak buat
2. carik premis perniagaan untuk disewa..

tu je yang korang perlu..barang yang perlu dijual semua akan disupply dan sewa kedai akan dibayar oleh tokey e-francais tadi..korang cuma perlu bayar bil letrik, bil air, gaji pekerja(kalau korang amik pekerja) guna duit yang korang untung daripada jualan..

salah satu syarikat yang buat e-francais adalah BERJAYA GROUP milik Vincent Tan..7-eleven, starbucks tu sume under BERJAYA GROUP..kalau korang nak bukak kedai 7-eleven kat kawasan rumah korang, bleh la join e-francais ni..
 

Sham EdyMart

freshman
Joined
Sep 26, 2008
Messages
252
Points
18
bagi saya e-francais ialah sesuatu perniagaan yang di lakukan dengan menggunakan tools internet.

Di http://edymart.com akan terbit dalam masa terdekat konsep ini...

Anda boleh memilih sistem kedai online edymart, membelinya.

Apa yang anda dapat ?
- sistem kedai online siap dengan produk yg di pilih
- bengkel bagaimana menguruskannya
- termasuk produk yg boleh di dapati dengan harga borong

dan banyak lagi...

sila ke http://edymart.com untuk mendapatkan makluimat lanjut...

setelah anda beli pakej lengkap ini, anda boleh terus berniaga secara online dalam masa kurang dari 7 hari..
 
Top