Boleh bagi tips macam mana tarik traffic?

Joined
Sep 13, 2014
Messages
68
Likes
15
Points
8
Offline
#2
Saya suka guna SEO untuk tarik trafik.

Pro:
- trafik yang pasif. Selagi website anda ada dalam page 1, selagi tu trafik datang tak putus-putus.
- Trafik yang berkualiti. Kalau orang search dalam Google "beli kereta honda" maksudnya dia memang nak beli dah. Tinggal nak letak produk tu depan mata dia je.
- Susah orang nak tiru. Macam PPC campaign orang boleh tiru iklan kita pastu letak bid lebih dia akan dapat lagi banyak trafik. Kalau nak beat orang dalam ranking Google ni tak semudah tu. Banyak kena belajar.

Cons:
- trafik dia tak instant. hari ni buat website/blog, makan bulan baru boleh tengok trafik masuk
- terlalu bergantung kat google. google sikit-sikit ada update baru so kena sentiasa update.
- kena buat banyak-banyak properties baru worth it. jangan kita ada 2-3 biji website je tunggu 3 bulan tak ranking nak kena start balik. tak ke buang masa.

tapi kalau dah pandai buat duit boleh masuk sambil tido. memang nice :x
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#3
Tarik Traffik Untuk Tarik Duit?

Bleh tak kita kata mcm tue TT?

Mcm dulu ada produk kat WC nie yg top TT - SyokTraffik!

Mmg SYOKTRAFFIK masuk dengan produk tue!
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#4
SEO antara cabang traffik yang saya gemar..Bleh kita bincang2 nie bro pasal SEO..:)

Bro gemar SEO LOCAL @ INTERNATIONAL?

Bleh bg pendapat ttg SEO LOCAL @ INTERNATIONAL?

Byk lagi kwn xtahu dengan SEO lagi2 kalo market INTERNATIONAL nie..kenkadang buat kat atas...tau2 esok terus keluar top 50..kenkdg sakit jiwa gak kena mcm nie..

Harap bro sudi kongsi2 ya pandangan kat sini..

TQ!

Saya suka guna SEO untuk tarik trafik.

Pro:
- trafik yang pasif. Selagi website anda ada dalam page 1, selagi tu trafik datang tak putus-putus.
- Trafik yang berkualiti. Kalau orang search dalam Google "beli kereta honda" maksudnya dia memang nak beli dah. Tinggal nak letak produk tu depan mata dia je.
- Susah orang nak tiru. Macam PPC campaign orang boleh tiru iklan kita pastu letak bid lebih dia akan dapat lagi banyak trafik. Kalau nak beat orang dalam ranking Google ni tak semudah tu. Banyak kena belajar.

Cons:
- trafik dia tak instant. hari ni buat website/blog, makan bulan baru boleh tengok trafik masuk
- terlalu bergantung kat google. google sikit-sikit ada update baru so kena sentiasa update.
- kena buat banyak-banyak properties baru worth it. jangan kita ada 2-3 biji website je tunggu 3 bulan tak ranking nak kena start balik. tak ke buang masa.

tapi kalau dah pandai buat duit boleh masuk sambil tido. memang nice :x
 
Joined
Sep 13, 2014
Messages
68
Likes
15
Points
8
Offline
#5
SEO antara cabang traffik yang saya gemar..Bleh kita bincang2 nie bro pasal SEO..:)

Bro gemar SEO LOCAL @ INTERNATIONAL?

Bleh bg pendapat ttg SEO LOCAL @ INTERNATIONAL?

Byk lagi kwn xtahu dengan SEO lagi2 kalo market INTERNATIONAL nie..kenkadang buat kat atas...tau2 esok terus keluar top 50..kenkdg sakit jiwa gak kena mcm nie..

Harap bro sudi kongsi2 ya pandangan kat sini..

TQ!
Salam,

Boleh tak ada masalah. Saya ada buat thread koleksi soalan-soalan SEO yang ditanya, yang saya akan cuba jawab sehabis baik. Boleh follow thread di bawah ni untuk jawapan saya:

http://www.wangcyber.com/forum/tips-and-panduan/63894-teknik-seo-anda-tanya-saya-jawab.html
 
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,703
Likes
0
Points
38
Offline
#6
Joined
Jan 5, 2015
Messages
16
Likes
5
Points
3
Offline
#8
wah.. menarik untuk park ni..

orang kata sekarang ni ramai guna instagram untuk tarik traffik gila-gila, percuma plak tu..
hari tu ada member saya kasi tips nak cari follower kat instagram..

Tapi tak sempat nak buat, kekangan masa final exam..
saya buat teknik-teknik biasa dapat la 17 follower skrg..haha..

Nanti kalau teknik dia tu berjaya (KALAU BERJAYA), saya update kat sini..
tapi lama lagi, ada 2 paper final nak kena ngadap dulu..

Nak cepat, saya dengar ada IM tengah jual ebook manipulasi instagram.. boleh la searching-searching..
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#10
blogwalking cara lama yang aku gunakan dan masih lagi relevan setakat ni...

berbayar aku cadangkan Google Adwords..

traffic sekarang ni kena dari pelbagai sumber..social media,web artikel dan sebagainya..

sumber trafik aku kebanyakannya daripada blogwalking dan seo sahaja..
 
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,703
Likes
0
Points
38
Offline
#11
Memang masih relevan cara blogwalking.. :D

blogwalking cara lama yang aku gunakan dan masih lagi relevan setakat ni...

berbayar aku cadangkan Google Adwords..

traffic sekarang ni kena dari pelbagai sumber..social media,web artikel dan sebagainya..

sumber trafik aku kebanyakannya daripada blogwalking dan seo sahaja..
 
Joined
Mar 2, 2014
Messages
81
Likes
0
Points
6
Offline
#14
biasanya saya buat saya cari blog berkaitan pastu tinggalkan komen no phone dan alamat kedai. ada sesetengah blogger akan padam komen kita ada sesetengah dia biarkan sahaja.
 
Top