boleh bagi tips berjaya dalam affiliate

mohdyazed

freshman
Joined
Sep 26, 2013
Messages
48
Points
8
Kumpul Mailing List dah kira macam WAJIB.

1) Tapi yang lebih penting adalah mailing list yang targeted. Kalau ashraf promote affiliate link produk kesihatan kepada mailing list produk pakaian memang susah nak dapatkan sales. KEYWORD di sini adalah kenal pasti siapa prospek PELANGGAN anda.

2) Berikan bonus sendiri yang bernilai sekurang kurangnya 3 kali ganda lebih dari produk affiliate yang ashraf promote. Sebagai contoh, produk yang ashraf promote berharga RM 35. Ashraf tambahkan bonus sendiri yang bernilai sekurang kurangnya RM 100 kepada prospek. Mungkin 5 eBook tambahan, mungkin video, mungkin case study, blueprint dan sebagainya. Lagi kreatif ashraf buat begini, insyaallah tiada masalah untuk close sales yang banyak daripada link affiliate.

*Kadang kala subscribers hanya nakkan bonus bonus yang menarik dari kita sahaja. Mereka tak pandang pun produk affiliate yang kita promote :p

3) Hantar email soft sell (ceritakan nilai produk dan kepentingan kepada prospek) sekurang kurangnya satu email setiap hari selama 3-4 hari. Lagi mahal produk affiliate lagi kerap email soft sell yang ashraf perlu hantar untuk ceritakan nilai nilai tambahan yang dapat membantu menyelesaikan masalah prospek. Kadang kadang boleh hantar setakat simple email reminder 2 3 hari sebelum bukak jualan / promosi untuk beritahu prospek yang anda ada produk yang boleh selesaikan masalah mereka.

4) Cipta scarcity iaitu promosi jualan melalui affiliate anda seperti mereka hanya akan menerima bonus sehingga suatu tarikh tertentu sahaja. Sekiranya tidak grab peluang tersebut, tiada bonus yang akan disertakan sekiranya mereka memberi melalui anda.
Setuju dengan pendapat ini..sangat betul semua perkongsian yang diberikan..
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Problem ngan org is nak cepat untung. Rasanya susah kalu mentaliti mcm tue. Probably the first thing kena set adalah bukan income, sebaliknya target kepada branding jika baru starting. Establish yourself as expert..and engage with your visitor..plus must collect their email. Income ni akan datang kemudian
 

adword

freshman
Joined
Nov 13, 2012
Messages
45
Points
8
promote produk melalui email listing,,,, fb ads pun ok jgk bro.. tapi kena study interest and target prospect.. saya pun buat Affiliates gak.. setakat ni menggunakan fan page and fb ads.. alhamdulillah rezeki ada sedikit.. mau belajar guna email listing jugak.. harap sifu disini boleh ajarkan...
 

myroadtax.com

Newbie
Joined
Feb 13, 2014
Messages
310
Points
18
Bina list.
Tapi ramai yang akan giveup setengah jalan.
Beri masa at least 3-4 bulan utk list anda hasilkan income. Tambah pula ringgit makin drop..kos langgan getresponse 5k list jejak lebih RM500 sebulan
Kalau ada servis mailinglist tempatan dengan harga ringgit kan bagus.

Saya semenjak ringgit jatuh ni terpaksa beralih guna webhosting tempatan.
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Kalau ada servis mailinglist tempatan dengan harga ringgit kan bagus.

Saya semenjak ringgit jatuh ni terpaksa beralih guna webhosting tempatan.
bukan web hosting luar lg murah ker?
 

myroadtax.com

Newbie
Joined
Feb 13, 2014
Messages
310
Points
18
bukan web hosting luar lg murah ker?
Hostgator dan Bluehost pun dalam RM30++ sebulan sebelum ini.

Kalau ambik hosting pakej murah di SyokHost, KLserver, TwoPiz dan Jomhosting boleh dapat pakej RM25 setahun.

Kalau website dapat sambutan dan bandwith naik baru kita perlu upgrade akaun.

Saya tengah test semua hosting ini sekarang. Nanti saya buat ulasan di blog lepas selesai test servis mereka.
 

zulyusoff

Senior
Joined
Jun 2, 2009
Messages
212
Points
18
Saya rekomen Trafficwave utk manage mailing list. Ini adalah ciri ciri nya


Powerful Email Marketing Features

  • Manage Unlimited Lists.
    1 List or 500. 50 Subscribers or 50,000. Your monthly subscription rate never goes up.

  • Collect As Much Data As You Want.
    From basic name and email information to full details, collect the information you want to target and segment your subscribers as wide or narrow as you want.

  • Schedule Broadcasts With a Mouse-Click.
    Send a special offer or letter to a single subscriber, a group of subscribers or your entire database with a single click. Send your broadcast instantly or schedule it to go out at a later date.

  • Track Your Open Rates
    Track Open Rates to see exactly how many of your messages are actually being opened by your subscribers.

  • Track Your Click-Throughs
    Track the effectiveness of each letter in your Email Marketing campaigns. Track your online advertising. Know where your results come from.

  • Easily Create Opt-In Forms For Your Web Site.
    Easily integrate AutoResponder subscription forms into your own web site by copying form code from your back office. Subscription forms can be customized to look and feel like a seamless part of your web site.

  • Use Our Convenient Opt-In Forms.
    Your TrafficWave.net account includes a variety of capture page templates you can customize and use to start gathering subscribers. Simply choose the capture page look and feel you want to use and start your promotion.

  • Send HTML or Text Messages.
    Easily create beautifully formatted HTML messages and templates to give your messages a professional polished look.

  • No Complicated Programs to Download or Install.
    Opening your account takes less than 5 minutes. There are no downloads and no complicated installation processes. Simply complete our online signup form, create your messages, and either add forms to your own web site or start using our pre-designed capture pages to gather subscribers.

  • Unlimited Free Customer Support.
    Our online support team is always available to help you with questions about your new AutoResponder. We also have a discussion forum where other users share ideas, tips, and strategies. You can also watch free online videos to see exactly how to set up your AutoResponders. Free online help is never more than a mouse click away.
Pm sya jika minat utk free trial sebulan!
 
Top