boleh bagi tips berjaya dalam affiliate

ashraf

Newbie
Joined
Sep 8, 2011
Messages
99
Points
0
salam....:)

saya baru dalam dunia affiliate boleh bagi tips untuk berjaya dalam dunia affiliate dan cara untuk buat ayat promosi yang baik harap otai2 dan rakan2 dapat membantu...:>
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
saya pon baru juga..bagus gak kalo ada yang nak kongsi tip ni..

ayuh otai..mai ketengahkan tip anda..

hehe
 

shafiq

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
743
Points
16
SAYA DULU PUN TAK TAHU LANGSUNG UNUTK MEMULAKAN BISNES SENYAP AFFILIATE NI..SETELAH BACA EBOOK AFFILIATE KERAJAAN BARU SAYA TAHU...

UNTUK TERLIBAT DALAM AFFILIATE NI KITA PERLU TAHU TEKNIK PROMOSI YANG BETUL...ANDA PERLU DISCOVER DENGAN OTAI-OTAI USAHAWAN INTERNET YANG TERKENAL...JIKA SAYA NAK BERKONGSI PENGALAMAN SAYA, SAYA BOLEH BERJAYA DENGAN SATU EBOOK YANG AMAT MUDAH UNTUK ANDA IKUTI STEP..STEPNYA...PENERANGAN YANG RINGKAS DAN MUDAH DIFAHAMI...

UNTUK KETERANGAN LANJUT KLIK RAHSIA JANA PENDAPATAN DENGAN AFFILIATE

SEMOGA ANDA BERJAYA DALAM AFILIATE NI....
 
Last edited:

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Nak kata berjaya seperti otai-otai belum lagi...

Tapi say adah pernah rasa pendapatan daripada affiliate... :)
 

miqdad

freshman
Joined
Jul 29, 2011
Messages
285
Points
0
Nak kumpul mailing list pulak how? Nak kena beli domain n wbhosting, pastu buat squeeze page kan?
Cara terbaik nak kumpul mailing list dengan anjur PPL,tapi perlukan modal.

kalau minat nakkan tip affiliate yang lebih berkesan,boleh download video tip pakar affiliate
daripada Tuan Zamri Nanyan,percuma ja....:D
(klik kat siggy saya )

kenalkan sapa Zamri Nanyan ni?

Dia salah sorang daripada otai dan juga top affiliater kat malaysia....:)
 

rafiq42

freshman
Joined
Apr 1, 2014
Messages
13
Points
1
idea nk mulakan tu mst susah ckit kn coz masih baru bermula.. idea bisnes kene lah ade bg melancarkan lg ape yg hendak kita buat kelak..
 

syafafwati

freshman
Joined
Dec 30, 2014
Messages
5
Points
0
Saya baru berjinak-jinak dengan dunia affiliate ni. Saya bermula dengan membeli Tuan Rahman Basri punya program.
 
Joined
Feb 14, 2015
Messages
20
Points
3
salam....:)

saya baru dalam dunia affiliate boleh bagi tips untuk berjaya dalam dunia affiliate dan cara untuk buat ayat promosi yang baik harap otai2 dan rakan2 dapat membantu...:>
Berkongsi dari pengalaman tips berjaya dalam affiliate ialah kita fokus, tekun dan terus belajar. Kalau nak belajar buat ayat promosi boleh baca tips-tips dari para otai yang memang khusus di bidang itu, boleh subscribe ke mana-mana web untuk belajar cara mereka tulis email.harap bermanfaat.
 

citata42

freshman
Joined
Jan 24, 2015
Messages
3
Points
0
kalo affiliate sih harus punya massa dulu. dimana nanti apapun yang kita affiliate kan, orang lain juga akan tertarik ikut afiliasinya. tidak terbatas mulai dari rokok elektrik hingga produk kesehatan.
 

faquhar

freshman
Joined
Mar 29, 2009
Messages
225
Points
18
Mailing list tu penting.. Pemilihan usernama nama tuk link affiliate tu pun penting jugak. Bagi nama power2 yang bila org klik org takkan sedar tu link affiliate.+Haha+
 

Saudagar Johor

freshman
Joined
Jan 26, 2015
Messages
26
Points
3
salam....:)

saya baru dalam dunia affiliate boleh bagi tips untuk berjaya dalam dunia affiliate dan cara untuk buat ayat promosi yang baik harap otai2 dan rakan2 dapat membantu...:>

Kumpul Mailing List dah kira macam WAJIB.

1) Tapi yang lebih penting adalah mailing list yang targeted. Kalau ashraf promote affiliate link produk kesihatan kepada mailing list produk pakaian memang susah nak dapatkan sales. KEYWORD di sini adalah kenal pasti siapa prospek PELANGGAN anda.

2) Berikan bonus sendiri yang bernilai sekurang kurangnya 3 kali ganda lebih dari produk affiliate yang ashraf promote. Sebagai contoh, produk yang ashraf promote berharga RM 35. Ashraf tambahkan bonus sendiri yang bernilai sekurang kurangnya RM 100 kepada prospek. Mungkin 5 eBook tambahan, mungkin video, mungkin case study, blueprint dan sebagainya. Lagi kreatif ashraf buat begini, insyaallah tiada masalah untuk close sales yang banyak daripada link affiliate.

*Kadang kala subscribers hanya nakkan bonus bonus yang menarik dari kita sahaja. Mereka tak pandang pun produk affiliate yang kita promote :p

3) Hantar email soft sell (ceritakan nilai produk dan kepentingan kepada prospek) sekurang kurangnya satu email setiap hari selama 3-4 hari. Lagi mahal produk affiliate lagi kerap email soft sell yang ashraf perlu hantar untuk ceritakan nilai nilai tambahan yang dapat membantu menyelesaikan masalah prospek. Kadang kadang boleh hantar setakat simple email reminder 2 3 hari sebelum bukak jualan / promosi untuk beritahu prospek yang anda ada produk yang boleh selesaikan masalah mereka.

4) Cipta scarcity iaitu promosi jualan melalui affiliate anda seperti mereka hanya akan menerima bonus sehingga suatu tarikh tertentu sahaja. Sekiranya tidak grab peluang tersebut, tiada bonus yang akan disertakan sekiranya mereka memberi melalui anda.
 
Top