Blogspot dah earn $713 untuk dijual.

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Ok. Salam and selamat sejahtera

Berita baik nampaknya untuk saya. Ade product baru launching on 29hb. So sy tak sabar2 lagi nak jenguk sales. :)
preparation saya: sediakan ads lebih awal. and wat engage kat facebook masa ni lebih kerap

Since product tebaru ni adalah hasil JV ngan org lain, sy expecting price product ni lebih dari $100.. pekiraan saya. kemungkinan $149
tawaran owner tue lak.. lam 100 buyers pertama akan dapat 30% discount. so sya akan dapat lebih kecik komisen..tapi xpe.

kalu $149 - 30 % = $104.3
komisen saya lak = 30% dari $104.3 = $31.29 atau lebih kurang RM110 untuk ketika ini.

cabaran kat saya.. 10 sales lam masa 3 hari ni. so expecting lam RM1100 . hopefully. Kos lak. RM100 je untuk fb ads.
keuntungan saya = 1100-100 = rm1000

and..saya dah janji kat member saya. kalu sy dapat wat 10 sales. saya kasi die rm100.
so basically keuntungan saya rm900 . oklah tue kan.

:) kalu benda ni jadi. sy rasa hasil sy dapat dah nak $2500 utk fanpage & blog ni. :) hopefully. cabaran telah diterima!
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Salam. Update sikit.
Nampaknya bukan rezeki sy sangat bulan ni. price product baru xsangka lak agak rendah. dalam $59 berbanding product lain yg rata2nya sekurang2 $69-$149. Oleh tue, commission sy tak besar. Lam $12.39-$17.70. Setelah sy promote, sy dah dapat 3 sales je untuk product baru. Lam $42.48 tapi overall bulan ni masih $90.18. Promosi masih tinggal dua hari..so hoping ada lagi yg masuk.
Strategi sy kali ni is create another fanpage with another different affiliate link. Yg ni lebih general. So hopefully in long run, bend ni will help sy to tambah pendapatan passive lagi.
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Okay. Bulan lepas bukan bulan yg terbaik tapi overall masih puas hati. Jana $90.81. Agaknya kalu bersih tak besar dalam $50 ade kot sini sy banyak use untuk ads. Tapi x pe. kelebihannya, saya generate 500+ extra likes kat new fanpage and 100+ likes kat old page + really engage visitor. Menariknya saya dah dapat agak, tanpa promosi, fanpage sy ni boleh jana pasive income. Buktinya, saya dah jana 2 sales kecik. satu comission $6 and satu lagi $17.7. Tue kelebihan engagement. Sy puas hati sebab in long run, every month saya boleh generate $70-$100 dah kira ok.

Pendapatan setakat ini tak termasuk pending 2 sales ni: Acc No 1 (deleted) : $713.04 , Acc No 2 (not active) : $ 671.65 , Acc No 3 (Active) $899.72 & Acc no 4 (New) $0 = $2284.41 tak termasuk, $6+$17.7, overall now: $2308.11= +- RM 7385.95 (anggaran rate RM3.2)

Puas hati jaga fanpage ni!
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Best jgak..tp saya masih baru..bnyak nak kena study lagi.. Good Luck Bro!
Start small.. bila dah ok baru start scaling . Jangan start besar sgt kalu x pasti. FIkir pasal audience. tue lagi penting dari sales. convertkan subscribe kepada buyer akan lebih senang if dieorg stay lama sana..so pastikan engagement tak terlalu promosi semata2
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Salam. hari ni bukan nak cite pasal update income saya. :) Hari ni saya nak ajak sape2 berminat untuk join saya dalam Group FB saya yg lame saya dah create baru hari ni nak start. hehehe. Group ni untuk kepada yang berminat dalam Facebook Marketing & Affiliate terutamanya. Di minta anda PM saya sini. Sebab saya hanya akan pilih yg betul2 nak join and bermanfaat kepada komuniti semua.

JOIN FREE. PM saya ok!
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Saya sebenarnya dah lama tuan nak join geng tuan nie..nampak projek aff tuan konsisten...:)

Cuma masalahnya tuan nak ajak geng masuk group pakai FB laa...selain fb takbleh ker tuan..bincang dalam wp blog ker..forum tertutup ker..sebab fb nie saya ada masalah sket aa..:)

Harap ada jawapan dari tuan.. Bleh gak kongsikan apa yg tak seberapa saya ada nie.. :)

Salam. hari ni bukan nak cite pasal update income saya. :) Hari ni saya nak ajak sape2 berminat untuk join saya dalam Group FB saya yg lame saya dah create baru hari ni nak start. hehehe. Group ni untuk kepada yang berminat dalam Facebook Marketing & Affiliate terutamanya. Di minta anda PM saya sini. Sebab saya hanya akan pilih yg betul2 nak join and bermanfaat kepada komuniti semua.

JOIN FREE. PM saya ok!
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Saya sebenarnya dah lama tuan nak join geng tuan nie..nampak projek aff tuan konsisten...:)

Cuma masalahnya tuan nak ajak geng masuk group pakai FB laa...selain fb takbleh ker tuan..bincang dalam wp blog ker..forum tertutup ker..sebab fb nie saya ada masalah sket aa..:)

Harap ada jawapan dari tuan.. Bleh gak kongsikan apa yg tak seberapa saya ada nie.. :)
O yeker. Sy tak tau lak. Since sy wat kat FB bukan pe. Mostly ramai ada. lagi pun sy leh reply laju sikit. Kalu ade masalah pasal FB, tak berani lak sy nak komen. Bro leh je create one new fb account. saya sendiri ade beberape account...:) Sy hope bro leh join lah. Sy tak jadi masalah nak approve account bro nanti. Saya open utk bincang ape2 kat sana kalu bro ada pertanyaan. Saya pun leh tambah ilmu.
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Another great month.. start slow..tapi ending dengan bagus. :)

Susah sikit skang sy nak upload image xtau nape xdpt. banyak dah sy cuba tapi masih xdpt. so sy bagi screenshot je.


Approve - $50.63 (5 sales) : http://screencast.com/t/CEnOUvRy0Q6Y
Pending - $59.10 (2 sales) : http://screencast.com/t/maEKziA97pnw

Total = $109.73 (7 sales)

:)

Alhamdulilah.

Sy skang ni masih wait beberape org yg nak berminat join di group khas sy untuk member sini je. Tapi saya kan manually check dulu anda cos tanak org yg nak spam or beiklan je.. kena paham...group create untuk help org..saya share info ape sy ade je. bukan nya hebat pun. kalu otai2 xyah lah join. sy berniat nak help je. sy xjanji kejayaan..kerana tue usaha masing2.. sy cuma boleh bagi guide ape yg mampu. insyALLAH ada dikalangan member akan bantu membantu. Kalu berminat, pm saya sini yer.

TQ.
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
sapa ada duit boleh beli
xnak jual dah bro.

1/3-3/3 sehari satu sale sy dapat. walaupun kecik ..tapi puas hati = $38.7 + $6 + $8.7 =$53.7

http://screencast.com/t/vCuW5gYSDPs

Mac mmg bulan yg bagus utk saya. Samping tue..sy generate 2 sales besar kat affiliate lain using teknik redirect je. :) sy dah bincang panjang lebar lam group saya. Teknik saya dah earn 2 sales baru2 ni.. = $48.5+$60 = $108.5 :)
 
Last edited:

azharadzuan

freshman
Joined
Feb 21, 2012
Messages
7
Points
1
Salam. hari ni bukan nak cite pasal update income saya. :) Hari ni saya nak ajak sape2 berminat untuk join saya dalam Group FB saya yg lame saya dah create baru hari ni nak start. hehehe. Group ni untuk kepada yang berminat dalam Facebook Marketing & Affiliate terutamanya. Di minta anda PM saya sini. Sebab saya hanya akan pilih yg betul2 nak join and bermanfaat kepada komuniti semua.

JOIN FREE. PM saya ok!
Saya dah join grup nie mmg terbaik!!! ade beberapa trik n teknik baru yang saya belajar,
TT pon pantas menjawab siap soalan siap bagi cara bergambar. Hanya perlu BUAT & KONSISTEN jer... klu x sume benda xmenjadi huhu

cuma ade sikit yang xpuas hati (kritikan membina nie ea), kalau x silap setiap ahli yg join dari grup nie nk taw psl crita blog yang menjana duit harian nie, bagaimana di operate smpi boleh hari2 duit masuk. Tapi yang berlaku bnyk pula sharing lain huhu takot overload n xfokus bg newbie....

Apepon memang terbaik sy bagi 4 bintang daia :)
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Thanks for reply tuan.

Sy wat group ni lebih universal. Tapi sy ada cita lam post2 yg lebih awal pasal mcm mane sy generate traffic. Tuan boleh check. Ok. Kalu xde tuan boleh tanya kat post. Sy mmg mengalu2kan sebarang pertanyaan. sy suka org engage dgn sy. Thanks for testimonial. benda2 mcm ni membantu sy utk fokus lagi share info yg sy fikir bagus utk member group. InsyaAllah sy leh cite lebih lanjut dgn tuan. Asal ada thread comment je. No problem.

Sy masih mengalu2kan sesiapa nak join. sy xkena caj pun. Sy share pengalaman / ilmu ape yg sy ada.. fo free. Anggap ni sebagai terima kasih kepada follow thread ni. :p

Saya dah join grup nie mmg terbaik!!! ade beberapa trik n teknik baru yang saya belajar,
TT pon pantas menjawab siap soalan siap bagi cara bergambar. Hanya perlu BUAT & KONSISTEN jer... klu x sume benda xmenjadi huhu

cuma ade sikit yang xpuas hati (kritikan membina nie ea), kalau x silap setiap ahli yg join dari grup nie nk taw psl crita blog yang menjana duit harian nie, bagaimana di operate smpi boleh hari2 duit masuk. Tapi yang berlaku bnyk pula sharing lain huhu takot overload n xfokus bg newbie....

Apepon memang terbaik sy bagi 4 bintang daia :)
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
TAWARAN kepada sesiapa nak beli hosting. Ni tawaran menarik.
Hosting ni tawar 50% LIFETIME. Jadi jangan lepas peluang. Use coupon : Host50OFF

Recommend untuk amik lebih panjang billing cycle atau sekurang2nya setahun. Setahun anda boleh dapat price lebih kurang $24usd untuk personal punya hosting. Ini adalah mencukupi utk first website anda dan private blog network untuk buat backlink.

Nape sy recommend hosting ni? sebab sya dah guna lama..and service mmg bagus. live support ada untuk sesiapa nak fast action.

Saya xakan recommend kalu x bagus. :)
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Salam ..dah lama tak update post berkenaan dengan income blog and fanpage

Bulan Mac mmg starting bagus : awal2 je dah dapat few sales. Tapi pastu slow..mmg xde sales. tibe2 lak saya di approach oleh peminat tegar dia and sya bagi recommend mane course yg bagus utk dia. Alhamdulilah, saya mintak kupon dari owner as bonus kepada buyer ni..and boom... 3 sales satu hari. satu sale mmg kecik..sebab webinar bebayar. pastu 2 sales up yang bagus. Today je dah
masuk $ 59.7+44.7+2.85 = $107.25 :)

Total current commission bulan ni adalah $185.64

Mmg syok bila kita enjoy. Saya tetap keep pushing promoting kat fanpage untuk dapatkan more engagement. Tue lagi penting dari click sales affiliate. Once kita dah dapat trust, sales akan datang. Mesti fokus je.


=======================

SILA PASTIKAN ANDA CLEARKAN COOKIE Browser. Atau guna browser yg lain.

Tawaran: Affiliate cash back - After 30 days

Hosting (guna Code SUPERDEAL30 untuk dapatkan 30% every bill recycle. LIFETIME bukan one time) - Commission RM50
** click banner di signature

Thrive-Leads - Commission RM50

Thrive Themes - Commission RM50

Leadmonster Commission RM30

Rapid Ranker (Recommended) utk speed up website - Commission RM30

Profitbuilder - Commission RM50
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Lame dah tak update post ni. Cuma selepas ade problem, owner tue die tukar website die, jadi link2 sy banyak dah xdpt generate income..mcm sy baru mula start semula nak cari sales. tak banyk sy dapat tapi alhmdulilah ade lah sikit2 utk cover bil kecik2.. Keuntungan saya lam hal ni, sy dah lame jadi authority sampai ramai ingat sy adalah owner product.

Ok, skang ni saya just nak tanya sapa berminat nak borak2 di facebook, sya ada wat group khas untuk geng2 sy...borak pasal affiliate, seo dan mcm2 lagi. Kalu berminat, sila pm saya.

Sekian.
 

buduabemi

freshman
Joined
Aug 23, 2015
Messages
4
Points
3
Age
30
Lame dah tak update post ni. Cuma selepas ade problem, owner tue die tukar website die, jadi link2 sy banyak dah xdpt generate income..mcm sy baru mula start semula nak cari sales. tak banyk sy dapat tapi alhmdulilah ade lah sikit2 utk cover bil kecik2.. Keuntungan saya lam hal ni, sy dah lame jadi authority sampai ramai ingat sy adalah owner product.

Ok, skang ni saya just nak tanya sapa berminat nak borak2 di facebook, sya ada wat group khas untuk geng2 sy...borak pasal affiliate, seo dan mcm2 lagi. Kalu berminat, sila pm saya.

Sekian.
berminat mcm mn ya?
 
Top