Blogspot - boleh ke letak password pada post???

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
salam semua. hi. :D

nak tanya. kalau buat post kat blogspot, boleh ke, kalau kita nak buat password protected pada post kita, macam boleh buat kat wordpress? kalau boleh, macamana caranya ya?

sorrylah kalau soalan ni basic sangat. tak tahu... ni yang tanya ni... :D
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
tak ada siapa2 yang tahu ke ni??? ke... memang tak boleh buat pun...??? (sebab tak pernah nampak, dan dah cuba usha2, tak dapat...) jeng jeng jeng... :D
 

aleh49

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
277
Points
18
Age
32
nk protect xnk org duplicate ke?
kalo xnk bg org duplicate baik disable untuk clik knan..
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
bukan camtu bro... macam kat wordpress tu. kan kita boleh buat protected post. so, siapa2 yang ada passwordnya (yang kita bagi by personal), akan boleh buka post tu. :)
 

aleh49

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
277
Points
18
Age
32
owh..paham2..kalo wat permission cmne..cme org2 terpilih jerk leh bca..
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
yap. itu antara caranya. :) tapi, method tu agak susah untuk diaplikasikan secara manual. for me lah... hohoho... :D

anyway, thanks bro, coz cuba helping me... :) maybe, kalau takda cara lain (yang boleh buat macam kat wordpress tu) mungkin nak buat blog berbayar je kot...

p/s: ada projek sebab tanya ni. so, siapa2 yang tahu, please let me know ya. :)
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
thanks a lot bro. :D dah usha2 tadi... tapi, blur sikitlah. mungkin, as i mentioned here before, mata, otak, semua... dah jadi blur semacam dah... huhuhu... :D

insyaAllah, esok, aku usha2 lagi. kalau blur lagi, memang nak kena belajar dengan bro lah nampaknya... hohoho... :D

again, thanks a lot bro! best! :D
 

Aze @ Ajam

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
287
Points
0
ni, baru ada masa sikit nak usha2 'hadiah' aleh.

fuh! dah jadi! memang best la script ni!

apa? korang nak try tengok? klik post ni. passwordnya: cubacuba :D

senang je guys nak buat ni, rujuk page ni. kalau dah buat, tapi tak dapat gak, bagitahu. aku buat tutorial mini nanti. tapi, cuba dulu kay... :D

bro aleh, ko memang handsome! :D thanks a lot bro! :D
 

aleh49

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
277
Points
18
Age
32
ni, baru ada masa sikit nak usha2 'hadiah' aleh.

fuh! dah jadi! memang best la script ni!

apa? korang nak try tengok? klik post ni. passwordnya: cubacuba :D

senang je guys nak buat ni, rujuk page ni. kalau dah buat, tapi tak dapat gak, bagitahu. aku buat tutorial mini nanti. tapi, cuba dulu kay... :D

bro aleh, ko memang handsome! :D thanks a lot bro! :D
Tahniah Aze @ Ajam ada ilmu kte kongsi sama-sama..
 
Top