Blog vs media sosial - apa kata korang?

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33

Fauzi Success

freshman
Joined
Feb 10, 2015
Messages
4
Points
1
Dulu rajin blogging... Skrg blog dah terbengkalai.. Facebook jadi tempat utama saya
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Mungkin tahun 2016 ini boleh dijadikan titik kebangkitan bro.

Guna media sosial - FB sebagai port apa ya? cari kawan2 lama? berniaga?

Dulu rajin blogging... Skrg blog dah terbengkalai.. Facebook jadi tempat utama saya
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
Alhamdulillah..rezeki tu..terbaik..slmt hari jadi untuk blog bro +Bersorak+
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Blog syok sendiri tapi bagi pendapatan hampir RM3K sebulan sudah berbaloi aa bro... :)

Popular atau tidak tue subjektif sekurang2 kurangnya bro rasa berbaloi dalam blogging.

Lagi rare blog bro..traffik setakat 200 je sehari..orang yang 100K sehari pon belum tentu byk mcm tue hasilnya...

Tahniah2 bro!

Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Ehh dah jadi salah seorang pemenang contest KPI 2016 dah cantik dah... kita dah laa tak menang menang apa2 income pon suam2 kuku jek nie... +Nguap+

Terbaik la bro HafizM HafizM. Saya pun syok sendiri tapi jauh dari 3k sebulan huhu..adeh..
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Saya terus terang cakap..media sosial saya buta huruf @ buta kayu...masuk sekolah sarkas pendekar bujang lapok baru bleh improve itu pon kalo tukang ajar anak pak mustar... :D

Tp ingat 2016 ini nak taknak kena gak bergerak dengan media sosial sebab ada projek kecil-kecilan yang saya nak push nie...harap2 dipermudahkan...ameen

Bro Tokey Tokey dan MrDisc MrDisc boleh tunjuk ajar nak tarik trafik dari media social x? Nak jgk belajr..mane tau ade care yang luar biasa..meh le kongsi2 skit ;-)
 

En keladi

junior
Joined
Aug 16, 2015
Messages
193
Points
18
Age
32
Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
wahhhh..best nyer...tahnia yer..dari keladi
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Thanks Tokey Tokey , MrDisc MrDisc , theHaikal theHaikal , En keladi En keladi ......saya tulis blog pun curi2 masa, idea berdasarkan kehidupan seharian....pasal motor, petua2......yang datangkan income tu topic ARBA Network saja, lain2 tu just menambah trafik....so far ok la.....kita pun buat bisnes betul.....kalau blog pasang siap tu yg bahaya......buat cantik2, dah kaut byk duit, tutup blog.....

Banyak lagi nak study ni....mmg buta IT pun sebenarnya, nak juga rasa mcm mana dpt income melalui affiliates......iklan Nuff Nang pun cuma dpt RM 2.00 ++ je.....
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Ok laa tue bro...arba network bukan raba-raba network pastue lari... cantik pon sebab pakai quputeh jek tue... :D

Citer pasal motor? Agak2 kalo nak laju motor berapa bearing nak kena masuk bro..pakai tayar sotong nie selamat ker...aritue tanya wazi abd hamid tak reply pon...tanya bro jek heh... :)

Thanks Tokey Tokey , MrDisc MrDisc , theHaikal theHaikal , En keladi En keladi ......saya tulis blog pun curi2 masa, idea berdasarkan kehidupan seharian....pasal motor, petua2......yang datangkan income tu topic ARBA Network saja, lain2 tu just menambah trafik....so far ok la.....kita pun buat bisnes betul.....kalau blog pasang siap tu yg bahaya......buat cantik2, dah kaut byk duit, tutup blog.....

Banyak lagi nak study ni....mmg buta IT pun sebenarnya, nak juga rasa mcm mana dpt income melalui affiliates......iklan Nuff Nang pun cuma dpt RM 2.00 ++ je.....
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Ok laa tue bro...arba network bukan raba-raba network pastue lari... cantik pon sebab pakai quputeh jek tue... :D

Citer pasal motor? Agak2 kalo nak laju motor berapa bearing nak kena masuk bro..pakai tayar sotong nie selamat ker...aritue tanya wazi abd hamid tak reply pon...tanya bro jek heh... :)
Minta maaf banyak2.....aku dgn Wazi bukan level tayar sotong......
 

Areezul

freshman
Joined
Mar 15, 2016
Messages
7
Points
1
Bagi pendapat saya blog dulu dan kini sedang menuju kearah kematangan...maksudnya kalau sekitar tahun 2007 dahulu penulis blog yang hebat akan menulis dgn gaya seorang profesional baru diminati org untuk membaca dan kebanyakanya menulis perkara yg serius.

Namun kini dunia sudah berubah..org lebih gemar membaca blog yang santai....kalau x percaya boleh visit blog Cik Epal.....penceritaanya hanyalah kisah dirinya tetapi trafffic mencanak bagai nak gila masuk dan adsenses income jgn ceta la huhuhu.....boleh juga ke blog sukan saya dkt siggy tu....tpi kekadang enforce error hehehe....
 
Top