Blog vs media sosial - apa kata korang?

Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#24
Mungkin tahun 2016 ini boleh dijadikan titik kebangkitan bro.

Guna media sosial - FB sebagai port apa ya? cari kawan2 lama? berniaga?

Dulu rajin blogging... Skrg blog dah terbengkalai.. Facebook jadi tempat utama saya
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#27
Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#28
Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
Alhamdulillah..rezeki tu..terbaik..slmt hari jadi untuk blog bro +Bersorak+
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#29
Blog syok sendiri tapi bagi pendapatan hampir RM3K sebulan sudah berbaloi aa bro... :)

Popular atau tidak tue subjektif sekurang2 kurangnya bro rasa berbaloi dalam blogging.

Lagi rare blog bro..traffik setakat 200 je sehari..orang yang 100K sehari pon belum tentu byk mcm tue hasilnya...

Tahniah2 bro!

Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#32
Bro @Tokey dan @MrDisc boleh tunjuk ajar nak tarik trafik dari media social x? Nak jgk belajr..mane tau ade care yang luar biasa..meh le kongsi2 skit ;-)
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#33
Saya terus terang cakap..media sosial saya buta huruf @ buta kayu...masuk sekolah sarkas pendekar bujang lapok baru bleh improve itu pon kalo tukang ajar anak pak mustar... :D

Tp ingat 2016 ini nak taknak kena gak bergerak dengan media sosial sebab ada projek kecil-kecilan yang saya nak push nie...harap2 dipermudahkan...ameen

Bro @Tokey dan @MrDisc boleh tunjuk ajar nak tarik trafik dari media social x? Nak jgk belajr..mane tau ade care yang luar biasa..meh le kongsi2 skit ;-)
 
Joined
Aug 16, 2015
Messages
194
Likes
21
Points
18
Age
32
Offline
#34
Blog saya kategori blog syok sendiri, ada macam2 cerita dlm tu, tiada konsistensi. TAPI, blog saya kini beri pendapatan bulanan hampir RM 3000 sebulan secara konsisten. Trafik? Sekitar 200 je sehari. Hari ni ulangtahun blog saya yg ke setahun.

Media social penting juga, tempat saya promosikan blog saya.
wahhhh..best nyer...tahnia yer..dari keladi
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#35
Thanks @Tokey , @MrDisc , @theHaikal , @En keladi ......saya tulis blog pun curi2 masa, idea berdasarkan kehidupan seharian....pasal motor, petua2......yang datangkan income tu topic ARBA Network saja, lain2 tu just menambah trafik....so far ok la.....kita pun buat bisnes betul.....kalau blog pasang siap tu yg bahaya......buat cantik2, dah kaut byk duit, tutup blog.....

Banyak lagi nak study ni....mmg buta IT pun sebenarnya, nak juga rasa mcm mana dpt income melalui affiliates......iklan Nuff Nang pun cuma dpt RM 2.00 ++ je.....
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#36
Ok laa tue bro...arba network bukan raba-raba network pastue lari... cantik pon sebab pakai quputeh jek tue... :D

Citer pasal motor? Agak2 kalo nak laju motor berapa bearing nak kena masuk bro..pakai tayar sotong nie selamat ker...aritue tanya wazi abd hamid tak reply pon...tanya bro jek heh... :)

Thanks @Tokey , @MrDisc , @theHaikal , @En keladi ......saya tulis blog pun curi2 masa, idea berdasarkan kehidupan seharian....pasal motor, petua2......yang datangkan income tu topic ARBA Network saja, lain2 tu just menambah trafik....so far ok la.....kita pun buat bisnes betul.....kalau blog pasang siap tu yg bahaya......buat cantik2, dah kaut byk duit, tutup blog.....

Banyak lagi nak study ni....mmg buta IT pun sebenarnya, nak juga rasa mcm mana dpt income melalui affiliates......iklan Nuff Nang pun cuma dpt RM 2.00 ++ je.....
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#37
Ok laa tue bro...arba network bukan raba-raba network pastue lari... cantik pon sebab pakai quputeh jek tue... :D

Citer pasal motor? Agak2 kalo nak laju motor berapa bearing nak kena masuk bro..pakai tayar sotong nie selamat ker...aritue tanya wazi abd hamid tak reply pon...tanya bro jek heh... :)
Minta maaf banyak2.....aku dgn Wazi bukan level tayar sotong......
 

Areezul

freshman
Joined
Mar 15, 2016
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#40
Bagi pendapat saya blog dulu dan kini sedang menuju kearah kematangan...maksudnya kalau sekitar tahun 2007 dahulu penulis blog yang hebat akan menulis dgn gaya seorang profesional baru diminati org untuk membaca dan kebanyakanya menulis perkara yg serius.

Namun kini dunia sudah berubah..org lebih gemar membaca blog yang santai....kalau x percaya boleh visit blog Cik Epal.....penceritaanya hanyalah kisah dirinya tetapi trafffic mencanak bagai nak gila masuk dan adsenses income jgn ceta la huhuhu.....boleh juga ke blog sukan saya dkt siggy tu....tpi kekadang enforce error hehehe....
 
Top