Blog Hodoh!

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Saya rasa dah ok la tu...

Guna background dengan warna yang cerah... :)
 

Ak-Modz*

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
286
Points
0
wah kat sini semua baik2.. tapi aku x..

sebelum aku start, aku minta maaf dulu..

bagi aku blog tu x cantik.. kombinasi warna x betul..

kalau nak blog simple, clean punye style atau minimalist boleh download kat sini..
1. http://btemplates.com/blogger-templates/minimalist/
2. http://www.ourblogtemplates.com/
3. http://blogtemplate4u.com/

banyak lagi sebenarnya.. try pi google.. taip jea free blogspot template, free premium blogspot template, free minimalist blogspot template,

have a try..

jangan terasa, pandangan peribadi sahaja.. harap membina..
 
Last edited:

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
pada pendapat saya la... blog yg cun, kacak, tampan, segak bergaya merupakan satu bonus

tapi kalau tak kacak pun takpe... apa yang penting adalah :-

1) post yang menarik, berguna dan bermanfaat. blog cantik, cun melecun pun tapi kalau post tak best tak guna jugak. sbb pengunjung bl9og datang nak baca post bukan nak tengok tatap kekacakkan blog anda

2) ringan, simple dan tidak sarat. Kalau blog comel tapi lembab loading pun pengunjung akan cabut lari dengan perasaan menyampah.

Cuba lihat blog http://keretamayat.blogspot.com/

simple.. takde byk grafik.. header pun pakai text semata..... tapi content superb.. post mantap... dan mempunyai pengunjung yang ramai...bilangan komen pun berpuluh jugak la
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
blog anda tak ada lah hodoh sangat.. cuma tukar theme kasi tanpak "profesional" dan 2.0 seperti list yg disarankan oleh brader gempakstarz..
sia2 ada theme cun kalai kita x pakai hehe
 

Wan Sufi

Newbie
Joined
Mar 20, 2009
Messages
519
Points
16
Ya bro aku setuju pendapat gempakstarz ngan pinguspy..
Tukar theme yang profesional sikit.

Lepas dah tukar 'take action' dgn cadangan Mod.
Kasi content power. Lepas tu baru tarik traffic.

Cara mudah sekarang ni apply web jenis traffic exchange contoh :

Guablog.com
Apesal.com
Ohbelog.com


Cubalah..paling cikai pun sehari 100+ UV sehari ke blog hang.
Sebulan dah berapa? Pasang tempat hot spot. Boleh tgk blog2 yg pasang widget ni.

Paling penting take action ye TT.
Selamat maju jaya.. :)
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
blog melayu aku kat siggy tuh lagi hodoh... tapi pedulik hapa aku...
 

ryzalyusoff

Newbie
Joined
Dec 16, 2011
Messages
298
Points
18
emm dah okay dah design..
just header description kat atas tu lau boleh pakai la warna terang and bukannye grey yang macam sekarang ni supaya orang leh nampak jelas..
and kalau nk professional lagi, background tu boleh la guna solid color..
gudluck!
 

abdfatah

Senior
Joined
May 22, 2007
Messages
6,690
Points
38
pada pendapat saya la... blog yg cun, kacak, tampan, segak bergaya merupakan satu bonus

tapi kalau tak kacak pun takpe... apa yang penting adalah :-

1) post yang menarik, berguna dan bermanfaat. blog cantik, cun melecun pun tapi kalau post tak best tak guna jugak. sbb pengunjung bl9og datang nak baca post bukan nak tengok tatap kekacakkan blog anda

2) ringan, simple dan tidak sarat. Kalau blog comel tapi lembab loading pun pengunjung akan cabut lari dengan perasaan menyampah.

Cuba lihat blog http://keretamayat.blogspot.com/

simple.. takde byk grafik.. header pun pakai text semata..... tapi content superb.. post mantap... dan mempunyai pengunjung yang ramai...bilangan komen pun berpuluh jugak la

hahahaaalamak... kereta mayat daaa...

ada satu lagi blog blog keto kuro kuning...

sila googlekan...
 

starline

freshman
Joined
Jan 16, 2007
Messages
311
Points
18
Hodoh macam mana pun kalau laju dengan isi yang dicari, aku baca juga.
 
Joined
Sep 6, 2009
Messages
40
Points
6
blog yg hebat la...jeles sangat...xmacam blog usang aku kat bawah tu :( huhu...kena belajar banyak lg kat otai2 ni...
 
Top