Blog Automotif Malaysia

Joined
Apr 12, 2009
Messages
3,058
Likes
0
Points
36
Offline
#1
Salam semua,

just nak survey, kat malaysia ni, ada berapa blog berkenaan automotif (kereta, motorsikal dan sebagainya) yang anda tahu?

saya setakat ni, yang saya tahu paultan.org, kereta.info, arenakereta.com dan banyak lagi. rasanya yang blog berbahasa melayu yang saya ikuti adalah http://arenakereta.com

ada lagi tak blog automotif dalam BM yang lain? atau blog2 lain yang anda ikuti untuk perkembangan dunia kereta,moto dan lain2..

tq
 
Joined
Dec 16, 2009
Messages
331
Likes
0
Points
0
Offline
#3
sape yang nak ada cadang nak beli kereta baru.. rajin lah masuk website auto ni...
 
Last edited:
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,053
Likes
3
Points
0
Offline
#6
Blog berkaitan automatif ni pun mendapat bilangan trafik yang agak tinggi
 

mfm84

freshman
Joined
Aug 29, 2009
Messages
519
Likes
0
Points
16
Offline
#7
untuk peminat motosikal

http://malaysianbikers.com.my/forum/

kat dalam tu ada:

1. info sume jenis brand moto: yamaha,kawasaki,honda dsb
2.jual beli motosikal dan spare part
3.jualan aksesori

ada masa masa tertentu dorg akan wat konvoi ke thailand

memang menarik gak la
 

redfar

freshman
Joined
Dec 4, 2009
Messages
1,481
Likes
0
Points
36
Offline
#10
singgah thread ni.. nak tahu gak website pasal permotoran ni.. hehe..
trafik tinggi yer.. :)
 
Joined
Nov 14, 2010
Messages
207
Likes
0
Points
0
Offline
#12
Blog berkaitan automatif ni pun mendapat bilangan trafik yang agak tinggi
Setuju bro, sbgai cadangan blog automotif memaparkan kereta-kereta untuk semua kelas.
Contoh kelas atasan dengan kereta mewah
kelas pertengahan dengan kereta tempatan
kelas biasa/pelajar dengan kereta terpakai yang baik dan penjagaannya.
 

MDHAFiZ

freshman
Joined
Jan 26, 2010
Messages
385
Likes
0
Points
16
Offline
#14
Kamarul Azri™;763816 said:
KA belum pernah santai yang versi BM lagi...
selalu paultan jer la...
tapi ada kalanya blog ini salah...pernah aku jumpa dulu..dia bg salah maklumat..yg pengomen nya pun pulah tersalam bagi komen..eheh.. so kesimpulannya.. kalau nak buat blog jenis ini kita kena mahir lah dulu ttg motor...
 
Joined
Apr 12, 2009
Messages
3,058
Likes
0
Points
36
Offline
#15
Kamarul Azri™;763816 said:
KA belum pernah santai yang versi BM lagi...
selalu paultan jer la...
blog arenakereta.com tu pun ok.. leh gak jadikan rujukan selain blog2 BI
 
Joined
Apr 12, 2009
Messages
3,058
Likes
0
Points
36
Offline
#16
Setuju bro, sbgai cadangan blog automotif memaparkan kereta-kereta untuk semua kelas.
Contoh kelas atasan dengan kereta mewah
kelas pertengahan dengan kereta tempatan
kelas biasa/pelajar dengan kereta terpakai yang baik dan penjagaannya.
takpe.. kita support blog permotoran BM k
 
Top