Blog Aku Terima Traffic MELIMPAH >> 9k-10k UV << sehari ..Program apa patut joint ?

AlHaqeem

freshman
Joined
May 10, 2006
Messages
419
Points
18
Pada aku boleh buat adsense dan produk clickbank tentang insurans

Terima kasih... sekarang tengah cuba forward traffic tu ke beberapa blog lain... nampak macam menjadi..

kiranya blog tu sumber traffic pastu sebarkan ke blog-blog lain..
 

Kudat Kudin

freshman
Joined
Jun 14, 2012
Messages
26
Points
0
skang aku dok layan ads publisher dari paid-to-promote..sehari boleh dapat antara 15 USD ke 25 USD..lain2 program yg aku dok main adalah seperti adstract, edomz dan 701panduan...meh usha banner2 program tuh kt blog aku yg xseberapa nih ----> http://kudinstory.blogspot.com
 

AlHaqeem

freshman
Joined
May 10, 2006
Messages
419
Points
18
skang aku dok layan ads publisher dari paid-to-promote..sehari boleh dapat antara 15 USD ke 25 USD..lain2 program yg aku dok main adalah seperti adstract, edomz dan 701panduan...meh usha banner2 program tuh kt blog aku yg xseberapa nih ----> http://kudinstory.blogspot.com

wokeh... dah melawat blrg bro... tengah dok pilih - pilih nak daftar yang mana ...cuma blog to redirect ke sini yer ?.. _http://www.goclickz.com/
 
Last edited:

NazSobju

freshman
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,074
Points
38
TT kalau sehari dpt 5K plus2 trafik maybe income adsense le cecah rm2K.
sy nyer blog ada trafik mcm tu dulu adsense le cecah lbh usd600 sebulan.

tu pn sy main niche yg iklan tahap muraaaaaa bangta!

kalau main niche mahal then niche tggi kompem kaye ngko TT..huhuhuhu.
me la pm url tu nak tau..le share2 tricks nanti..hahahah....:)
 

AGvolunteer

freshman
Joined
Aug 11, 2012
Messages
15
Points
0
Dah promote produk niche..tp masih xdpt langsung..haha..boleh hulurkan sedikit tips?..:D
 

NazSobju

freshman
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,074
Points
38
ni da skit2 tips tuk main iklan kat blog:

ciri2 blog:
1)ada trafik tinggi
2)selalu update kalau rajin,kalau malas le wat member site biar ahli2 update(mcm youtube)
3)design cantik,kemas
4)tu je

kalau ada ciri2 kat ats korang letak je iklan kompem le wat duit..ni ikut pglaman lepas laa

iklan plak korang tak le main taruk je...cm wat nasi goreng habis semua garam ajino korang main taruk.,hahaha
susun iklan dengan cara:

--letak iklan bahagian tengah atau header,(dua2 bhgn ni antara plg byk dpt klik)
--warna background iklan bisa sama dengan warna bekground blog korg
--pilih 2 theme utama decide nak wat website bkground itam ke putih,sebab nanti senang
nak set up iklan..better tak yah ah meriah sgt..bekground kuning la ungu la..huhu :)
--kandungan biar lebih dari iklan.tp jgn over2 nanti pelawat tak tumpu sgt dekat
iklan..better 2/3 content dan 1/3 iklan..kalau 3/4 content dan 1/4 iklan,sian lak iklan tu takut xde org nak klik huhu.
--tu je

kalao korang konsisten wat blog cm ni insyaallah da hasil...g luck!!!!:)
 

Hanaffi Idris

freshman
Joined
Aug 6, 2012
Messages
48
Points
0
Salam Tuan, blog tuan mendapat perhatian ramai. Sudikah tuan kongsikan rahsianya? Saya baru saja melibatkan diri dalam blog

hanaffi idris
hanaffiidris.com
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
sapa2 tlong rekomen template blogspot yg sesuai utk iklan :)
 
Top