Black Hat Seo : Adakah anda tahu apa itu black hat SEO dan cara mempraktikkanya?

Adakah anda tahu apa itu Black Hat SEO dan cara mempratikkanya?


  • Total voters
    18

blackhat

Newbie
Joined
Sep 21, 2007
Messages
61
Points
6
err ... tak tau lee :D
 

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
951
Points
28
Age
36
salam,
kat sini saya nak wat survey, ramai tak yang tahu pasal black hat SEO dan terer bab amalkan black hat ni? :D
Abang Syed Ikhwan terror bab nih. Contohnya macam ni:

:)

Nampak macam smiley jer kan? Tapi cuba scroll cursor kat situ. Tgk dia bawak gi mana... Gi blog saya la tuh.. Keh keh keh.

Ni teknik untuk dapatkan backlink secara tersembunyi. Tapi bergantung kepada tuan punya blog. Ada kalanya diorang dah ada set auto changing script untuk teknik yang macam ni. Maknanya, kalau diorang pasang script tuh, tak menjadi la gamaknya "teknik backlink smiley" kita. :D
 

madno

Senior
Joined
Jun 12, 2007
Messages
662
Points
18
bro pontianak..
X sumer tau ler...
saya pn x tau...
kalo blackhat terang2 mngkin org len tau r.
tapi kalo ader trick2 best sure org x tau.
macam teknik smiley tu ler...
 

PonTianaK Degil

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
652
Points
16
bro pontianak..
X sumer tau ler...
saya pn x tau...
kalo blackhat terang2 mngkin org len tau r.
tapi kalo ader trick2 best sure org x tau.
macam teknik smiley tu ler...
madno, sy sis..bkn bro..huhu
owh, herm, ramai jgk yg xtak tahu sebetul2nya
taktik seo ni..ingat nk ty..huhu
lg2???
 

Mohd Zulhilmi

Senior
Joined
Mar 5, 2011
Messages
331
Points
0
Black Hat SEO lebih kepada cara agresif melakukan SEO itu sendiri. Contohnya, melakukan banyak backlink secara serentak, menggunakan skrip-skrip tertentu di laman web / blog dan 'over optimised' setiap aspek dalam SEO itu sendiri.

Manakala White Hat SEO lebih kepada cara natural. Ianya lebih kepada cara yang viral dan tidak terlalu mengejut membuat SEO seperti backlink yang banyak dan mendadak dan sebagainya. Rakan-rakan yang berminat untuk tahu lebih lanjut tentang White Hat SEO, boleh baca di sini.

Semoga bermanfaat!
 

kongsiblog

freshman
Joined
Dec 23, 2013
Messages
21
Points
0
blackhat ni biase pakai robot..
cth:spam email,spam web 2.0 dsb

whitehat biase manual action..
cth:share ke fb,tweet, backlink manually..dsb

maaf jika tersilap.. :)
 
Top