Biz Preview PERCUMA !!! Team Kuda Forex

Status
Not open for further replies.

mykap

freshman
Joined
Sep 23, 2009
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#82
belajar & terus belajar, jgn gaduh2... sifat trader yg bagus diam-diam ubi,, tapi berisi..
 
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#84
orait, baru best nak tengok.... mekasih

tapi kenapa trade sampai september last year 2009.. since november 2009 and sepanjang tahun 2010 tak trade ker?
kenapa stop live posting?

peace!

stop live posting tu sebab x trade acc tu lagi...dh guna acc lain.
 
Joined
May 19, 2010
Messages
19
Likes
0
Points
0
Offline
#87
Positive Thinking hasil dari neuron forumer hebat:

1) " maybe elok saudara tunjuk teknik sikit macam mana saudara nie menganalis market"
2) "share la ilmu tu jika dah mantap. Biar semua orang dpt tambah ilmu dan berjaya sama sama"


Permintaan 1 & 2:
8 Major currency menghasilkan 28 pairs.
Dari 28 pairs ni kita bole detect/predict Kekuatan sesuatu currency. Trade cara TANPA CANDLE, TIADA Indicator, tiada Chart/custom indicator dan BUKAN EA/ROBOT dan semestinya TIADA FUNDAMENTALS!


So...

Bila KITA BUANG SEMUA INDI2, EA2, CUSTOM2 INDI, apa yg tinggal? BLANK CHART sahaja...boleh trade ka? mcm scammer je yg tumbuh mcm cendawan lepas hujan....huhuuhuhuhu


OK let do it...

Saya akan kongsi sedikit tips yg SANGAT MUDAH untuk mencari trend dalam FOREX Trade
ini.

Cara ini adalah untuk menentukan Trend sesuatu currency & pairs, adakah price sekarang
nak ke arah buy atau sell.


Selepas kita BUANG semua candle & indicator , apakah information yang tertinggal?
Kalo dalam Meta 4 cuma ada beberapa INFORMASI RAHSIA!

Market Watch
1) Bid Price
2) Ask Price
3) Hi Price
4) Lo Price

[EASY Formula]
Buy Calculation % --->> ( Hi - Ask) / Range
Sell Calculation % --->> ( Bid - Lo ) / Range

Range = Hi - Lo


[Sample]

Pair EURCAD

Bid = 1.6239
Ask = 1.6246
Hi = 1.6319
Lo = 1.6237

Buy %
= ( Hi - Ask ) / Range
= ( 1.6319 - 1.6246 ) / ( 1.6319 - 1.6237 )
= 73/82
= 89%

Sell %
= ( Bid - Lo ) / Range
= ( 1.6239 - 1.6237 ) / ( 1.6319 - 1.6237 )
= 2/82
= 2.4%


EURCAD --->>BUY = 89% SELL = 2.4 %


Maknanya price sekarang lagi 2.4 % akan ke Sell dan 89% nak ke buy.
Keputusan yang SEPATUTnya kita ambil ialah SELL, BUKAN nya BUY
sebab, price tu TERPAKSA kejar 89% untuk ke arah BUY.


Senang je nak cari trend buy or sell ni kalo tahu rahsianya

Selamat Mencuba !!!







Nota Kaki:
Total Forex transaction per day AVERAGE 3 hingga 4 trillion!
Kalo semua trader kat M'sia Buy Pair GJ SERENTAK!, candle tu x gerak pun.
secara toeri memang boleh pakai...praktikal..tak tahu lgi..tapi nampak macam best..hehe..ni kalau nak belajar..kat mana?
 
Joined
Jul 10, 2009
Messages
95
Likes
0
Points
6
Offline
#91
Bro jebat nih dalam dier kutuk2 tuh sambil jugak korek cara korang trade la tu...kat siggy dier pun ada gak promoter kelas..RM900/RM5000?manage akaun pun ado. huhuhuhu... tak yah le poning2 bersoal jawab dgn jebatfx tu...memang peel dier camtuh..kat mana2 pun aku tengok memang suka kondem org...putar alam punya orang..
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,103
Likes
2
Points
38
Offline
#92
Ccy trading nih takdelah sesusah mana dan sesenang mana. Traders banyak profile.. Pemerhatian aku.

JebatFX - Wave player, breakout, GJ pair lover dan mementingkan trading system yg bleh bagi edge dlm market.
TT - Ccy block player, reducing risk dgn small pips post, but banyak post by ccy.

TT lebih dominan kepada kekuatan sesuatu CCY utk sapu semua block while JebatFX consistent player. So, maybe sbb tuh bila TT tunjuk SS banyak hijau nmpak mcm fake stuff while JebatFX lebih pentingkan kualiti pips.

JebatFX org lama n TT pun org lama.. Masing2 dgn trade style tersendiri n ada pengikut masing2. Peluang kelas 2,2 pun bukak untuk jadi pengikut n study...

Nevertheless, even apa ilmu korang apply pun, personaliti traders adalah sgt berbeza satu sama lain so mgkin A ckp kelas nih bagus but B ckp sebaliknya. B ckp kelas A fake but C (pengikut A) rasa itu benda paling best dia study..

regards
 
Joined
Jul 10, 2009
Messages
95
Likes
0
Points
6
Offline
#93
Ccy trading nih takdelah sesusah mana dan sesenang mana. Traders banyak profile.. Pemerhatian aku.

JebatFX - Wave player, breakout, GJ pair lover dan mementingkan trading system yg bleh bagi edge dlm market.
TT - Ccy block player, reducing risk dgn small pips post, but banyak post by ccy.

TT lebih dominan kepada kekuatan sesuatu CCY utk sapu semua block while JebatFX consistent player. So, maybe sbb tuh bila TT tunjuk SS banyak hijau nmpak mcm fake stuff while JebatFX lebih pentingkan kualiti pips.

JebatFX org lama n TT pun org lama.. Masing2 dgn trade style tersendiri n ada pengikut masing2. Peluang kelas 2,2 pun bukak untuk jadi pengikut n study...

Nevertheless, even apa ilmu korang apply pun, personaliti traders adalah sgt berbeza satu sama lain so mgkin A ckp kelas nih bagus but B ckp sebaliknya. B ckp kelas A fake but C (pengikut A) rasa itu benda paling best dia study..

regards
yes you right bro...the bottom line is...klu org dah bukak thread jgn kacau...klu tak percaya and nak details tanya betul2...guna budi bahasa...
 
Joined
Oct 22, 2009
Messages
259
Likes
0
Points
0
Offline
#94
pening den tengok ttg forex ni....x mau komen apa pasal x tau apa itu forex .....
 
Joined
Apr 15, 2007
Messages
37
Likes
0
Points
6
Offline
#95
banyak sangat kira kira nie...pening den...

cuba kira nie GBPUSD x USDJPY = GBPJPY.....

aiyakkk manyak lagi pair mau kira.. tapi jika dapat kuasai certain pair...berpuluh puluh pair boleh trade kot...aku cuma tak tau teknik kiraan tu jer...matematik pun kantoi SPM
wallahhualam...
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#96
kesimpulan nya team kuda ajar basket trading system yg di bangunkan oleh Trader101. U all bleh dpt free je di forexfactory dan forex tsd. Ramai orang melayu kita ambik dan belajar sistem tu then modified IA dia dan jual balik Intermarket Analyzer(IA) dia seterusnya mengajar balik bukak kelas. HAti hati main sistem basket nie..trade 14 pair..berdasarkan tgk korelasi pasaran pada IA. Nanti bila dah kurang sambutan...byk IA free di pasaran..mereka akan selongkar lagi apa apa teknik or indi menarik di forex factory then jual/ajar.

Saya beri nasihat je, tak de niat lain. Selama nie pun kasi free analysis je. Takde melalak sana nie suruh dtg belajar pun. Sapa sapa yg tiada kepentingan dan niat kononya nak buat duit dgn forex dan telah cebur diri...cubalah tanya mereka. JGn tanya pada orang yg ada kepentingan...samada kepentingan dpt komisyen promote broker ke..kepentingan promote kelas ke dan sebagainya. Cuba tanya kawan kawan sekeliling u yg dah gagal trade forex nie. So baru u dpt cerita sebenar. Ramai orang kononnya otai or sifu or pakar...padahal pakar goreng je.

p/s manage account tu bukan untuk u all. Untuk offshore investor je. Minimum usd 50k. All transaction, accounts will be under client responsible. Contract termination can be done anytime if client not satisfied.
 
Last edited:
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#98
Saya memberi teguran, nasihat dan pedoman je. Salah ke..betul ke..terletak pada tangan pembaca. Sama jugak dgn kes saudara Nasir Kuasaforex...pandai dan boleh pulak orang marah bila dia ambik sistem dan indi tu dr tmpt lain dan jual/ajar. Rasanya saudara profitfx yg selalu profit nie hendaknya kenal dgn saudara nasirkan ?

Tapi sekarang, bila u buat benda yg sama...dgn promote kononnya preview Biz PERCUMA...takper pulak kan....secara asasnya, modus operandi penipuan dr dulu hingga sekarang tidak berubah. PERCUMA PERCUMA PERCUMA...SENANG SENANG SENANG...KAYA KAYA KAYA...JUTAWAN......FREE PREVIEW FREE PREVIEW...bukan robot, bukan EA....sila baca balik la post no. 1 tuan tanah...

"Secret Success Management & Services ingin menawarkan Biz Preview PERCUMA kepada trader yang berminat untuk mengetahui cara teknik terbaru dalam Forex Market!

Teknik 2 Tersebut adalah
1) Trade Tanpa Candle
2) Trade Tanpa Indicator
3) Bukan EA/Robot
4) Berkonsepkan Price Action Patern
5) Dominasi sesuatu Currency.
"

Betul ke trade tanpa Indicator...tanpa EA/ROBOT....tanpa candle.... abis tu Intermarket Analyzer tu apa....macam mana nak tekan trade 14 pair jika tak guna script EA ?saudara pembaca semua pergi baca sejarah development system nie di forum forum di bawah...so saudar asemua akan faham maksud saya...tu pun jika saudara dah ada pengalaman trade...jika tak...kena "kencing" je la. "orang melayu kita pakar meniru, modified, tukar nama then jual semula".

Rujukan

http://baskettradingsytemt101.blogspot.com/

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=110309

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=252521

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=263953

Ebook >> http://cdn.forexfactory.com/attachment.php?attachmentid=573791&d

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=168817

http://www.forex-tsd.com/suggestions-trading-systems/16466-basket-trading-system-t101-system.html

Nilai sendiri betul ke takde indi, takde EA. Hati hati jika u trade 14 pair...sekali tersilap...14 pair floating...cepat boleh kena margin call.

Selamat mencuba...dlm link link tu baru betul FREE...tapi bila sampai malaysia...macam macam harga ada samada jual EA (Intermarket Analyzer), yuran kelas dsbnya. Jika u rajin dan faham english...semuanya ada di link link di atas...dan byk lagi. Rajin rajin google.

p/s saudara profitfx nie dah berapa lama guna sistem Kuda nie ya ? Boleh tunjuk SS untuk trading selama 1 bulan tak...? Nak tgk cara u entry and exit 14 pair tersebut. And macam mana u masuk market or tgk intermarket korelasi jika tak guna EA or indi ? "Tak salah" kan minta pedoman.
 
Last edited:
Joined
Jul 10, 2009
Messages
95
Likes
0
Points
6
Offline
#99
"orang melayu kita pakar meniru, modified, tukar nama then jual semula".

tapi juga suka membinasakan org lain demi kepentingan diri sendiri....

saya tak sokong sesiapa kat sini...tapi nampak sangat tak tahu beza 'EA' dan 'Script'

jgn tanya saya...klu boleh pergi sendiri tengok preview dier...then kita sambung balik kat sini...

saya tak nak panjangkan cerita...letih...baik tunggang kuda...hahahahaha
 
Last edited:
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
"orang melayu kita pakar meniru, modified, tukar nama then jual semula".

tapi juga suka membinasakan org lain demi kepentingan diri sendiri....

saya tak sokong sesiapa kat sini...tapi nampak sangat tak tahu beza 'EA' dan 'Script'

jgn tanya saya...klu boleh pergi sendiri tengok preview dier...then kita sambung balik kat sini...

saya tak nak panjangkan cerita...letih...baik tunggang kuda...hahahahaha
adeh, pergi baca la dlm forum forum tu..semua orang panggil term EA....susah tul la. EA tu bukan script ke. Indi tu bukan script ke..semuanya guna coding language. Masih lagi nak tegak benang basah.

Hati hati pergi mana mana preview pasal forex nie. Bank Negara Malaysia pun dulu pernah keluarkan amaran ttg kes preview nie. Byk sgt gula gula dan ayat manis. Tak caya mana mana newbies pergi la then ikut apa mereka kata. Then tgk apa jadi dgn acc forex u or dgn duit simpanan yg u ada...bertambah ke (untung) or susut (rugi). Anda semua tak serik serik ke kena tipu dgn preview...cuba kaji sejarah MLM or skim cepat kaya dlm Malaysia nie....PENUH DGN PREVIEW...dr jual mesin air/prepaid...dr penternakan cacing, ketam or lembu.... dr mesin filter air.....seminar seinar forex dan juga skim investment forex...yg kaya, tuan empunya tukang preview. Internet access di tgn anda, so rajin rajin google, selidik dan kaji. Tuhan beri akal tu selalu fikir dan gunakan...ada ke dlm dunia nie senang buat duit..selain MENIPU.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top