Biz Preview PERCUMA !!! Team Kuda Forex

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#41
ermmm...satu testimonial menarik dr anuar5045, tq...

p/s-masih mencari...
xda pa yg mnarik bro...biasa ja...br reti gn photobucket post ss hehehe...trader2 n otai2 di luar sn lg hebat...aku pon masih blajar lg...n akan trus blajar...



p/s trus kan mencari di alam reallity..jgn tercari2 dlm fantasi..
 
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#42
yea....sy dr team kuda utara..sy join team kuda dh 2bln lebih... sy trade cara dia org...x guna chart atau indi...
dulu cara trade gn tradeline n fibo n patern candle.. dia org trade block currency..bkn pair..mcm sy trade skrg...
bg sy cukup mudah..100pip slcuping konsisten...tp xda sampai nk janji bulan n bintang...tp klu dh trade cara lm tu dh konsisten trus kan ja...bkn nk promo..jgn slh angap... tp tu lah cara sy trade...trade megunakan data..patern action price (PAP).. mcm ni:-

1) PAP.
2) Domination.
3) Real Time Strength Monitoring
4) trade currencies BUKAN trade pair!!
5) Mengguna EXCEL as Real DATA measurement.
6) Cara mudah (Easy Method) untuk mengukur kekuatan currency.
7) Trade Tanpa Chart/ Candlestick
Hi , Lo & Price Change.
Trade Tanda Indicator/Custom Indicator

sebab tu sy x brapa stuju padangan sdr jebatfx dlm thread yg lalu tu...hehe.. biar kita tngok n lihat...sendiri.. mcm sy ckp..cuba sdr p tngok dia org lepak santai n sharing2 d mc'd ss 22 shah alam..stiap jumaat mlm..lg sapa pon x knai sdr jebatfx..tngok mcm mn..bkn nk sruh masuk kelas.. tp nk sharing2...pastu klu x btui...mngarut..br lah hentam..btui x??
yg terbaik trader dgn trader boleh sharing2... br bercambah ilmu...btui x??
biasa la tu, ramai orang suka tulis ayat berbelit belit and guna term yg pelik pelik sikit...so bila orang baca, nampak macam gempak dan power...padahal habuk pun tarak.

Byk orang suka tipu tunjuk result. Result ni boleh tipu...edit or tunjuk yg untung je...yg rugi simpan...demo ke real ke..tuhan je yg tau.

Apa kata u preview sikit cara u trade dlm nie. Macam mana agaknya u trade tanpa chart dan indi nie...Since u dah pandai upload SS, maybe boleh upload sini.

Jadi jgn biarkan sy kutuk u or sapa sapa team kuda. Jika ur trading style, analysis and explanation is genuine, sy takkan kutuk or give bad comment. Malah saya berminat untuk belajar dgn u.

Tolong jgn tulis ayat berjela jela or bebrbelit belit macam dekat atas tu...dlm buku, ebook dan forex article...ada belambak statement cam tu.

And 100 pips tu, sehari ke, seminggu ke or sebulan..maybe bleh explain sikit. U scalping pair apa or maybe u scalping currency apa since u cakap u tak trade pair kan.

macam macam.
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#43




100pip skali inter post bro..aku ni trade sehari skali ja...kli pag,,ptg..klu x mlm..kli 1atau 2 pagi kaunter trend...kadang2
sangat aku trade 2-3 kali.. nak tngok result ko leh p kat blog aku.. nk pecaya atau tidak tu lah rezeki aku... aku pun x sruh ko blajaq dgn aku... klu nk tngok preview live p ja tmpat yg aki ckp tu...
ni aku post ss cara aku trade tngok sediri...nilai sendiri...
 
Last edited:
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#44
salah taip lak...aku trade sehari skali..klu x pagi..ptg..klu x mlm..klu 1-2 pagi..kaunter trend...kadang2 sangat aku trade 2-3 kali sehari...
 
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#47
so u trade currency apa dpt 100 pips sehari. U scalping buy and sell ke ? Berapa TP dan SL u ? U tunjuk dekat atas tu semua timeframe besar punya data, boleh guna ke untuk mausk intraday trade ? Bagi orang yg tak tahu forex, boleh la tunjuk cam tu nampak gempak, tapi bagi yg dah ada pengalaman trade, akan faham apa yg u tunjuk tu tak boleh guna untuk intraday trade.

Maybe u boleh tunjuk 1h punya data dan analysis ? Sebagai contoh,
1) apa trading plan u hari nie,
2) untuk currency apa, bias bull or bear,
3) where to buy or sell ?
4) berapa sl ?
5) berapa TP ?
6) berapa % margin untuk trade ?

Byk orang cerita untung je, rugi takde cerita.

Bro saifulsyn nie dah berapa lama trade ? Boleh preview technique nie lebih lanjut since u tuan tanah thread nie ? Jgn dok cerita untung je, tak guna.
 
Joined
Jun 14, 2009
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#48
so u trade currency apa dpt 100 pips sehari. U scalping buy and sell ke ? Berapa TP dan SL u ? U tunjuk dekat atas tu semua timeframe besar punya data, boleh guna ke untuk mausk intraday trade ? Bagi orang yg tak tahu forex, boleh la tunjuk cam tu nampak gempak, tapi bagi yg dah ada pengalaman trade, akan faham apa yg u tunjuk tu tak boleh guna untuk intraday trade.

Maybe u boleh tunjuk 1h punya data dan analysis ? Sebagai contoh,
1) apa trading plan u hari nie,
2) untuk currency apa, bias bull or bear,
3) where to buy or sell ?
4) berapa sl ?
5) berapa TP ?
6) berapa % margin untuk trade ?

Byk orang cerita untung je, rugi takde cerita.

Bro saifulsyn nie dah berapa lama trade ? Boleh preview technique nie lebih lanjut since u tuan tanah thread nie ? Jgn dok cerita untung je, tak guna.

Dah tahu saifulsyn tuan tanah kat thread ni, hang buat apa pi hijack thread dia kat sini Jebat oii....?

Semua thread hang nak hijack. Macam le hang ni baguih sangat.. kira hang ni 'Penyelamat Dunia' lah yea? Konon2 penyelamat newbie lah yea? haiizz...

Saifulsyn nak promote kelas dia ke, hak dia le..
Hang pi jaga thread hang sudah la.. apa nama tu.. analisis Wave hang tu... haizz...
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#49
ishishish...trade scluping...akn dh bgtau scluping..bkn swing..n intraday..apa raaa....
1) ari ni..xda plan2...mmg selalu pon mcm tu...nmpak dominan sapu..

2) xkira..ada 3 block..yg mn short ur long dominan vilid ja..aku gasak..

3) jumaat short all yen..2 layer lg tau..1 block pound short 1 layer paham.

4)-5) xda TP n SL..pure naked trading style..iashiashish....

6) 5% yg di cadang kan...aku modal sikit..ciput...trade kupang2..

nk crita ttg rugi..stakat aku dok cita kat mmber...bnyak boleh untong..n bnyak gak la boleh rugi tau..bila biz..mesti ada rugi la...awat la ang yg tu nk bgtau ka..biz risk maa.....leh buat rugi dlm untong power la...mantain maa...ishishishish...


ang ni x paham2...nk preview aku dh bagitau tmpt dh..xpa aku ulang..ss 22shah alam..kat mc'd..live preview lg..

aku nk bgtau kat ko..dia org br ja mai penang..n ada group cina..dh mmg lm trade..terkejut..ada slh seorg dr team dia org buat live trade..45 minit..1,000pip lbh bro...terus nk masuk kelas..sbb trade len dr yg len..tu cina tau ka..ingat senang ka cina nk trima buat melayu..ko..ko...

trade ala2 basket 101 tau..masta julius pon verified cara dia trade la..ms dia mai m'sia...xpyh verified dr ko..ko ni guna EW ka??..heyheyhey..xpa2 janji buat untong...trus kan...btu la mcm kata ARIALUN... SALAM..

dunia trade kita berbeza...trus kan selagi profit... xda holly grail..
 
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#50
so u trade currency apa dpt 100 pips sehari. U scalping buy and sell ke ? Berapa TP dan SL u ? U tunjuk dekat atas tu semua timeframe besar punya data, boleh guna ke untuk mausk intraday trade ? Bagi orang yg tak tahu forex, boleh la tunjuk cam tu nampak gempak, tapi bagi yg dah ada pengalaman trade, akan faham apa yg u tunjuk tu tak boleh guna untuk intraday trade.

Maybe u boleh tunjuk 1h punya data dan analysis ? Sebagai contoh,
1) apa trading plan u hari nie,
2) untuk currency apa, bias bull or bear,
3) where to buy or sell ?
4) berapa sl ?
5) berapa TP ?
6) berapa % margin untuk trade ?

Byk orang cerita untung je, rugi takde cerita.

Bro saifulsyn nie dah berapa lama trade ? Boleh preview technique nie lebih lanjut since u tuan tanah thread nie ? Jgn dok cerita untung je, tak guna.

1) apa trading plan u hari nie,
still Short continue from last weeks (2484pips actual figure)

2) untuk currency apa, bias bull or bear,
Optimum Short (bear)

3) where to buy or sell ?
short when usd and Yen aligned

4) berapa sl ?
no stop loss

5) berapa TP ?

2000pips TP

6) berapa % margin untuk trade ?

5% MARGIN



Saya trade BARU je (New Bie lagi)
just google my name "saifulsyn"




kalo bro jebat nak tau performance saya boleh refer pada sts contest....

No 30 dari world participants. (masih belajar lagi)


http://www.finance.sts.bg/i/index.php?p=ctrating&i=201001
 
Last edited:
Joined
Mar 3, 2010
Messages
136
Likes
0
Points
0
Offline
#51
subject yg hangat didebatkan ........ so dino ni dr perak ... nak mai ke kelas sana susah jugak ... ada kelas online x? kalau ada tlg PM ..... dino nak blj forex juga.... :D
 
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#52
subject yg hangat didebatkan ........ so dino ni dr perak ... nak mai ke kelas sana susah jugak ... ada kelas online x? kalau ada tlg PM ..... dino nak blj forex juga.... :D

ada bro...bro leh daftar ke web
snd ur hp pada admin nnti kami contact!
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#53
1) apa trading plan u hari nie,
still Short continue from last weeks (2484pips actual figure)

2) untuk currency apa, bias bull or bear,
Optimum Short (bear)

3) where to buy or sell ?
short when usd and Yen aligned

4) berapa sl ?
no stop loss

5) berapa TP ?

2000pips TP

6) berapa % margin untuk trade ?

5% MARGIN



Saya trade BARU je (New Bie lagi)
just google my name "saifulsyn"




kalo bro jebat nak tau performance saya boleh refer pada sts contest....

No 30 dari world participants. (masih belajar lagi)


http://www.finance.sts.bg/i/index.php?p=ctrating&i=201001
dia tanya signal tu....hehehehe...hahaha...
 
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#54
hehe,

cakap mesti power, ribu ribu pips...kalau rugi pun ribu ribu pips sebab takde sl.

Sapa sapa minat sgt nak tahu lebih lanjut, boleh selongkar dekat forexfactory. Indi pun boleh dpt dekat sana. Mereka nie cari sistem menarik dan nampak mudah di sana, tukar nama, then jual @ buat kelas forex. Easy and simple way to make money.

U nie bukan orang yg sama dekat carigold dan forexfactory ke ?

Sila rujuk post :

1) post #2098 http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=2791614#post2791614
2) post #2105 http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=2800876#post2800876
3) post#2459 http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=2985464#post2985464


Kuda aka Basket Trading System[/B]

Since u rajin dan ada byk masa post dlm forum nie, apa kata u preview intraday analysis u dlm nie. Jika ada orang berminat, boleh la mereka belajar dgn u. Itu lebih baik dari dok cakap dah untung je...
 
Last edited:
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#55
hehe,

cakap mesti power, ribu ribu pips...kalau rugi pun ribu ribu pips sebab takde sl.

Sapa sapa minat sgt nak tahu lebih lanjut, boleh selongkar dekat forexfactory. Indi pun boleh dpt dekat sana. Mereka nie cari sistem menarik dan nampak mudah di sana, tukar nama, then jual @ buat kelas forex. Easy and simple way to make money.

U nie bukan orang yg sama dekat carigold dan forexfactory ke ?

http://www.forexfactory.com/search.php?searchid=9888249

Kuda aka Basket Trading System


Since u rajin dan ada byk masa post dlm forum nie, apa kata u preview intraday analysis u dlm nie. Jika ada orang berminat, boleh la mereka belajar dgn u. Itu lebih baik dari dok cakap dah untung je...
ang copy peste post dlm klu ada sistem n tenik yg team kuda buat...dari forexfactory..

carigold n forexfactory....aku blm sign in lg..silap org kot..fxopen ka...club forex ka..insta ka....dlm ni...secresuccessmanagement pnya forum ka...ada la...ko suma masuk ka???hehehe....

intraday analisi...dlm 2bln dh apa analisi pon aku x buat news ka...nm pon pure naked...trade dh x mcm dulu..dulu isnin open market trade gap ja bro....dh aku ckp trade scluping bkn intraday..atau swing...ishishish...aku dh x pening kpl...skg ni...


sapa2 nk tngok preview live lg....p tmpt ni MC"D ss 22shah alam leh lepak santai..siap boleh mkn burger lg..stiap jumaat mlm..dia dok bg tau bnyak x paham2...hahaha..
dlm x idup..post nnt ckp tipu lah..edit lah..apa lah..mankaq btui..
 
Last edited:
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#56
hehe,

cakap mesti power, ribu ribu pips...kalau rugi pun ribu ribu pips sebab takde sl.

Sapa sapa minat sgt nak tahu lebih lanjut, boleh selongkar dekat forexfactory. Indi pun boleh dpt dekat sana. Mereka nie cari sistem menarik dan nampak mudah di sana, tukar nama, then jual @ buat kelas forex. Easy and simple way to make money.

U nie bukan orang yg sama dekat carigold dan forexfactory ke ?

http://www.forexfactory.com/search.php?searchid=9888249

Kuda aka Basket Trading System


Since u rajin dan ada byk masa post dlm forum nie, apa kata u preview intraday analysis u dlm nie. Jika ada orang berminat, boleh la mereka belajar dgn u. Itu lebih baik dari dok cakap dah untung je...

Salam & Terima Kasih
Basket Teknik Owner by T101, TIADA siapa layak mengajar kecuali dibenarkan oleh ownernya. Masta Julius ni datang kelas kuda untuk verified dan komen teknik kuda ni.
cuba refer pada link dibawah carik info sebenarnya...
Teknik Kuda ni BUKAN BASKET!

https://www.secretsuccessmanagementforex.com/
("lepak bersama master julius")
Saya ada dimana2 forum sebab buat promosi kelas.
Saya memang ada banyak masa untuk berforum sebab memang forum ni di buat untuk tujuan BERFORUM!
 
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#57
hehe,

faham faham je la. Kepada para pembaca, jgn mudah percaya pada mana mana iklan. Nanti yg menanggung, buka kita je malah anak bini sekali terlibat.

Kepada yg suka menipu tu, jgn lupa bertaubat. Jgn cari duit dgn menipu orang. Cari yg halal dan jujur.

hati hati.

Good luck.
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#58
wahai pambaca sekalian...btui2 ckp jebatfx tu...jgn mudah di tipu....hati2...


jgn pulak jd ***** x boleh nk ajaq...n...cerdik x boleh nk ikut....

hahaha..


rasa lemah..malu nk mngaku...rasa sakit segan nk ckp...
ishishishish....dok rs hebat...tp dok merekam dr dlm...sian2..

ingat!!..jgn jd ***** X BOLEH NK AJAQ.. CERDIK X BOLEH NK IKUT..!!!....
 
Joined
Mar 3, 2007
Messages
84
Likes
0
Points
6
Offline
#60
ape yg betul?

aku nk menuntut dgn bro saifulsyn nie..klu betul/tipu aku akan story dlm forum nie...

p/s-klu untung ALHAMDULILLAH, klu rugi aku jdkn pengajaran...so perati2kn lah thread ni ye...
 
Status
Not open for further replies.
Top