Biz Preview PERCUMA !!! Team Kuda Forex

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Salam Semua


Secret Success Management & Services ingin menawarkan Biz Preview PERCUMA kepada trader yang berminat untuk mengetahui cara teknik terbaru dalam Forex Market!

Teknik 2 Tersebut adalah
1) Trade Tanpa Candle
2) Trade Tanpa Indicator
3) Bukan EA/Robot
4) Berkonsepkan Price Action Patern
5) Dominasi sesuatu Currency.

http://www.secretsuccessmanagementforex.com/index.php


Biz Preview ini diadakan seperti berikut:
Tarikh : SETIAP Hari Isnin HINGGA KHAMIS
Masa : Antara 11 pagi hingga 10 Malam
Alamat : Secret Success Management & Services
No 20-1 Ground Floor Jalan USJ 21/7
47630 UEP Subang Jaya
Selangor.


Contact No : 016 2073193 Sopi & 012 4722366 Prince
 
Last edited:

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#2
hati hati,

tak de benda percuma dlm dunia nie jika takde udang sebalik batu. Hati hati jika dengar ayat ayat manis dlm apa apa preview.

Pengunaan EA @ robot dlm forex tidak semudah yg di sangka. Berapa ramai newbie trader yg telah jadi mangsa sebab free preview dan EA @ Robot.

good luck.
 
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#3
hati hati,

tak de benda percuma dlm dunia nie jika takde udang sebalik batu. Hati hati jika dengar ayat ayat manis dlm apa apa preview.

Pengunaan EA @ robot dlm forex tidak semudah yg di sangka. Berapa ramai newbie trader yg telah jadi mangsa sebab free preview dan EA @ Robot.

good luck.



HEHEHE... jangan compare saya dengan geng kuda...
sejarah kitaorg tau ke?
asalnye, saya mula trade dgn rakan saya, hamdi je. pakai indicator... saya baru je mula trading ni. bulan 10 2008.
disebabkan saya yaking dengan forex, saya muka buka kelas percuma.. sapa2 je boleh dtg belajar tanpa apa2 syarat...
totally free.. sume org cakap saya gile. tapi takpe, saya cuma nak share ilmu je... sebab saya ada opis. masa tu saya masih active unit trust consulting..

dalam ramai2 participant kelas saya tu, ade le saifulsyn yg saja dtg spy spy konon. jkekekek.. dari situ saya kenal dia.. awal2 lagi dah tau dia tu org lama forex..

lama lost contact, tiba2 dia call nak sewa opis.. masa tu dorg trader tegar.. saya pon join group discussion dorg pasal method t101... pada masa tu saya tgh menuntut dengan babusalam pasal currency strenght index dan juga buat research sendiri.

dengan ada nye dorg ni (geng kuda), research saya di permudahkan... idea tercetus... so, saya pandang dorg ni sebagai sifoo saya dan juga rakan trader di mana kami saling kongsi pedapat dan ilmu.
research saya masih ongoing, ada team sendiri di oasis. dulu kami (oasis dan geng kuda) sama2 belajar teknik basket ni. saya banyak belajar dari saifulsyn, zali, mat dan Iz. tapi setelah dapat intipati dia, kami cari arah sendiri...

dorg ingin share method ni kepada org lain, so dorg decide bukak kelas.. pada masa tu saya mmg sudah buat kelas.
cuma, saya punye falsafah lain sikit...
saya ajar dengan fee murah, bagi trader test pakai yg basic dulu.. kalau nak lebih lagi, join coaching dengan cara buka acount. dari situ kami dapat affiliate jika trader continue trading. so, lagi lama trader winning, lagi lama kami received affilate.

memang cara kami agak lain dari yang lain, tapi, kami nampak itu lah cara untuk win-win.

untuk kelas 3000 pips ni, saya ajar full version... cuma, those yg bukak account akan dapat tools yg lebih menyenangkan...

untuk details pasal tu, saya ade terangkan di sini. http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=128725

mengenai teknik kuda, saya akui memang bagus.. cuma saya jenis tengok chart and saya believe in self fulfilling prophecy dimana support and resistance memainkan peranan penting untuk market tu extend or reverse.

bagi kuda, saya tahu dia ade critical point of certain amount of pips dimana mereka simulate a virtual Support or resistance berdasarkan momentum ccy tersebut. contoh nye, yen ade step treshold dia iaitu 300 pips, 600 pips, 1000pips etc.

kami juga perhatikan critical point ini, combine dengan SnR di 3 pairs yg kami rujuk sebagai anchor. iaitu GU, GJ and EJ.

support? kami bagi support percuma, live trade percuma, open to public. we want to help traders...

we believe, we will get what we want when we help others to get what they want... (zig ziglar)..

kami tak de level seterus nya, satu level sahaja.
kami dah buat duit pakai teknik ni, dan IA yg kami buat tu mmng banyak mmbantu semua org samaada yg pakai tekni3000pips atau sekadar ingin meninjau overall market trend.

kami tidak menggunakn excell. sume tools di masukan dalam mt4.
kita guna fxopen sebagai rujukan kerana broker ni ade 28 pair.

sekarang ni, saya sarankan agar rakan2 jangan bandingkan oasis teknik dengan kuda teknik, tapi saya syorkan rakan2 trader sume COMBINEKAN dua2 teknik ni.. insyaAllah..
tahap konfiden akan meningkat.

each has its own strength and weaknesses. no system is perfect.. yang penting kita mesti practise dan jaga MM..

saya Full time trader, income saya mainly from my own trading.. saya ade beberapa account yg saya segregatekan utk basket, scalp, swing... kalau nak tgk result scalping, leh tengok sini

ni news trading..
http://img130.imageshack.us/img130/975/echfgj.png

ni naked scalping..

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1104567&id=1031963473

so, saya akan ajar sume method yg saya guna kalau jadi trader oasis..
tak rugi pada pendapat saya.. duit tu masih duit tuan2 sume..tuan trade untung, saya pon untung.. tuan tak untung, saya tak untung...



pasal fee, kuda tu ade 5 org advance trader, branding power... saya trader kecil kecilan sahaja... rm1000 tu x mahal pon.. dpt makan tghhari lagi. oasis x bg makan.. restoren banyak.. nak belanja saya boleh la kalau saya pegi. kekekeke

sebagai penutup,
kalau saya, saya akan pilih dua2, kuda dan oasis...
mantoppppp...!!


Dipetik dari ---> http://www.sabahforex.com/fsf-seminar-forex-f9/kelas-3000-pips-lukpayat-t890-120.htm
 
Last edited:

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#4
maybe elok saudara tunjuk teknik sikit macam mana saudara nie menganalis market. Cukup cukup la pukul tin kosong je dan promote serta makan hasil kelas forex je.

Memang modus operandi ramai scammer...tutup yg lama, buka yg baru. Macam cendawan tumbuh sekarang nie website dan kelas kelas forex yg baru. Pusing pusing, geng yg sama gak. Dari satu website ke website lain.

Kalau dah mantap tu, tak yah susah susah la nak cari orang dtg kelas...promote sana sini. Or at least, share la ilmu tu jika dah mantap. Biar semua orang dpt tambah ilmu dan berjaya sama sama.

Itu lagi baik daripada dok pukul tin kosong dan menipu orang.
 
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#7
maybe elok saudara tunjuk teknik sikit macam mana saudara nie menganalis market. Cukup cukup la pukul tin kosong je dan promote serta makan hasil kelas forex je.

Memang modus operandi ramai scammer...tutup yg lama, buka yg baru. Macam cendawan tumbuh sekarang nie website dan kelas kelas forex yg baru. Pusing pusing, geng yg sama gak. Dari satu website ke website lain.

Kalau dah mantap tu, tak yah susah susah la nak cari orang dtg kelas...promote sana sini. Or at least, share la ilmu tu jika dah mantap. Biar semua orang dpt tambah ilmu dan berjaya sama sama.

Itu lagi baik daripada dok pukul tin kosong dan menipu orang.



Positive Thinking hasil dari neuron forumer hebat:

1) " maybe elok saudara tunjuk teknik sikit macam mana saudara nie menganalis market"
2) "share la ilmu tu jika dah mantap. Biar semua orang dpt tambah ilmu dan berjaya sama sama"


Permintaan 1 & 2:
8 Major currency menghasilkan 28 pairs.
Dari 28 pairs ni kita bole detect/predict Kekuatan sesuatu currency. Trade cara TANPA CANDLE, TIADA Indicator, tiada Chart/custom indicator dan BUKAN EA/ROBOT dan semestinya TIADA FUNDAMENTALS!


So...

Bila KITA BUANG SEMUA INDI2, EA2, CUSTOM2 INDI, apa yg tinggal? BLANK CHART sahaja...boleh trade ka? mcm scammer je yg tumbuh mcm cendawan lepas hujan....huhuuhuhuhu


OK let do it...

Saya akan kongsi sedikit tips yg SANGAT MUDAH untuk mencari trend dalam FOREX Trade
ini.

Cara ini adalah untuk menentukan Trend sesuatu currency & pairs, adakah price sekarang
nak ke arah buy atau sell.


Selepas kita BUANG semua candle & indicator , apakah information yang tertinggal?
Kalo dalam Meta 4 cuma ada beberapa INFORMASI RAHSIA!

Market Watch
1) Bid Price
2) Ask Price
3) Hi Price
4) Lo Price

[EASY Formula]
Buy Calculation % --->> ( Hi - Ask) / Range
Sell Calculation % --->> ( Bid - Lo ) / Range

Range = Hi - Lo


[Sample]

Pair EURCAD

Bid = 1.6239
Ask = 1.6246
Hi = 1.6319
Lo = 1.6237

Buy %
= ( Hi - Ask ) / Range
= ( 1.6319 - 1.6246 ) / ( 1.6319 - 1.6237 )
= 73/82
= 89%

Sell %
= ( Bid - Lo ) / Range
= ( 1.6239 - 1.6237 ) / ( 1.6319 - 1.6237 )
= 2/82
= 2.4%


EURCAD --->>BUY = 89% SELL = 2.4 %


Maknanya price sekarang lagi 2.4 % akan ke Sell dan 89% nak ke buy.
Keputusan yang SEPATUTnya kita ambil ialah SELL, BUKAN nya BUY
sebab, price tu TERPAKSA kejar 89% untuk ke arah BUY.


Senang je nak cari trend buy or sell ni kalo tahu rahsianya

Selamat Mencuba !!!







Nota Kaki:
Total Forex transaction per day AVERAGE 3 hingga 4 trillion!
Kalo semua trader kat M'sia Buy Pair GJ SERENTAK!, candle tu x gerak pun.
 
Last edited:
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#9
Macam tu ye...

nampak macam mudah...
ye bro mmg mudah. Tu contoh satu pair, bro boleh combine semua pair kalo perlu

Katakan kita nk cari TOTAL kekuatan pair Euro Sahaja

EUR/CAD 70% Buy 30 Sell
EUR/XXX
EUR/XXX
EUR/XXX
EUR/XXX
.....

Totalkan semua % tu, so kita akan dapat Euro Buy ataupun
sell pada masa ini.
 
Joined
Jan 3, 2008
Messages
681
Likes
0
Points
16
Offline
#10
ye bro mmg mudah. Tu contoh satu pair, bro boleh combine semua pair kalo perlu

Katakan kita nk cari TOTAL kekuatan pair Euro Sahaja

EUR/CAD 70% Buy 30 Sell
EUR/XXX
EUR/XXX
EUR/XXX
EUR/XXX
.....

Totalkan semua % tu, so kita akan dapat Euro Buy ataupun
sell pada masa ini.
ic...baru paham...dah pegi dah preview, memang mantap

jumpa nanti 16hb kat penang
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#11
modus operandi menipu orang mesti mantap dan penuh dgn janji dan ayat manis.

Sendiri mau ingat sebelum terjebak. Darilah zaman swisscash, abfund, wangrakyat, farflex, olta capital, kodana global, ternak lembu/kambing, ternak ikan, ternak ketam, ternak cacing, mesin air dan reload prepaid. Yang paling hangat adalah berkaitan dgn FOREX. Byk betul sungguh tapi adakah kita sedar atau masih mudah tertipu. Dalam dunia tu tak wujud easy money kecuali menipu orang. "High return, semestinya high risk".

saya menasihat je, fikir 50x + siasat sebelum percaya mana mana iklan. Yang byk tertipu >> orang melayu gak.

Untuk tambah pengetahuan >> http://www.pjnet.com.my/ftopict-33314.html
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,150
Likes
0
Points
36
Offline
#13
tunjuk result tak guna...macam biasa la..marketing strategy...mesti tunjuk yg untung dan yg bagus...yg tak bagus..simpan je....

Apa kata u tunjuk skill u baca market dlm forum ni...u sendiri buat...boleh la kami semua dpt belajar. Salah ke betul belakang cerita.

Or maybe u tak berani or malu nak tunjuk ke ?

Cukup cukup la asyik goreng ayat je spam hari hari. Dah muak dah benda nie di exploitasi dlm forum forum.
 
Joined
Aug 13, 2009
Messages
115
Likes
0
Points
16
Offline
#14
Antara Positive Mind dari Forumer Terhebat !!!
...boleh la kami semua dpt belajar





Salam & Good Day

Nak share utk tatapan forumer semua, ni konsep Math yg simple & profitable!

Teori Abitrage konsep:
Katakan,

a = EUR
b = USD
c = CHF

Fraction:
a / b = EUR / USD
b / c = USD / CHF
c / a = CHF / EUR (inversekan sahaja pair ini)
CHF / EUR = 1 / (EUR / CHF)

*********************************************
[Contoh 1]
EUR / USD = 1,1840
USD / CHF = 1,3145
EUR / CHF = 1,5565


Kaitan RING:
1,1840 (EUR / USD) * 1,3145 (USD / CHF) * (1 / 1,5565) (1 / (EUR / CHF)) = 0,999915194



EUR / USD = 1,1840
USD / CHF = 1,3145
EUR / CHF =?
EUR / CHF = 1 / (1 / (EUR / USD) / (USD / CHF))

ATAU

EUR / CHF = EUR / USD * USD / CHF
EUR / CHF = 1,1840 * 1,3145
EUR / CHF = 1,5564


SO ...price EUR / CHF sama nilai nya TAPI.. Reverse engineering datang dari
harga 1,5564 dan 1,5565 !



EUR / CHF = 1 / (1 / (EUR / USD) / (USD / CHF))
 
Last edited:
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#15
hehehe.... x knai maka x cinta...x tngok maka x tau la jawap nyer....









mcm aku muda2 duu...xtau naik kuda... bila dah naik sedap rupa nya...
 
Last edited:
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#16
ada ka trader2 blah2 utara dlm forum ni....
nak join bleh...lebih2 lg kulim n butterworth la....



p/s aku dok b'mertajam...
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#18
aku tak paham satu pun :(
senang sj bro...pegi ja kat Mc'd ss 22 shah alam depan stesyen minyak BP setiap jumaat 9.30 mlm...dia org lepak santai forex..beramai..sapa2 pon leh join sharing2... br lah paham..hehe...
 
Last edited:
Joined
Apr 10, 2010
Messages
34
Likes
0
Points
0
Offline
#19
tunjuk result tak guna...macam biasa la..marketing strategy...mesti tunjuk yg untung dan yg bagus...yg tak bagus..simpan je....

Apa kata u tunjuk skill u baca market dlm forum ni...u sendiri buat...boleh la kami semua dpt belajar. Salah ke betul belakang cerita.

Or maybe u tak berani or malu nak tunjuk ke ?

Cukup cukup la asyik goreng ayat je spam hari hari. Dah muak dah benda nie di exploitasi dlm forum forum.
apasalah nya klu leh sharing2...bukan dia org nk tujuk hebat..apatah lg nk menipu..atau sebagai nya.. klu u mantap u apa salah nya berkongsi...dlm forex ni apa pon teknik...cuma boleh mempermudah kan profit ja...klu dia bukat kelas pon xda salah...selagi buat profit...jgn sempit kan pikiran...bangsa len boleh trima bro n ambik trus buat kelas dia org..ciptaan anak melayu...ni bukan melayu tipu melayu...tp ko bercakap mcm melemah kan org melayu... sepatut nya kita melihat...mencari...mcm mn...apa cerita...
betul ka mudah...boleh berkongsi ka...BENAR..PENIPUAN..PEMBOHANGAN ada di sekeliling kita...tp jgn sampai hilang kajian..perkongsi bro...bangsa len boleh nampak..boleh berkongsi...knapa u nk kontem..dunia ilmu FOREX luas bro...jgn terlalu cepat menghukum n menuduh..

pikir2 kan n renung2 kan...
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top