Biz internet perlu berani tanggung risiko lingkup dan rugi

Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#1
Salam semua,

Kenapa saya tekankan biz internet perlu berani tanggung risiko lingkup dan rugi???

Untuk pengetahuan semua tahun 2015 adalah tahun persaingan sengit biz internet dan bukan mudah nak bersaing dengan beribu ribu peniaga internet seluruh Malaysia.

Anda perlu berani tanggung risiko keluar duit kos iklan untuk senaraikan web anda di depan dengan pencabar lain anda.

Saya bagi contoh biz prepaid kalau dulu Tunetalk tone excel merajai biz prepaid di Malaysia tapi sekarang ada banyak biz prepaid yang bersaing antaranya Onexox,bestmobile,clixter,dan banyak lagi.

maknanya setiap kali anda melangkah dalam biz internet anda dah hadapi persaingan sengit sesama rakan bisnes juga persaingan anda.

Jadi untuk anda kekal dalam arena biz internet yang amat mencabar ini,anda perlu mantapkan promosi dan iklan anda sentiasa.

juga anda tak boleh putus asa serta buat sekerat jalan,perlu anda ketahanan mental yang kuat.

Selamat menempuh perniagaan internet nampak mudah depan internet je tapi bila join dan hadapi pasaran baru tau betapa mencabarnya biz internet.
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
95
Points
28
Offline
#2
Salam semua,

Kenapa saya tekankan biz internet perlu berani tanggung risiko lingkup dan rugi???

Untuk pengetahuan semua tahun 2015 adalah tahun persaingan sengit biz internet dan bukan mudah nak bersaing dengan beribu ribu peniaga internet seluruh Malaysia.

Anda perlu berani tanggung risiko keluar duit kos iklan untuk senaraikan web anda di depan dengan pencabar lain anda.

Saya bagi contoh biz prepaid kalau dulu Tunetalk tone excel merajai biz prepaid di Malaysia tapi sekarang ada banyak biz prepaid yang bersaing antaranya Onexox,bestmobile,clixter,dan banyak lagi.

maknanya setiap kali anda melangkah dalam biz internet anda dah hadapi persaingan sengit sesama rakan bisnes juga persaingan anda.

Jadi untuk anda kekal dalam arena biz internet yang amat mencabar ini,anda perlu mantapkan promosi dan iklan anda sentiasa.

juga anda tak boleh putus asa serta buat sekerat jalan,perlu anda ketahanan mental yang kuat.

Selamat menempuh perniagaan internet nampak mudah depan internet je tapi bila join dan hadapi pasaran baru tau betapa mencabarnya biz internet.
Setuju sangat dengan abg @mamatpenang. skang nie ramai org jual benda yang sama..so pesaing terlalu tinggi..Orang kate klu nk senang jual je kat internet tp sebenarnya x semudah ape yg disangka..
 
Joined
Jan 26, 2015
Messages
25
Likes
1
Points
3
Offline
#3
Setuju sangat dengan abg @mamatpenang. skang nie ramai org jual benda yang sama..so pesaing terlalu tinggi..Orang kate klu nk senang jual je kat internet tp sebenarnya x semudah ape yg disangka..
Persaingan tu pun bagus jugak sebenarnya. Sebab ia menunjukkan produk tersebut laku keras. Kalau nak banyak sales kita kena jadi lebih kreatif seperti beri bonus bonus percuma dan sebagainya.
 

dhairaz

freshman
Joined
Feb 23, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
1
Offline
#4
Bagi saya, cabarannya adalah dari segi kos tetap autoresponder/tracker, kos iklan untuk yang terlibat dengan USD dll sebabnya currency makin tinggi iaitu USD1 bersamaan RM3.80.
"No traffic no money". Hussh letih ler
 
Joined
Sep 26, 2013
Messages
48
Likes
4
Points
8
Offline
#7
Persaingan yang sihat amat dialu-alukan demi memberi produk yang terbaik kepada pelanggan...
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#9
biz internet tak macam dulu persaingan memang sengit sangat tapi jika anda tabah tak putus asa dan tak jemu buat promosi dan iklan insyaallah ada rezeki yang penting usaha

anda kena ingat ada lebih 20juta manusia online di Malaysia setiap hari!!!!!!!!!!!!!!!

kalau 1 produk atau servis anda jual contoh Untung RM1 dan 1% beli servis dan produk anda maka RM200,000 keuntungan anda

kalau untung RM10 brapa plak kalau untung RM50 brapa lak huhuhuhu
 
Joined
Sep 13, 2015
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#11
"DANANIAGA2U.COM" :-

RM10..Platform Berkonsepkan Community Hibah Kesepakatan

B.M.B Bina Modal Business..

RM10 jerrr....
#Simpan Tak Kaya
#Hilang Tak Miskin
Join dan buat sahaja..
Paling best direct masuk akaun bank anda..
Tanpa Ewallet
Tanpa Admin
Tanpa Cas Pengeluaran
100% payout milik anda
HANYA RM10 SEKALI.. ..
LEDAKAN CASH TERPANTAS..

JANA PENDAPATAN DANANIAGA2U.COM
DIRECT KE AKAUN BANK ANDA TERUS..
PILIHAN TEPAT ANDA BERMULA DI SINI...
pm sahabat kami skrg.....
Lock Posisi anda bersama kami sbg PIONEER..
Berminatemail ke azrulhadi93@gmail.com
 
Top