Bitcoin anyone?

Joined
Mar 18, 2013
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#1
Ade sesiapa yang terlibat dengan pelaburan dalam mata wang digital tak? Atau yang jadi trader. Agak-agak kalau buat long term investment untuk bitcoin, berbaloi tak.

Sebab sy takut nanti tibe-tibe wujud law/regulation yang ban Bitcoin or Fed Res. tetapkan bagi bitcoin ke.
Bukan ape, dulu sy ade beli 10 Bitcoin awal tahun 2013. Sekarang harge dah cecah $750-$890. Agak-agak kalu simpan lagi setahun, ok tak?
 
Joined
Feb 14, 2012
Messages
119
Likes
0
Points
16
Offline
#4
main Bitcoin ni macam main saham juga.. tak tau nanti Bitcoin jd macam mana.. based on market sekarang harga tengah naik, tapi tak tau sampai bila boleh bertahan.. rasanya banyak jg negara yang blacklist Bitcoin..
 
Joined
May 28, 2009
Messages
374
Likes
2
Points
18
Offline
#5
Bitcoin ni basically macam matawang jugak.. tapi dia available di internet je dan bukan dipunyai oleh mana2 negara.. ada artikel rasanya dalam WC ni.. kat sini http://www.wangcyber.com/7-perkara-yang-anda-perlu-tahu-tentang-bitcoin/

Kalau nak invest dalam Bitcoin ni agak risky juga.. sebab bila2 masa jer orang lain boleh manipulate coin ni sebab tak ada negara yang regulate.. so macam gamble jugak la, tapi high risk high return kan.. terpulang sapa2 yang berani ;)
 
Top